Nemám na operaci psa

Anonymní
5.1.23 19:44

Nemám na operaci psa

Ahoj. Jsem na rodičovské a už mi došli rezervy které jsem sama měla. Za léčbu psa jsem totiž za poslední 2 roky dala několik tisíc. Nemám možnost brigády, spíš teda hlídání. Nikdo mi bez práce nepůjčí, nevím co mám dělat.
Chlapa mám, ale za psa už mi zaplatil za tenhle rok také dalších několik tisíc a stopro se mu to líbit nebude, hlavne protoze to mohlo byt vyresene davno, jenze ja verila odbornikovi… Nejhorsi na tom totiz je, ze vlastne uz mohlo byt po vsem kdyby mi veterinar psa rovnou vykastroval a nehnal me na „alternativnejsich“ resenich, ze to bude dobrý protože je to mladej pes. Tisice prasku, vysetreni a stejne k hov. Není to dobrý a akorát se to natáhlo finančně a zhoršilo. Přitom šlo ze začátku o blbou kastraci - prostata. Teď se k tomu natáhlo x dalsich problemu s tim souvisejici, takže složitější a nákladnejsi dalsi lecba nez by to byla ze zacatku. Tentokrat uz jen operativni. :roll:
Kdybych mela praci, neresim nic, ale ja ted fakt nevim co dělat. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
5.1.23 19:52

Soucítím s tebou i pejskem, ale to sis chtěla jen postěžovat? Protože tady ti nikdo peníze nepošle, to snad nečekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
5.1.23 19:53

Do psa bych neinvestovala. Pokud neni zvire zdrave a jde o neco zavaznejsiho, tak utratit. Davat vetsi penize, ktere navic nemam, do lecby domacich mazlicku mi prijde jako tzv. first world problem.

• Citovat
  • Upravit
798
5.1.23 19:57
@cernaselma píše:
Do psa bych neinvestovala. Pokud neni zvire zdrave a jde o neco zavaznejsiho, tak utratit. Davat vetsi penize, ktere navic nemam, do lecby domacich mazlicku mi prijde jako tzv. first world problem.

souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
5.1.23 19:58
@cernaselma píše:

Tak já osobně radši stokrát podpořím nějaký zvíře, útulek atd., než očkování pro patnáctý dítě od jedné matky v africké vesnici… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40771
5.1.23 20:02
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem na rodičovské a už mi došli rezervy které jsem sama měla. Za léčbu psa jsem totiž za poslední 2 roky dala několik tisíc. Nemám možnost brigády, spíš teda hlídání. Nikdo mi bez práce nepůjčí, nevím co mám dělat.
Chlapa mám, ale za psa už mi zaplatil za tenhle rok také dalších několik tisíc a stopro se mu to líbit nebude, hlavne protoze to mohlo byt vyresene davno, jenze ja verila odbornikovi… Nejhorsi na tom totiz je, ze vlastne uz mohlo byt po vsem kdyby mi veterinar psa rovnou vykastroval a nehnal me na „alternativnejsich“ resenich, ze to bude dobrý protože je to mladej pes. Tisice prasku, vysetreni a stejne k hov. Není to dobrý a akorát se to natáhlo finančně a zhoršilo. Přitom šlo ze začátku o blbou kastraci - prostata. Teď se k tomu natáhlo x dalsich problemu s tim souvisejici, takže složitější a nákladnejsi dalsi lecba nez by to byla ze zacatku. Tentokrat uz jen operativni. :roll:
Kdybych mela praci, neresim nic, ale ja ted fakt nevim co dělat. :roll:

A nejde, že by chlap o víkendu hlídal vaše společné děcko a Ty bys vydělávala někde v supermarketu na psa?
Anebo si půjčit od členů rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
5.1.23 20:03

Zkus sbírku na donio tečka cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36948
5.1.23 20:09

Domluv si u veterináře splátky. Chlap se bude muset postarat o vaše společné dítě a ty bez na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
5.1.23 20:09

Ted nemas par tisic… ok, ale co bude pak? Stejne toho psa musis zivit, a pravdepodobne zase z neceho lecit… :nevim: pripada mi, ze na nej nemate penize, a ani nechapu, proc jste si ho teda porizovali…
Nemuze se ho ujat nekdo jiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9225
5.1.23 20:16

Pes má evidentně to nejlepší už za sebou. Neinvestovala bych do zvířete, obzvlášť, když na to nemám. Teď třeba penize nějak horko těžko seženeš a co pak? Bude to jedna jedina operace? Bude po ní navždy zdravý? Bez nutnosti dalších investic? Nejspíš ne, že… je to smutný, ale psa bych nechala buď dožít nebo utratit, záleží na jeho stavu. A dalšího si pořiďte, až na něj budete mít. Mit zvire je zodpovědnost a k tomu patří i třeba to, že si rozmyslím, jestli péči o něj zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
5.1.23 20:18
@Midaku píše:
Pes má evidentně to nejlepší už za sebou. Neinvestovala bych do zvířete, obzvlášť, když na to nemám. Teď třeba penize nějak horko těžko seženeš a co pak? Bude to jedna jedina operace? Bude po ní navždy zdravý? Bez nutnosti dalších investic? Nejspíš ne, že… je to smutný, ale psa bych nechala buď dožít nebo utratit, záleží na jeho stavu. A dalšího si pořiďte, až na něj budete mít. Mit zvire je zodpovědnost a k tomu patří i třeba to, že si rozmyslím, jestli péči o něj zvládnu.

Vždyť píše že je mladej, tak jaký nejlepší za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36172
5.1.23 20:18

Pokud nedřete bídu s nouzí, tak by tě asi chlap měl podpořit, ne? My taky měli nemocného kocoura, na jaře měl několik vyšetření za pár tisíc, v létě při stěhování musel na akutní operaci za cca 10t a teď bylo nějaké léčení, bohužel bez úspěchu, na mikuláše jsme ho nechali uspat. Což taky nebylo zadarmo. Ale můj muž teda neřekl ani popel, ta kočka s náma byla 14 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.1.23 20:19
@cernaselma píše:

Měla jsi někdy nějaký zvíře? Jiný, než plyšový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.1.23 20:20
@Anonymní píše:
Kdybych mela praci, neresim nic, ale ja ted fakt nevim co dělat. :roll:

Co zkusit oslovit nějaký spolek/útulek, jestli by ti s léčbou nepomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9225
5.1.23 20:21

@Nowuka2 no je nemocnej, a to evidentně dlouho a ne jen lehce. Pokud stačí jedna operace a bude do smrti stářím fit, tak asi ok, můžou se snažit sehnat peníze. Ale pokud by měl pes strávit život litanim po veterine, tak krom toho, ze oni na to jaksi nemají, tak by z toho ani neměl nic ten pes. Mladej pes se má prohánět po cvičáku, ne čekat na operaci. Tím myslím to, že nejlepší evidentně za sebou. Nebo třeba před sebou, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová