Organizace času

112
12.10.15 16:41

organizace času

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli nemáte nějaký dobrý způsob jak si zorganizovat čas? Studuji vyšku, zrovna mám tento rok státnice bc..přijdu ze školy, udělám si oběd, pojím a je večer..to udělám většinou nějaké protokoly, napišu něco do bp, ale už se nestíhám moc připravovat na další hodiny atd atd…Zdá se mi, že pořád něco dělám, ale na konci dne mi stejně přijde jako bych nic nestihla.. Uvažovala jsem o přesném časovém rozvrhu, ale to mi většinou stejně nevyjde a pak jsem z toho nervozní, nemužu spát atd…jak to řešíte vy? máte nějaký rozvrh nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
12.10.15 16:45

Možná si zkus zapisovat, co užitečného jsi ten den udělala: přípravy, věci do školy, nezapomeň na radost pro sebe…a večer si to přečti. Třeba se ti bude lépe usínat. Určitě ten seznam bude dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
12.10.15 16:54

No, právě se bojím, že zjistím, že jsem fakt nic nestihla :D jedině si to psát, a pak se na to zpětně podívat a nějak to vyhodnotit a zkoušet se to další dny zlepšit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.10.15 16:56
@Bublato píše:
No, právě se bojím, že zjistím, že jsem fakt nic nestihla :D jedině si to psát, a pak se na to zpětně podívat a nějak to vyhodnotit a zkoušet se to další dny zlepšit..

A já jsem ti navrhla co? :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
12.10.15 16:58

Já si psala seznam, co prostě další den musím stihnout. A to jsem studovala dálkově, do toho pracovala normálně na HPP, chodila na angličtinu a ještě musela stíhat domácnost. Bez svého seznamu úkolů na další den se občas neobejdu ani teď, když mám na starost „jen“ dítě a domácnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
12.10.15 17:05

No, já mám právě problém to splnit :D a bohužel mám školu, které se musím věnovat doma - potřebuji se naučit dva programovací jazyky, k tomu chci stihnou angličtinu, psát BP, cvičit, věnovat se příteli, nějaký volný čas i pro sebe..šílím z toho a nevím, kde a jak pořádně začít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
12.10.15 17:06

@hanka.br. joo, já to jenom chtěla rozves okomentovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.10.15 17:43

Až na to příjdeš, tak dej vědět :mrgreen: Já se to snažím taky zorganizovat, ale at dělám co dělám volný čas prostě nevyšetřím. Vždy mám něco na úkor něčeho. ani jednoho člena šidit nechci, tak šidím sebe…a to se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.10.15 17:50

Pokud jsi bezdetna jen s přítelem a na starosti mas „jen“ školu, pak v tom moc problém nevidím. Dusledne se vyhýbat prokrastinaci u PC - facebook, emimino, zprávy, videa, filmy,…cvicit pravidelne, dodrzovat rad, psát si seznam ukolu, odskrtavat si, dat si limit, kolik ukolu splnit musíš a co uděláš do foroty. Kdysi mi připadalo, ze nestíhám, ale z dnešního pohledu se mi zda, ze to byla paráda - jen škola, přítel, sport a občas pivo v hospodě, nevím, nac jsem si stěžovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.10.15 18:48

A to si všechno necháváš na večer? Jak se ti stane, že se naobědváš a už je večer? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
112
12.10.15 18:58

@Tunrida no vzhledem k tomu že ze školy přijíždm v 5 večer, tak to dřív moc nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.10.15 19:01

@Bublato ty nemáš dítě? jee tak to jsem si pískala…jak myslíš, že to děláme my, které jsme celý den s dítětem. prostě si srovnej priority a na úkor svého pohodlí, potažmo odpočinku, prostě makej :jazyk: miochodem, pořádek v bytě může jít v období zkoušek na druhou kolej ;) já se učím jen večer, když všichni spí :nevim: nebo v buse po cestě do školy pokud nejedu autem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21649
13.10.15 06:11

Začala bych tím, že bych vařila na víc dní. Tím strašně ušetříš čas. A pak seznam úkolů a priorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze