Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky chci se zeptat jak často kojíte v noci 3 měsíční miminko? My vydržíme od 20:00 do 23:30 což je super, ale potom se mi budí co 2 hoďky někdy i hoďku a půl a nevím jak to natáhnout… ![]()
V tomto věku se budila co 2 hodiny. Natáhnout to jde asi těžko, když se budí hlady.
@Karol86 Mladej baští před 20hod, jde spinkat, do půlnoci ho vytáhnu když se nevzbudí sám a nakrmím. Teď pár dní se budil až k 6 hod ráno
. Ale včera se vzbudil někdy kolem 4. Ale u nás to bude tím, že mu o půlnoci dávám mlíko z flašky, protože mu musím dát léky. A kdybych mu dala 40ml z flašky tak usne a už nic dál odemne nevypije
.
Takže za nás rada… děcko narvat co se do něj vejde
![]()
No já si právě myslím, že to úplně hlad není vždycky trochu popije a pak u toho usne…
Dcera ma 2m, usina pri kojeni okolo 21-22h a zpravidla se budi ve 2h a v 5h… nekdy tu 2h vynecha. Jak natahnout nevim, nekdy se to prodlouzi s prikrmy, kdyz se da na noc kase ci sytici mlicko, ale ted asi setrvat, jsou malicci, hodne rychle rostou, tak potrebuji jist. Prebalujes v noci? Ja mela problem, ze se mi malicka po kojeni kroutila, bdela i dve hodiny… Tak jsem ji v noci prestala prebalovat i za cenu protecene pliny a nakrmi se v polospanku a u prsa i usne a nocijsou mnohem lepsi.
Přebalování jsem taky omezila 2 x za noc a vůbec skoro nesvítím ať se moc neprobudí ![]()
@Karol86 já přebalím o půlnoci, to ho stejně musim z postýlky vytáhnout, jináč bych u krmení usnula
. A pak až ráno v 7 když vstáváme. Teď nevim zda se mám stydět či ne… V noci ho jen vytáhnu k sobě do postele, přistavím prso, on se přisaje a já spím ![]()
@LadyTommy ona jim ta plína zas tak rychle neproteče, tolik ještě nečuraj
Náš má třeba o půlnoci často plínu suchou
. fakt od osmi ani kapka
. Ale ráno jí má pěkně nabušenou
. Já jsem totiž mooc líná matka ![]()
@jalemina tak to ja uz bych se hanbou propadla davno
malou mam u sebe celou noc a jen ji dam k prsu a spim dal ![]()
@jalemina u nas curani v pohode, ale pravidelne nad ranem hodi bobek (nebo spis bob) a to uz casto nevydrzi. Ja bych ji treba i prebalila pred kojenim, vim, ze by se pak prsem ududlala, jenomze to pak placem probudi starsi, tak radsi preperu pyzamo ![]()
To nenatáhneš, takhle malému mimču by ses měla podřídit… a můžu tě ujistit, že to je pořád moc pěkný, znám mnohem horší scénáře ![]()
@Karol86 Tak naše usíná okolo 21 hodiny a budí se ve 3hod a pak před 6hod pak ještě na chvíli usne. Ale takhle vstávala do 3 měsíců taky, spánek si natáhla sama, teď za týden jí jsou 4 měsíce. Takže moc neporadím, jen vyčkat…
V tomhle věku na to má nárok, tak mu dopřej
Pokud to nezvládáš teď co budeš dělat jestli se Ti bude takhle budit až bude větší?
taky si myslím, že by to mohlo být horší.. známe svoje děti!