Německé dálnice - dálniční známky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Německé dálnice
Maminky mám dotaz, zda se platí na německých dálnicích a kolik? Dá se známka koupit i u nás? Jeli bychom do Drážďan..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neplatí nic, jsou všechny zdarma. Můžete výletovat, jak chcete ![]()
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Německé dálnice nejsou pro osobní auta zpoplatněna a co jsou „propustky“ do centra měst, tak ty v ČR nekoupíš. S žádným ze států, kde se toto platí zatím nemají české auto-moto kluby smlouvy a jedině ony to zajišťují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to jsem nevedela a to v Nemecku bydlim. Znamku nejakou mame a to jsem myslela ze je dalnicni. Tak to je asi nejaka jina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Huffmanko - jen pro náklaďáky. Pracovala jsem 2 roky v Autoturistu a tam jsme potřebovala tyto info denně, tak jsem musela mít aktuální.
Mimo nákladních vozů nad 12 t a autobusů (0,0072 EUR za osobu a km a 16% DPH) se v Německu žádné poplatky na dálnicích neplatí.
Od 28.12.2004 byl zaveden provoz mýtného pro vozidla od 12 t na německých dálnicích nezávisle na tom, ze které země pocházejí. Výjimku tvoří autobusy, vojenská, policejní a hasičská auta, vozidla civilní obrany a dalších záchranných služeb. Od mýtného jsou osvobozena i vozidla užívaná pro údržbu silnic a vozy, které jsou používány výlučně pro účely herecké a cirkusové živnosti. Průměrná cena mýtného je 13,5 Eurocentu za 1 km, mýtné je rozděleno ve dvou třídách podle počtu os a ve třech třídách podle emisí. Podrobné informace a sazebník lze nalézt na webových stránkách:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Huffmanko - no jo, moje profese
a bavila mě ![]()
Taky jsem hoodně vysoko nasadila laťku v chování ke klientům… a ve službách a informovanosti
záskok má trochu docela problém
![]()
JInak víš jak, není důležité znát, ale vědět, kde rychle najdu, když potřebuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Huffmanka píše:
No to jsem nevedela a to v Nemecku bydlim. Znamku nejakou mame a to jsem myslela ze je dalnicni. Tak to je asi nejaka jina.
vy asi mate emisni,ne??
Takova kulata a muze byt zelena, cervena, zluta podle stavu auta. Bez te emisni neni treba mozne jet do Stuttgartu a jinych mest. Da se vyridit i na nasich STK a stoji 300 Kc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tu mame.
Tu zelenou. Ja jsem si celou dobu myslela ze je to dalnicni az tady jsem se dozvedela ze ne. Jeste ze mame to emimino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Huffmanka píše:
Presne tu mame.Tu zelenou. Ja jsem si celou dobu myslela ze je to dalnicni az tady jsem se dozvedela ze ne. Jeste ze mame to emimino.
jojo, presne tak
a kde bydlis? Nekde blizko Stuttgartu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.