Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, přemýšlíme nad jménem pro holku(protože uvažujeme nad třetím dítětem, kdyby to byl kluk, tak vybráno máme)…první dva kluci mají německá jména(která jsou i v našem kalendáři)a přijmení máme německého původu, takže to ladí.
Z jmen pro holky to pořád vyhrává Heidi, ale jestli znáte někoho se zajímavým nebo hezkým jménem německého původů nebo znějícím německy, tak poraďte
dík
Ja chci dat pro holčičku Brigitta
jmenovala se tak babicka prave v Německu.
@axlpol píše:
Ahoj, přemýšlíme nad jménem pro holku(protože uvažujeme nad třetím dítětem, kdyby to byl kluk, tak vybráno máme)…první dva kluci mají německá jména(která jsou i v našem kalendáři)a přijmení máme německého původu, takže to ladí.
Z jmen pro holky to pořád vyhrává Heidi, ale jestli znáte někoho se zajímavým nebo hezkým jménem německého původů nebo znějícím německy, tak poraďtedík
Můžeš dát také Leoni nebo Lea, i když tedy nevím, jestli je to německé. V Německu jsou teď také populární jména typu Mia, Liliana, Ella apod.
Ahoj moje vzdalena sestrenice ( nemka ) se jmenuje chantal ( moc se mi libi tvar chantalka )
Zatím díky za tipy, první tři mi sedly, protože se mi taky prohnaly hlavou
Já znám jedině svou učitelku ze střední a to je Hildegarda, ovšem ani zkrácenina Hilda mě moc nebere
.
Právě by to mělo být něco klasického, co nosily naše babičky(prababičky)a zároveň to znělo rozumně i dnes.
Kluci jsou Herman a Herbert, takže Heidy by jim ladila
ale chci (když je čas)ještě popřemýšlet a nechat se inspirovat nějakými návrhy.
@Anna766 ano tyto podoby se mě líbí, heidi jak vybrala zakladatelka se mi nelíbí, brigitta mi zní jako brigeta
![]()
@axlpol herman a herbert no jako no nevím, to ti kdyžtak asi poděkují
![]()
Mně se líbí Ingeborg, ale k našemu českému příjmení mi neprojde.
@tumpach píše:
@axlpol herman a herbert no jako no nevím, to ti kdyžtak asi poděkují![]()
Taky mi to přijde jako úlet… chudáci děti ![]()
@tumpach no, kdyby byli Sebíček s Mathiem
tak by mi poděkovali víc
neboj, je to jen nezvyk. Zní to naprosto v pohodě, dokonce si hodně lidí, kteří nás znají, připomnělo své předky toho jména.
@magratka ..jo, jo prolétlo mi hlavou Ingrid(což je podobné a přijatelnější)a koukala jsem, že je to severské jméno…ale nechám jej v plánu
Přijmení je německé, i když jsme češi.
Příspěvek upraven 03.09.17 v 12:21
@Šmoulice píše:
Taky mi to přijde jako úlet… chudáci děti
přesně tak, jako fajn německá jména jsou některá krásná, ale toto se mi nelíbí, ale každý má jiný vkus
![]()
hezké jméno je třeba albert
, to je lepší a myslím i že dítě by to nějako překouslo, i otto je lepší, Johann, Richard - ten se mě také líbí