Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přijde mi že máme doma atypický mimčo(3měs.) - klidně bych ho naučila nějakej „zlozvyk“ ale dudlík nechce a to jich máme asi 8 (když jsme teď byli u dr. tak v čekárně byla spousta miminek který jen zafňukali mamky jim dali dudlička a bylo zase dobře ale to naše zvířátko to se musí nosit v náručí), aby spal se mnou v posteli tak to ani náhodou já bych si ho k sobě přitulila aby pěkně spinkal a byl spokojenej ale to né, v postýlce taky neusne takže ho musím unosit v náručí což není zrovna nejsnadnější a moje záda dostávají zabrat on jinak prostě neumí usnout.O nějakým denním režimu ani nemluvě jediný co je u nás pravidelný je koupání mezi 18-19h. Vím že každé mimčo je jiné ale my hold máme asi nějakej atyp. ![]()
Tak to si zaděláváš na pěkný průšvih uspávat ho v náručí pokud si na to zvykne jsem zvědavá jak ho budeš uspávat v roce…
Náš malej taky dudlík nechce a nikdy nechtěl.
Nechci teda strašit ale naopak ten nejhorší zlozvyk máte.Nošení dítěte je totiž ten nejhorší bič co si na sebe mužeš upléct.
Dudlík je to nejmenší zlo.Moji kluci měli od narození a jeden zahodil v 6 a druhej v 8 bez problému.
To co je u dítěte nejduležitější je denní režim.Pak bude spát,jíst a hrát si bez odříkání ![]()
A jak to teda odnaučit když ho položím začne hystericky řvát až se zalyká pak mu zaskočí a začne se dávit takže ho musím stejně vzít.To ho mám nechat vyřvat na to mi přijde moc maličkej.
Ahoj!
A zkoušela jsi třeba těsné zavinutí a pustit třeba vysavač?
Některé děti jsou prostě nosící. Asi bych ho taky nenechala dlouho řvát.
A venku v kočárku ti přes den normálně usne?
My také dudáky neměli malej ho plival.Také jsme uspávali na rukách a pak jsem vůbec neměli problém jednoho dne prostě do postýlky…bez řevu
Jen teda někdy třeba půl hodky cestoval po postýlce hrál si a tak než usnul ale nám trvá usínání dodnes dlouho:)
audik píše:
A jak to teda odnaučit když ho položím začne hystericky řvát až se zalyká pak mu zaskočí a začne se dávit takže ho musím stejně vzít.To ho mám nechat vyřvat na to mi přijde moc maličkej.
nic si z toho nedělej…čtyři ze šesti svých dětí jsem odnosila v náručí…sice bolí záda,ale když usínají a ty na ně koukáš…pohled k nezaplacení. Navíc mám pocit ,že děti nošené jsou sebevědomější než ty nenošené
![]()
pusťe se do mě
jo a do tří let s námi spí v posteli
![]()
sophinka píše:
nic si z toho nedělej…čtyři ze šesti svých dětí jsem odnosila v náručí…sice bolí záda,ale když usínají a ty na ně koukáš…pohled k nezaplacení. Navíc mám pocit ,že děti nošené jsou sebevědomější než ty nenošené![]()
pusťe se do mě![]()
jo a do tří let s námi spí v posteli
![]()
Ta stará pověra o tom, že nošením dítěte si člověk na sebe plete bič, ještě pořád koluje, jo? ![]()
Taky jsem měla problém s uplakaným miminkem (asi 1,5měs.). Koupila jsem baby-vak a bylo po problému. Teď jsou jí 3měs. a když je najedená, přebalená a nemá jiný problém, tak usíná krásně sama v postýlce nebo v kočárku. A šidítka taky nevedeme - i když jsem koupila a nabízela. Obě holky jsou nedudlíkovací
. Nevěřím, že se děti nošením dokážou rozmazlit
. A co se týká režimu… tak starší dcerka ho musela mít, jinak nespala a mladší je to jedno. Takže každé mimčo jiné…
sophi: U nás taky tak
Sice mám zatím jedno a jedno je na cestě,ale je nošenej pořád a v posteli spí se mnou…a když bude chtít i druhej,tak proč ne:)
Alyss píše:
sophi: U nás taky takSice mám zatím jedno a jedno je na cestě,ale je nošenej pořád a v posteli spí se mnou…a když bude chtít i druhej,tak proč ne:)
se taky přiznám Sbeík spí taky se mnou v posteli a vyhovuje nám to:))ale já ho to neučila to ho naučil manžela za doměnu ho mladej vyšoupnul na gauč
protože jak mám pupek potřbeuje moc místa a mladej taky tak to manžel vzdal no ![]()
Já Marka také nosím… a nosit budu, dokud to moje záda zvládnou. A až nezvládnou, odnaučíme.
Helenku jsem uspávala držením za ruku a poměrně bez problémů jsme ji to odnaučili cca v půldruhém roce, když už mi to začalo přerůstat přes hlavu, protože to začala vyžadovat několikrát za noc.
Že nemáte dudlíka, může být momentálně nepříjemné, ale zase aspoň nebudeš muset odnaučovat ![]()
Nenech se rozhodit - každé miminko je jiné a jedinečné.
Děkuju za podporu taky si říkám že to uspávání v náručí vydřím do doby dokud to moje záda snesou až už to nepůjde tak se to hold bude muset odnaučit. Radši ho půl hodinky ponosím než aby byl 2 hodiny řev a k ničemu
To víš, že jo… a hlavně, tříměsíční mimčo, to je ještě bobíšek, který má nárok vyžadovat maminku, tulení, mazlení, nošení, chování… Kdy jindy…
Užívej si to!