Německé jméno pro holku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6945
3.9.17 12:22
@axlpol asi v německu ano, ale nezlob se herman je opravdu velkýý úlet,
@jahuhudka píše:
Marry, Gerda, Brigita, Christina

Marry, Christina to se mi líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:23
@Šmoulice píše:
Taky mi to přijde jako úlet… chudáci děti :-(
…tak hlavně, že v tom máš jasno.Asi pisnu všem Hermanům a Herbertům které znám a polituju je a ještě se zeptám, jak s tím mohli celý život žít :roll: :roll: chudáci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.9.17 12:25

Co Frida nebo Vilma/Wilma? Jinak z toho co tady padlo se mi líbí nejvíc Lotte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.17 12:27

@axlpol dobře, říkám, každý jiný vkus, herman fajn - asi nějako vysloví, nic neobvyklé, r se do jmen dává běžné, ale hůře vyslovitelné je pro dítě herbert seš si jistá, byť v němčině, že ve školce a škole své jméno vysloví správně a srozumitelně, pokud ano, tak je vše v nejlepší pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:29
@tumpach píše:
přesně tak, jako fajn německá jména jsou některá krásná, ale toto se mi nelíbí, ale každý má jiný vkus :) :)
hezké jméno je třeba albert :), to je lepší a myslím i že dítě by to nějako překouslo, i otto je lepší, Johann, Richard - ten se mě také líbí

No vidíš to, já bych nepřekousla Johanna…Albert mi vadil, protože nechci aby byl celý život Bertík(trochu mě to připomíná Robertka)
Každopádně tohle jsem s nikým rozebírat nechtěla, chceme jména co jsou v našem kalendáři a nosí je naši předci(i žijící v ČR)takže nic zvláštního na tom nevidím. Hlavně proto, že ty lidi toho jména znám osobně.
Možná kdybch znala osobně nějakého dospělého Mathiase, Sebastiána, Jasmínu či Sofii atd.taky by mi to nepřišlo zvláštní. Každý máme jiný vkus a jiné okolí, to bude tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
3.9.17 12:29

Charline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.17 12:30

@axlpol @axlpol věř mi že herbert bude taky bertík :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17453
3.9.17 12:30

Brunhilda a Gertruda :lol: to jsou vzdycky asi prvni nem. jmena co me pro holku napadnou:) Ale ted vazne - Greta je treba nemecka verze Markety, Gabriela je takove mezinarodni, nebo znami (Cesi) co zijou v DE maji Beatrice Miu a taky maji nemecky znejici prijmeni, pouzivaji teda i ten zensky tvar bez -ova, jsou manzele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:35

@tumpach …s tím „r“ je to i schválně. Já sama měla problém s „ř“trpěla jsem tím celé dětství(rodičům to bylo fuk) a v dospělosti taky, ale pomalu jsem trénovala a zlepšuje se to. Nechci aby i děti měly problém jako já a kdyby to nastalo, zabojujeme s tím už jen proto, že to mají ve jméně ;)
Herbert-Herbík-Bertík-Herb-každý ať si vybere co se mu vysloví nejlépe.

@Lendeš …hmmm Vilma, Lotte(to by mohla být i Šarlota-Lota)sakra :lol: musel to dávat ten Gott? každého napadne, že je to podle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.17 12:35

Hedwig. Mi by se nejvic libila Margarete.
Ella.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:40

@Jahudka82 Getruda, Bruhilda, Hilda :mrgreen: to máš pravdu, to je klasika.

Gréta-Grétka-vidíš na to bych zapomněla :zed: a to babička od chlapa je Gréta, ale jen v rodném listě. Nějak v jejím dětství se změnila politická doba a nikdy jí tak už nikdo v rodině a okolí neřekl…už byla jen Jarka. :roll: ohhh ta politika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.9.17 12:43
@axlpol píše:
@Lendeš …hmmm Vilma, Lotte(to by mohla být i Šarlota-Lota)sakra :lol: musel to dávat ten Gott? každého napadne, že je to podle něj.

Vidíš a to já třeba vůbec nevím, že se tak jmenuje jeho dítě. Takové věci mě vůbec nezajímají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.9.17 12:50
@Lendeš píše:
Vidíš a to já třeba vůbec nevím, že se tak jmenuje jeho dítě. Takové věci mě vůbec nezajímají :D
…tak doufám, že je takových více ;) dík za tipy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5160
3.9.17 12:52

Astrid, Heike, Kornelia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.17 12:57

Maddie je hezke, ale jestli je Nemecke :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze