Nemám sny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14376
15.2.19 19:13

@Eveline132 každý prosní část noci, ale ne každý si to pamatuje. Já většinou nesním téměř vůbec, občas teď v těhotenství. Když jsem hodně unavená, spím jak dřevo a sny mi jsou fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1211
15.2.19 19:17

Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
15.2.19 19:19

Mě se většinou zdají sny o věcech co prožívám v reálu, ne vždy si je pamatuju, mám je živější třeba teď v těhotenství. Ale je teda logické že když mám nového přítele bude se mi zdát třeba o schůzce co sme měli nebo co plánujem. Ale taky můžeš být zrovna unavenejsi a to člověk spí tvrdeji a sny si tolik nepamatuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
15.2.19 19:21

Mě se zdají sny, které jsou jakoby „opožděné“, tzn. promítají to, co už není aktuální. Třeba když se mi zdá něco ve smyslu, ze jsem doma, to doma je vždy v našem starém bytě, kde už přes 10 let nebydlíme. Mám to právě i s osobami, že se mi zdá o lidech, které musím delší dobu znát, několik let treba :) Takže já mám sny takhle posunuté dozadu, takže o mém příteli se mi poprve zdálo třeba po pěti letech vztahu. Zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.2.19 19:28

No právě jsme se bavili, že to máme oba docela podobně. Tak mi to trochu šrotuje :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.2.19 19:29

@marg to je zajímavý! :D nikdy jsem nad tím nedumala s větším důrazem jen si vzpomínám, že sny o ex jsem měla, po jak dlouhé době si už nepamatuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.2.19 19:36

Všichni mají sny - jsou součástí spánkové REM fáze, bez nich bychom si během spánku nedokázali odpočinout. Druhá věc je, zda si je pamatujeme, pokud se probudíme během NREM fáze, tak o snech prostě nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
15.2.19 19:40

Já mám sny, které si pamatuji téměř každou noc, a potom mám pocit, že jsem si ani neodpočinula, protože ty sny jsou akční. Mozek se mi nezastaví ve dne ani v noci, a potom jsem pernamentně unavená. Co bych dala za noci beze snů.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.2.19 19:40

@Adrasteia o tom jsem jednou mluvila s kamarádkou, někde jsem četla článek -tam se dočetla co píšeš. Ona se vzbudí třeba 8-10× za noc, sny si nějak moc nepamatuje, znamená to že se probudí vždy mimo tu fázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
15.2.19 20:03
@Eveline132 píše:
@Adrasteia o tom jsem jednou mluvila s kamarádkou, někde jsem četla článek -tam se dočetla co píšeš. Ona se vzbudí třeba 8-10× za noc, sny si nějak moc nepamatuje, znamená to že se probudí vždy mimo tu fázi?

Sny jsou krátkodobé..trvají třeba pár minut a mozek se musí zrovna probrat v tom čase,aby člověk sny si zapamatoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
15.2.19 20:28
@gabki píše:
Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic :nevim:

Kazdy clovek ma nejake sny. Nejspis spis tak tvrde, ze si je nepamatujes. Mozek si behem nich rovna myslenky, beze snu by se clovek zblaznil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.2.19 20:38
@Eveline132 píše:
@Adrasteia o tom jsem jednou mluvila s kamarádkou, někde jsem četla článek -tam se dočetla co píšeš. Ona se vzbudí třeba 8-10× za noc, sny si nějak moc nepamatuje, znamená to že se probudí vždy mimo tu fázi?

V podstatě ano. Navíc během NREM fáze se budíme snadněji, protože spánek není tak hluboký. Mně když třeba budík přetrhne spaní během snové fáze, tak se vůbec nemůžu probrat a jsem pak hodinu jako praštěná. Naproti tomu, když mi zazvoní „mimo sen“, tak mi to zdaleka tak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.1.23 00:18
@gabki píše:
Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic :nevim:
„Sny si nepamatujeme, protože po REM spánku pak následující jiné spánkové fáze, takže se dá říci, že sen 'zaspíme. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat