Německé jméno pro holku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5837
3.9.17 11:40

německé jméno pro holku

Ahoj, přemýšlíme nad jménem pro holku(protože uvažujeme nad třetím dítětem, kdyby to byl kluk, tak vybráno máme)…první dva kluci mají německá jména(která jsou i v našem kalendáři)a přijmení máme německého původu, takže to ladí.
Z jmen pro holky to pořád vyhrává Heidi, ale jestli znáte někoho se zajímavým nebo hezkým jménem německého původů nebo znějícím německy, tak poraďte :mavam: dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
3.9.17 11:46

Ja chci dat pro holčičku Brigitta :) jmenovala se tak babicka prave v Německu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
3.9.17 11:55

Lotte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148232
3.9.17 12:00

Annika(Anika, Anita),je to německá podoba jména Anna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
3.9.17 12:03
@axlpol píše:
Ahoj, přemýšlíme nad jménem pro holku(protože uvažujeme nad třetím dítětem, kdyby to byl kluk, tak vybráno máme)…první dva kluci mají německá jména(která jsou i v našem kalendáři)a přijmení máme německého původu, takže to ladí.
Z jmen pro holky to pořád vyhrává Heidi, ale jestli znáte někoho se zajímavým nebo hezkým jménem německého původů nebo znějícím německy, tak poraďte :mavam: dík

Můžeš dát také Leoni nebo Lea, i když tedy nevím, jestli je to německé. V Německu jsou teď také populární jména typu Mia, Liliana, Ella apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
3.9.17 12:10

Ahoj moje vzdalena sestrenice ( nemka ) se jmenuje chantal ( moc se mi libi tvar chantalka )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:10

Zatím díky za tipy, první tři mi sedly, protože se mi taky prohnaly hlavou ;) Já znám jedině svou učitelku ze střední a to je Hildegarda, ovšem ani zkrácenina Hilda mě moc nebere :roll:.
Právě by to mělo být něco klasického, co nosily naše babičky(prababičky)a zároveň to znělo rozumně i dnes.
Kluci jsou Herman a Herbert, takže Heidy by jim ladila :lol: ale chci (když je čas)ještě popřemýšlet a nechat se inspirovat nějakými návrhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.17 12:12

@Anna766 ano tyto podoby se mě líbí, heidi jak vybrala zakladatelka se mi nelíbí, brigitta mi zní jako brigeta :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.17 12:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.17 12:15

@axlpol herman a herbert no jako no nevím, to ti kdyžtak asi poděkují :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.9.17 12:16

Mně se líbí Ingeborg, ale k našemu českému příjmení mi neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
3.9.17 12:17
@tumpach píše:
@axlpol herman a herbert no jako no nevím, to ti kdyžtak asi poděkují :lol: :mrgreen:

Taky mi to přijde jako úlet… chudáci děti :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:20

@tumpach no, kdyby byli Sebíček s Mathiem :lol: tak by mi poděkovali víc :mrgreen: neboj, je to jen nezvyk. Zní to naprosto v pohodě, dokonce si hodně lidí, kteří nás znají, připomnělo své předky toho jména.
@magratka ..jo, jo prolétlo mi hlavou Ingrid(což je podobné a přijatelnější)a koukala jsem, že je to severské jméno…ale nechám jej v plánu ;) Přijmení je německé, i když jsme češi.

Příspěvek upraven 03.09.17 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
@Šmoulice píše:
Taky mi to přijde jako úlet… chudáci děti :-(

přesně tak, jako fajn německá jména jsou některá krásná, ale toto se mi nelíbí, ale každý má jiný vkus :) :)
hezké jméno je třeba albert :), to je lepší a myslím i že dítě by to nějako překouslo, i otto je lepší, Johann, Richard - ten se mě také líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka

Marry, Gerda, Brigita, Christina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat