Německé dálnice - dálniční známky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3470
6.9.10 20:02

Německé dálnice

Maminky mám dotaz, zda se platí na německých dálnicích a kolik? Dá se známka koupit i u nás? Jeli bychom do Drážďan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
480
6.9.10 20:04

Neplatí nic, jsou všechny zdarma. Můžete výletovat, jak chcete :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
6.9.10 20:05

Ahojky,neplatí se nic.Ani známku nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.9.10 20:29

Německé dálnice nejsou pro osobní auta zpoplatněna a co jsou „propustky“ do centra měst, tak ty v ČR nekoupíš. S žádným ze států, kde se toto platí zatím nemají české auto-moto kluby smlouvy a jedině ony to zajišťují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
6.9.10 20:47

No to jsem nevedela a to v Nemecku bydlim. Znamku nejakou mame a to jsem myslela ze je dalnicni. Tak to je asi nejaka jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.9.10 21:02

Huffmanko - jen pro náklaďáky. Pracovala jsem 2 roky v Autoturistu a tam jsme potřebovala tyto info denně, tak jsem musela mít aktuální.

Mimo nákladních vozů nad 12 t a autobusů (0,0072 EUR za osobu a km a 16% DPH) se v Německu žádné poplatky na dálnicích neplatí.
Od 28.12.2004 byl zaveden provoz mýtného pro vozidla od 12 t na německých dálnicích nezávisle na tom, ze které země pocházejí. Výjimku tvoří autobusy, vojenská, policejní a hasičská auta, vozidla civilní obrany a dalších záchranných služeb. Od mýtného jsou osvobozena i vozidla užívaná pro údržbu silnic a vozy, které jsou používány výlučně pro účely herecké a cirkusové živnosti. Průměrná cena mýtného je 13,5 Eurocentu za 1 km, mýtné je rozděleno ve dvou třídách podle počtu os a ve třech třídách podle emisí. Podrobné informace a sazebník lze nalézt na webových stránkách:

http://www.uamk.cz/cs/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.9.10 08:47

Ty jo ty mas prehled teda. :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.9.10 11:56

Huffmanko - no jo, moje profese :D a bavila mě :D
Taky jsem hoodně vysoko nasadila laťku v chování ke klientům… a ve službách a informovanosti :D záskok má trochu docela problém :D :D

JInak víš jak, není důležité znát, ale vědět, kde rychle najdu, když potřebuju :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.9.10 12:26

Moje rec. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
7.9.10 13:13
Huffmanka píše:
No to jsem nevedela a to v Nemecku bydlim. Znamku nejakou mame a to jsem myslela ze je dalnicni. Tak to je asi nejaka jina.

vy asi mate emisni,ne?? :lol: Takova kulata a muze byt zelena, cervena, zluta podle stavu auta. Bez te emisni neni treba mozne jet do Stuttgartu a jinych mest. Da se vyridit i na nasich STK a stoji 300 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.9.10 16:55

Presne tu mame. :palec: Tu zelenou. Ja jsem si celou dobu myslela ze je to dalnicni az tady jsem se dozvedela ze ne. Jeste ze mame to emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
7.9.10 17:01
Huffmanka píše:
Presne tu mame. :palec: Tu zelenou. Ja jsem si celou dobu myslela ze je to dalnicni az tady jsem se dozvedela ze ne. Jeste ze mame to emimino.

jojo, presne tak :palec: a kde bydlis? Nekde blizko Stuttgartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.9.10 17:24

To ne, to uz je dal, kousek od Weidenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
7.9.10 17:52

tak to mate blizko do Cech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.9.10 18:19

To joooo, to je super. 1.40 min a jsem tam. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.