Nemléčná rýžová kaše

80
24.7.10 20:19

nemléčná rýžová kaše

Ahoj holky, mám dotaz, naše malá(4,5měsíce)už minimálně 3týdny špatně papá, jsme na UM, byli jsme na vážení a i málo přibrala (za měsíc 200).Dr. nám řekla, že máme změnit UM dávali jsme Nutrilon HA a teď dáváme Sunar, je to možná o trochu lepší, ale žádná sláva.Myslím, že za celý den vypije tak max 600ml. Večer před spaním vypije(150ml)a v noci taky, ale přes den je to boj, to mi nevypije ani 120ml, začne se vztekat a někdy i plakat a flašku si vyndavá z pusy a kroutí se u toho.Je pravda, že nás začínají zlobit zoubky, byli jsme taky na očkování a do toho ty vedra, je to taky možná tím. Ale hlavně na co jsem se teda chtěla zeptat :mrgreen: Napadlo mě, večer začít dávat nemléčnou rýžovou kaši(mám jí totiž doma pro případ průjmu), začala bych pomalu třeba 3lžičky a postupně víc, třeba by začala lépe prospívat, co myslíte?? :roll: . Jo čaj nedávám, jen vodu a to vypije trošičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
24.7.10 20:32

Já bych řekla, že klidně můžeš. A možná bych zkusila do ní přidat i Sunar, aby byla mléčná a výživnější a dala bych ji vypít lahví. Když ji uděláš řidší, zdá se mi to takový šetrnější, aby malá neměla náhodou v noci bolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.7.10 20:33

Peťule, ani nevíš, jak ti rozumím :-D My měli tohle s Věrkou - nekojená, nepřibývala, řvala pořád, s jídlem to nebylo valné :-? Zkoušeli jsme Nutrilon, Nutrilon Forte, pak jsme přešli na Sunar a já začala vařit rýžový odvar, aby aspoň trochu přibývala, protože už jsem byla neštastná :-(
Tak teď k dotazu, zatím jsem se vykecávala já :mrgreen:
Klidně tu rýžovou kaši zkus do Sunaru a po čase bych si troufla i koupit i mléčnou rýžovou :wink: Malá už na to věk má, třeba to pomůže :wink:

Příspěvek upraven 24.07.10 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.7.10 20:36

A ještě pro uklidnění - Simča je též na UM, do nedávna vypila 90 ml a končila, pije tak 6× za den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.7.10 20:55

Určitě věk už na to máte, udělala bych večer normálně kašičku, do UM co pijete. Mimi bude spokojenější a ty taky. Není na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
24.7.10 21:28

Klidně kašičku už dávej, bu%d na lžičku nebo řidší do lahve s větší dírkou v savičce. Kuba jí dostává rozdělanou do jeho UM. Vyzkoušeli jsme všechny možné nemléčné (rýžová, rýžová s ovocem) kvůli alergii, ale moc mu nechutnali a měl po nich záspu. Tak jsme nakonec zkusili koupit ve zdravé výživě jáhlovou, která se dělá do jeho UM a to bys měla vidět tu rychlost :lol: Střídáme ji s pohankovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.7.10 13:47

Díky moc za rady.Půjdu do toho a vyzkouším jí! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
26.7.10 12:53

Ahoj. Tady moje zkušenost:
Malinká byla na Sunaru a taky nám moc nepřibývala … od toho 3.měsíce jsem jí dávala do 150ml vody 3 zarovnané lžíce rýžové kaše nemléčné, taky od Sunaru. Dala jsem jen takhle málo kaše, aby to mohla pěkně tahat z lahve. A světe div se, začala pít 120 :-D :-D Předtím mi s bídou vypila 100 Sunárku a teď se takhle činila. Ta kašička jí tuze chutnala.
Kašička je výborná, skvěle se připravuje, nádherně voní a neucpe bříško :-) Tak určitě malinký kaši dej, ať nemá hladíky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.7.10 15:19
klara123 píše:
Ahoj. Tady moje zkušenost:
Malinká byla na Sunaru a taky nám moc nepřibývala … od toho 3.měsíce jsem jí dávala do 150ml vody 3 zarovnané lžíce rýžové kaše nemléčné, taky od Sunaru. Dala jsem jen takhle málo kaše, aby to mohla pěkně tahat z lahve. A světe div se, začala pít 120 :-D :-D Předtím mi s bídou vypila 100 Sunárku a teď se takhle činila. Ta kašička jí tuze chutnala.
Kašička je výborná, skvěle se připravuje, nádherně voní a neucpe bříško :-) Tak určitě malinký kaši dej, ať nemá hladíky :-)

A nevadí, když ještě dostává mrkvičku, začínáme s příkrmy, tak mě napadlo jestli nevadí, když se to takhle smíchá, jestli by se nemělo postupně. A ještě jeden dotaz, kaši jsem udělala do mléka a do láhve a slabou, ale stejně to nevytáhla používáme 3savičku, udělali jste si do savičky ještě větší dírku?Nebo jestli to není tím, že dávám Sunar a Nestle kaši třeba bych měla koupit taky od Sunaru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.7.10 18:53
Peťťule píše:
A nevadí, když ještě dostává mrkvičku, začínáme s příkrmy, tak mě napadlo jestli nevadí, když se to takhle smíchá, jestli by se nemělo postupně. A ještě jeden dotaz, kaši jsem udělala do mléka a do láhve a slabou, ale stejně to nevytáhla používáme 3savičku, udělali jste si do savičky ještě větší dírku?Nebo jestli to není tím, že dávám Sunar a Nestle kaši třeba bych měla koupit taky od Sunaru :roll:

Podle mě to nevadí, že taky začínáte s kaší a zároveň s příkrmy. jen se má začínat dříve s mrkvičkou a zeleninou než se sladkou kaší. Se savičkou moc neporadím, protože my jsme rovnou dali kaši na lžičku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.10 20:23

Peťule, já bych taky problém neviděla, že začínáte s příkrmy a budeš dávat kaši :wink: Ta kaše není zas tak sladká, bude stejně sladká jako ten Sunar, na který je zvyklá 8-) Tu Nestlé kašičku nechej, ono je to prašť jak uhoď, jestlil dáš od Nestlé nebo od Sunaru :wink:
Já jsem používala obyč. savičky a dírku jsem zvětšovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.7.10 20:59
fragola píše:
Peťule, já bych taky problém neviděla, že začínáte s příkrmy a budeš dávat kaši :wink: Ta kaše není zas tak sladká, bude stejně sladká jako ten Sunar, na který je zvyklá 8-) Tu Nestlé kašičku nechej, ono je to prašť jak uhoď, jestlil dáš od Nestlé nebo od Sunaru :wink:
Já jsem používala obyč. savičky a dírku jsem zvětšovala :wink:

Díky moc za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
29.7.10 15:50

Ahoj … to určo nevadí. Podle mojí doktorky jsme měli teda začít s příkrmem až teď (když je malý 6měsícú). A radila mi, ať k obědu dávám zeleninu a k večeři tu kaši. My jsme cumlík prostřihly , aby ta kašička pěkně tekla. Zas jí teda nedělám až tak hustou, aby to v poho vytáhla.
Jinak my jsme začaly s kaší od Sunaru a ta je sladká, takže už mi pak nechtěla tu od Nestlé. Je to holt mlsoun :-) :-) :-)
Tak ať malinký chutná a pěkně Ti roste!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
29.7.10 19:44

Tak včera a dneska jsem jí tedy dala tu kaši do UM,udělala jsem do savičky větší dírku a kaši udělala před spaním.Dala jsem 150ml UM a do toho dvě polévkové lžíce kaše.Během snad jedné minuty to vypila! :lol: .Myslím, že kašička se chytla,tak jsem moc ráda :dance: . Uvidím dneska jak dlouho vydrží spát,jestli jí to víc zasytí.Ale hlavní je, že to všechno vypila a tím pádem bude lépe prospívat (snad teda nebude mít zácpu).Přes den se to papání taky trochu lepší, přece jen je ten sunar chutnější než ten Nutrilon HA. Příkrmy taky dávám né teda pravidelně podle toho jak máme zeleninu ze zahrádky,dneska měla poprvé mrkvičku s brambůrkem, přijde mi ale, že jí to moc nejede, nebo je to jen tím, že zatím moc neumí jíst tou lžičkou a pořádně to polknout, ale zítra dostane zase, ráda bych aby si na ty zeleninové příkrmy brzy zvykla.

Takže ještě jednou díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.7.10 21:52

Peťule, tak vidíš, že to půjde :-D A s příkrmy to chce vytrvat, oni mrňouskové neví, co s tou lžičkou a nová chuť, prostě moc nových věcí najednou :wink: Ono to půjde, neboj :wink: Naše děti začaly pořádně jíst příkrmy, až obsahovaly maso :wink: Holt masožravky, no :wink: Tak ať pěkně rostete :-D Jo a Simča za poslední 3 měsíce přibývala 150g za měsíc a MUDr. říkala, že to není moc, ale stačí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí