Dá de ještě teď přejít na jinou vysokou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Da se jeste ted prejit na jinou vysokou?
Holky prosim o radu,
Segra nastoupila na ekonomku vsb ostrava. Chodi tam mesic a breci, ze to neda, ze se vubec v tech predmetech nechyta. Ja uz ma davno po vysoke. Tak se v tom uz nevyznam.
Chce jit na jinou skolu (tak kam chtela se, ale nedostala) je mozne ted jeste nekam prejit? Jak zjistim kde by se mohla jeste dostat? Chce se pripravovat na prijimacky at se dostane na tu jeji skolu. Jenze kdyz neudela zkousky vezmou ji v zime status studenta.
Jeste me napada jazykovka, ale ta je placena?
Dekuji moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@agulka Touhle dobou už pravděpodobně ne… co vím, tak školy co nenaplnily kapacitu vypisují ještě přijímačky v září, ale te´d se obávám, že už bude na všechny pozdě. Na druhou stranu, po necelém měsíci chtít zdrhnout mi přijde malinko brzo.
EDIT: no a když nebude mít status studenta, tak co jít třeba na toho půl roku pracovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě by ji ještě vzali na soukromou školu a nebo na nějakou, kde se nedělají přijímačky.
A jinak si taky myslím, že je ještě brzo vědět, že to nebude zvládat. Předmět se může zdát těžkej ze začátku, ale zkouška tak hrozivá bejt nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych radila zatnout zuby a vydržet - taky jsem si říkala, že na to nemám a už mám po škole
Pokud to fakt nedává, tak prostě se přihlásit na tu svou školu co chce, jít na jaře na přijímačky a od nového zimního semestru nastoupit tam. Mezi tím může využít jazykovku jako plán B pro udržení statusu studenta. Tak to dělalo spoustu lidí. Já byla rok na jazykovce cca před 7 lety a platilo se za rok kolem 20 000 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky taky si myslim, ze by to mohla zkusit, ale ona je z toho fakt spatna, ze tomu nerozumi a proc by se mela trapit kdyz tam stejne studovat nechce.
Ja nevim jak bych ji mela pomoct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravotní pojištění platí stát a rodiče dostávají slevu na dani na nezaopatřené dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka Jak píšu, ať jde na to mezidobí do práce a mezitím se připravuje na přijímačky, přijde mi to jako dobrá zkušenost, pak ji ta vysoká přijde jako sranda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@babyblue A k čemu je tak dobrý status studenta?
Vim, ze se v tom orientujes Ty:) *ale chapu to tak, ze pokud neni student, musi do prace nebo pracak nebo si sama platit soc, zdrav?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si naopak myslím, že šanci má a velikou. Do prváku hodně lidí nenastoupí, protože se dostane na více vš, místa jsou volná a doplňují se stavy. Ale každá škola to dělá jinak. Takže bych napsala spoustu emailů na spoustu studijních oddělení a čekala, co z toho bude.
Příspěvek upraven 12.10.15 v 20:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka Jo, chápeš to správně, tedy krom toho sociálního, to není povinné. jako je určitě nesmyslné být doma, ale na druhou stranu jít na jazykovku, pokud k tomu nemá vztah jen aby ji ten status zůstal, mi taky přijde jako pitomost, může se tam trápit podobně a ještě za to platit nemalé peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka píše:
@j.a.n.i1 @Martina1991Holky taky si myslim, ze by to mohla zkusit, ale ona je z toho fakt spatna, ze tomu nerozumi a proc by se mela trapit kdyz tam stejne studovat nechce.
Buď šla předem na školu, kde studovat nechce - to nechápu. Nebo šla na školu, kde studovat chtěla a je z toho vedle, ale to je trochu účel. Když vydrží, tak to přejde. Mám taky takovou zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@agulka Jak píšu, ať jde na to mezidobí do práce a mezitím se připravuje na přijímačky, přijde mi to jako dobrá zkušenost, pak ji ta vysoká přijde jako sranda
Ma prave gympl, tak nevim co by za praci sehnala. Ja se bojim toho, ze kdyz to ted vzda, tak se ji pak uz do skoly nebude chtit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Buď šla předem na školu, kde studovat nechce - to nechápu. Nebo šla na školu, kde studovat chtěla a je z toho vedle, ale to je trochu účel. Když vydrží, tak to přejde. Mám taky takovou zkušenost.
Proste se nedostala na skolu kam chtela, tak co ten rok mela delat.. Sla na jinou skolu ktera ji silene nebavi a hlavne ji nedava
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulka píše:
@j.a.n.i1 @Martina1991Holky taky si myslim, ze by to mohla zkusit, ale ona je z toho fakt spatna, ze tomu nerozumi a proc by se mela trapit kdyz tam stejne studovat nechce.
to nepochopím, proč nastupuje do školy o které ví, že ji stejně studovat nechce, co to má za význam?
neměla vůbec nastupovat na obor o který nemá zájem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit