Německy jako samostudium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Majulis Já jsem zase přemýšlela, že bych se pustila do angličtiny, německy se domluvím (mám i státnice), ale v dnešní době všude chtějí anglinu, Proč chceš němčinu - kvůli práci? Jsem teď doma a nemám do čeho píchnout, nechceš raději angličtinu? MOhly bychon konverzovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anglicky umím, němčinu jsem chtěla protože tady na plzeňsku je pořád žadaná.
- Citovat
- Upravit
@Majulis Doporučuji Sprechen Sie Deutsch - taková velká, zelená. Je rozdělena na 4 části. První část slovíčka k naučení + gramatika, 2 část cvičení, 3 část prohloubení slovní zásoby, 4 část úplně vzadu (odpočinková cvičení a doplňovačky), k tomu jsou neustále poslechy.
Ale dá se sehnat i doučko za 150,–Kč na 60min. Stačí si dát požadavky na avizo a lidé se ozvou. Případně hledat na naucim.cz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč ti nevyhovují skupinovky? Mně to přijde lepší, než samostudium
Už jen kvůli tomu, kolik zbytečných pi…n v učebnicích němčiny je ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tunrida píše:
A proč ti nevyhovují skupinovky? Mně to přijde lepší, než samostudiumUž jen kvůli tomu, kolik zbytečných pi…n v učebnicích němčiny je
Také jsem byla na skupinovce 6 lidí a než jsem se dostala na řadu říct 1 větu, tak uběhlo spoustu času, protože se lektorka věnovala pomalejším. Takže skupinovky spíše zdržují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Také jsem byla na skupinovce 6 lidí a než jsem se dostala na řadu říct 1 větu, tak uběhlo spoustu času, protože se lektorka věnovala pomalejším. Takže skupinovky spíše zdržují.
No to jo, když je ta skupina nevyvážená, tak je to o ničem, to se tam jenom ztrácí čas. Chce to nějaký vstupní testy na rozdělení do skupin, ale to jde jen ve větších jazykovkách, jinde jsou rádi za každýho.
Já jsem taky jednou chodila z práce na němčinu (pracovala jsem na montážní lince) a fakt jsem nechápala, jak dělají ty personální pohovory, když tak strašně lpí na němčině ![]()
- Citovat
- Upravit
No já jsem dost introvert a jakákoliv práce ve skupině je moje noční můra ![]()
- Citovat
- Upravit
Blbý je, že z učebnice se nenaučíš rozumět, byť může být s poslechovými cvičeními. Ale tam se střídá pár mluvčích (těžko říct, jestli vždy rodilých). To se nejlíp učí opravdu od Němců v běžném životě či práce apod.
Ale na naučení gramatiky - té naprosto od začátku - slovosled, časování sloves atd., je to dobrý. Když si to zafixuješ hned od začátku a pak jen nabaluješ, je to snazší.
Já měla základy kdysi ve škole, tak to jsem se od začátku učit nemusela, to se hodilo. Jinak jsem měla učebnice Německy s úsměvem, Deutsch - Sprachkurs s výukou na CD. A opravdu hodně mi pomáhá interaktivní slovník s frázemi a pokročilou gramatikou - vyhovuje mi ten na Seznam.cz. Pak také „vlastní“ slovník a fráze - v programu, kde si můžeš psát vlastní slovní zásobu i celé věty a fráze a pak se z nich v obou směrech zkoušet. Na to mi vyhovuje program jPvocabulary - zdarma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, ráda bych se zeptala na nějaký internetový zdroj výuky NJ pro samostudium, úplný začátečník. Manžel umí a pomůže s výslovností či prakticky (plus audio poslech), ale nechci jej denně zatěžovat gramatikou. Poradíte? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Voltiček https://www.youtube.com/…gglAoYqsYOtQ
https://www.duolingo.com/…erman-Online
a pak si něco najdi na www.memrise.com
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se naučit německy. Skupinové jazykové kurzy mi ale nevyhovují a soukromou výuku si dovolit nemohu. Doporučil by mi někdo prosím učebnici vhodnou pro začátečníky na samostudium? Manžel umí tak pasivně tak by mi v začátcích trochu pomohl, ale potřebovala bych poradit s tou knihou nebo klidně i nějaké webové stránky jestli používáte. Děkuji moc