Nemám sny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Eveline132 každý prosní část noci, ale ne každý si to pamatuje. Já většinou nesním téměř vůbec, občas teď v těhotenství. Když jsem hodně unavená, spím jak dřevo a sny mi jsou fuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se většinou zdají sny o věcech co prožívám v reálu, ne vždy si je pamatuju, mám je živější třeba teď v těhotenství. Ale je teda logické že když mám nového přítele bude se mi zdát třeba o schůzce co sme měli nebo co plánujem. Ale taky můžeš být zrovna unavenejsi a to člověk spí tvrdeji a sny si tolik nepamatuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se zdají sny, které jsou jakoby „opožděné“, tzn. promítají to, co už není aktuální. Třeba když se mi zdá něco ve smyslu, ze jsem doma, to doma je vždy v našem starém bytě, kde už přes 10 let nebydlíme. Mám to právě i s osobami, že se mi zdá o lidech, které musím delší dobu znát, několik let treba
Takže já mám sny takhle posunuté dozadu, takže o mém příteli se mi poprve zdálo třeba po pěti letech vztahu. Zajímavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě jsme se bavili, že to máme oba docela podobně. Tak mi to trochu šrotuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marg to je zajímavý!
nikdy jsem nad tím nedumala s větším důrazem jen si vzpomínám, že sny o ex jsem měla, po jak dlouhé době si už nepamatuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všichni mají sny - jsou součástí spánkové REM fáze, bez nich bychom si během spánku nedokázali odpočinout. Druhá věc je, zda si je pamatujeme, pokud se probudíme během NREM fáze, tak o snech prostě nevíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám sny, které si pamatuji téměř každou noc, a potom mám pocit, že jsem si ani neodpočinula, protože ty sny jsou akční. Mozek se mi nezastaví ve dne ani v noci, a potom jsem pernamentně unavená. Co bych dala za noci beze snů.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia o tom jsem jednou mluvila s kamarádkou, někde jsem četla článek -tam se dočetla co píšeš. Ona se vzbudí třeba 8-10× za noc, sny si nějak moc nepamatuje, znamená to že se probudí vždy mimo tu fázi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eveline132 píše:
@Adrasteia o tom jsem jednou mluvila s kamarádkou, někde jsem četla článek -tam se dočetla co píšeš. Ona se vzbudí třeba 8-10× za noc, sny si nějak moc nepamatuje, znamená to že se probudí vždy mimo tu fázi?
Sny jsou krátkodobé..trvají třeba pár minut a mozek se musí zrovna probrat v tom čase,aby člověk sny si zapamatoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabki píše:
Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic
Kazdy clovek ma nejake sny. Nejspis spis tak tvrde, ze si je nepamatujes. Mozek si behem nich rovna myslenky, beze snu by se clovek zblaznil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eveline132 píše:
V podstatě ano. Navíc během NREM fáze se budíme snadněji, protože spánek není tak hluboký. Mně když třeba budík přetrhne spaní během snové fáze, tak se vůbec nemůžu probrat a jsem pak hodinu jako praštěná. Naproti tomu, když mi zazvoní „mimo sen“, tak mi to zdaleka tak nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabki píše:„Sny si nepamatujeme, protože po REM spánku pak následující jiné spánkové fáze, takže se dá říci, že sen 'zaspíme.
Já sny nemám vůbec… nechápu proč někdo jó.Ale raději než noční můry je nemít žádné sny.Kdoví na čem závisí že někomu se zdá a jinému nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit