Němé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.5.13 15:24

Němé dítě

Měla bych dotaz na maminky co mají němé děti nebo se stekaly s dětmi kamarádek, příbuzných atd…

Jak se pozná němé dítě (novorozenec) nepláče, později nevydává hele atd… nebo se to projeví až v pozdějším věku, kdy nezačne slabykovat atd…
moc děkuju Tereza

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
evill
29.5.13 15:27

Myslíš hluchoněmé? :think: To se pozná tak, že nereaguje na zvuk. Samo zvuky vydává.

• Citovat
  • Upravit
4029
29.5.13 15:29
@evill píše:
Myslíš hluchoněmé? :think: To se pozná tak, že nereaguje na zvuk. Samo zvuky vydává.

Ano, někde jsem četla, že máš-li podezření na hluchoněmé dítko, tak stačí udělat jednoduchý test. Kdy si stoupáš v různých směrech za/před/vedle postýlky asi 2-3m daleko (aby nebyl dominantní oční kontakt) a na dítko promluvíš. Jestli se ohlédne, zareguje, tak slyší dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
29.5.13 15:42

@mocca Ahoj to také není vždy pravda. Měli jsme také podezření na hluchotu a syn na hlas vůbec nereagoval a začal teprve asi v 5 měsících. Nám to museli potvrdit až na ušním, kde synovi změřili emise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 15:46

Zeptám se jako blbec jsem dospělá, myslím si i zodpovědná, ale nyní vystrašená matka :mrgreen:

Sluch s řečí souvisí? jsem mi oto když na 100% vím, že dcera slyší tak bude i mluvit? Ona totiž když žvatlá to své heléééééééééééé tak má takový divný chraplák začalo to nějak 10dní co víc žvatlá jsou jí 4m. Jsem druhorodička ;) Jde mi oto, že máme nález na mozku už z prenatálního vývoje a bojím se, že to nějak souvisí. Vím to mi tady neřeknete k dr jdu v 6m. Jen jsem chtěla vědět jestli tady není nějaká mamka co má němé dítě. Asi jsem unavená z nevyspání a řeším blbosti omlouvám se :hug:
 Tereza

• Citovat
  • Upravit
2230
29.5.13 15:51

Tak jestli 100% slyší tak by měla i mluvit. No když se dítě hluché, tak jelikože neslyší tak snad ani nemluví, jelikož neslyší tak se nedokáže naučit mluvit, jen vydává zvuky aspoň si to tak myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
29.5.13 15:52

Samozřejmě, že sluch a řeč souvisí. Hluchoněmí lidé nemluví proto, že se neslyší. Neslyší co říkají. Takže vydávají „nekoordinované“ zvuky.

Jestli bude tvé dítě stoprocentně mluvit, nebo bude nějak „zaostalé“ Ti nikdo 100 % neřekne. Němé ale určitě není, pokud slyší a dokonce říká slova jako heléé. To, že u toho chraptí bych přiřadilo spíš k nachlazení než ke hluchoněmotě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 15:56

Díky holky a omlouvám se za blběj dotaz :hug:

jinak ty emise :mrgreen: ji měřili podornici druhý den po porodu asi se to už dělá plošně

• Citovat
  • Upravit
17565
29.5.13 15:56

Ve čtyřech měsících se chrapláku vůbec neboj. Co vím, tak skoro všechna mimina si projdou obdobím Dalibora Jandy a pak mnoha dalšími obdobími, kdy se matka jen diví, jaké zvuky to miminko dokáže vyluzovat :mrgreen: Prostě objevujou hlasivky a když přijdou na něco nového, tak si to několik dní procvičují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
29.5.13 16:00

Pracuji na porodnici, za těch 5 let co tam jsem, jsme tam jednou měli němé dítě. Mělo vlastně nějakou vadu hlasivek, takže když brečelo, bylo to poznat podle obličeje, ale nevydávalo křik jako jiné děti. Takže jestli tvé dítě normálně brečí a začíná žvatlat, tak asi poruchu hlasivek a tím pádem němé nebude. Jiná je otázka, jak tu už různě psali- pokud je dítě hluché nebo špatně slyší, tak dochází k poruše mluvení, nebo se mluvit nebude schopno naučit. Proto se dnes v porodnici dělá vyšetření sluchu u miminek, aby se porucha sluchu odhalila včas a dalo se předejít poruše řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.5.13 16:00
@Etcetera78 píše:
Ve čtyřech měsících se chrapláku vůbec neboj. Co vím, tak skoro všechna mimina si projdou obdobím Dalibora Jandya pak mnoha dalšími obdobími, kdy se matka jen diví, jaké zvuky to miminko dokáže vyluzovat :mrgreen: Prostě objevujou hlasivky a když přijdou na něco nového, tak si to několik dní procvičují :-)
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.5.13 16:09
@Anonymní píše:
Zeptám se jako blbec jsem dospělá, myslím si i zodpovědná, ale nyní vystrašená matka :mrgreen:Sluch s řečí souvisí? jsem mi oto když na 100% vím, že dcera slyší tak bude i mluvit? Ona totiž když žvatlá to své heléééééééééééé tak má takový divný chraplák začalo to nějak 10dní co víc žvatlá jsou jí 4m. Jsem druhorodička ;) Jde mi oto, že máme nález na mozku už z prenatálního vývoje a bojím se, že to nějak souvisí. Vím to mi tady neřeknete k dr jdu v 6m. Jen jsem chtěla vědět jestli tady není nějaká mamka co má němé dítě. Asi jsem unavená z nevyspání a řeším blbosti omlouvám se :hug:
Tereza

Abych Tě aspoň trochu uklidnila - synovi je 4,5měsíce. Před měsícem začal místo žvatlání jen chraptit, no, lekla jsem se, že je nastydlý. Nakonec to cca za 14 dnů odeznělo a teď má třeba den, kdy žvatlá chraplákem, jinam normálně. Samozřejmě, pokud má nějaký nález, nejlépe všechno zhodnotí doktorka, ale jak jsem psala, syn měl období chraplavého mluvení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.5.13 16:09
@Etcetera78 píše:
Ve čtyřech měsících se chrapláku vůbec neboj. Co vím, tak skoro všechna mimina si projdou obdobím Dalibora Jandy a pak mnoha dalšími obdobími, kdy se matka jen diví, jaké zvuky to miminko dokáže vyluzovat :mrgreen: Prostě objevujou hlasivky a když přijdou na něco nového, tak si to několik dní procvičují :-)

Souhlas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 16:16

Ona to své helééééééé začala protahovat do chrapláku jako ten Dalibor :mrgreen: starší nic takového nedělala a to jsem starší kontrolovala pod lupou jako správná prvorodička :mrgreen:. Já jsem jen asi vystreslá z toho CT mozku + narkoza jak se to blíží tak se pomalu sypu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure