Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte všechny maminky. Potřebuji poradit
. Mám 2,5 měsíční holčičku a pořád si strká do pusy ručičky, po jídle no prostě pořád. A mě zajímá jestli třeba nemá hlad? Nemám začít dávat třeba jednou za den Sunar nebo Nutrilon nebo něco takovýho? Odkdy se vlastně má dokrmovat? Děkuji moc za rady! ![]()
To je normální, v tomhle období si cumlaj ruce a víc slintaj
hladem to není.
@zuzulinka25 Dokrmovat nemusíš nikdy (UM), přikrmovat (zeleninka a spol.) můžeš od 4 měsíců…
Pokud má dostatek počůraných plínek za den a je spokojená, tak nepřikrmuj..nemléčný příkrmy se mají začít podávat mezi ukončeným 4-6- msícem(spíš až v těch 6),a umělý mlíko, to nemusíš nikdy..já ho používala jenom u staršího jako dokrm, než se mi rozjela laktace, takže za celou svou mateřskou kariéru jsme spotřebovala všeho všudy 250 grmů sunaru..jinak kojím ![]()
Dcerka mi dělala to samé a hlad neměla, jak píše Acinore, je to v tomhle věku normální ![]()
Neboj, za chvilku si bude strkat do pusy i nožičky
Pokud dítě přibírá, čůrá, kaká, je spokojené, tak nic neřeš. Touto dobou začínají objevovat samy sebe a ruce jsou super na zkoumání. Jen pozor, aby je nezačala cucat místo dudlíka na uklidněnou. To pak chce rukavičky, jinak si zdeformují prstíky. Dávejte jí šidítka a jiné věci, které může cucat a kousat a objevovat různé materiály ať se zabaví…
Úplně normální. Pokud prospívá, tak dokrm nepotřebuje. A pokud kojíš, počkala bych na příkrm (maso-zelenina, kaše) až na ten 5.-6. měsíc. Děti na UM začínají dříve, kolem toho 4. měsíce. Budeš ještě koukat, co všechno si do tý pusinky narve. My momentálně jíme kostky a hlínu. ![]()
@zuzulinka25 řiď se podle toho jestli pláče hlady nebo má problémy s přibíráním. je ve věku kdy děti objevují svět kolem sebe a ruce jsou nejblíž tak je prostě zkoumá
Prispiva pekne
no ona prave strida dudel s prstikama, ale rucicky si myslim vedou
a to mi chce zuzlat i moje prsty. a jak u toho mlaska, no hruza, jako by fakt nejedla ![]()
To, že si dudla prstíky a i někomu, neznamená, že má hlad. Můj malej si dudlá prtíky, když ho něco zaujme, když se potřebuje uklidnit, když se nudí nebo prostě jen poslouchá. Od 2 měsíců, pro něj funguje jen paleček. Dudel mi odmítl. ![]()