Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dotaz ![]()
Mám sedmitýdenní dvojčata a holčička by pořád ráda spinkala na bříšku. Můžu ji tak nechat? Když nespí, je různě na zádech, bocích, bříšku, to střídáme … Ale spaní chce jen to bříško. V noci spí na zádech ![]()
Jak jste to měly vy? Moc děkuju ![]()
janinko ,mne spaly děti taky od mala na bříšku,asi to podědily po mne
a spinkaj tak pořád,já bych nebránila,ale možná trošku víc hlídala
Markét děkuji. Syn (on teda jako takhle malý mimčo na bříšku moc nespal) i já taky rádi spíme na břiše, holt bude Viki stejná ![]()
Navíc je spokojená asi i tím, že nerozhazuje rukama a i líp cucá dudlík ![]()
Maličké byly tak 3 týdny, kdy spinkala dlouho, tak jsem ji šla zkontrolovat a ona spala klidně na bříšku.
Vynadala jsem příteli, který jí ukládal a on, že ji dal na bok. Na bříško se převrátila sama a od té doby ji dávám spát bříško. Spí tak déle a klidněji.
Abych byla klidnější tak mám monitor, ale stejně ji chodím kontrolovat
Nám začal prcek spát na bříšku ve 3 měsísích a byla jsem z toho dost vydivočená. Když byl v postýlce, tak půl bídy - tam máme Nanny. Ale jelikož začal bojkotovat postýlku a spí skoro výhradně u nás v posteli, tak ho chodím pořád kontrolovat. Když ho přetočím na záda, tak se probudí a už neusne ![]()
Janinko děkuji
Máš několik možností - buď seš nervní jako já a budeš si muset pořídit monitor dechu, jinak budeš u dítěte stát, a nebo jí to odnaučíš (což se asi nepovede) a nebo seš matka v klidu a necháš jí tak spát, občas zkontroluješ ![]()
Já jí právě nechávám, abych si i nebudila. Zrovna spí s bráškou taky u nás v posteli, on na zádech, ona na bříšku. Chodím tam za ní
![]()
Miarei píše:
Janinko děkujiMáš několik možností - buď seš nervní jako já a budeš si muset pořídit monitor dechu, jinak budeš u dítěte stát, a nebo jí to odnaučíš (což se asi nepovede) a nebo seš matka v klidu a necháš jí tak spát, občas zkontroluješ
Tak asi ta poslední varianta
Spíš jestli to i něčemu neškodí (jako zádíčka a tak), ale asi fakt ne, jen prostě hlídat
![]()
No, já jsem plašan, měla bych strach, bez monitoru nechat spát tak malé miminko.
Já jsem se na toto ptala dr. asi ve 4 měsících staršího, ta mi řekla obracet zpět. Ale brzy jsem se na to vykašlala, protože jsem si tím už tak velkého nespavce vzbudila, byla jsem nervozní a vzteklá.
Rozumově si myslím, že lékaři doporučují obracet, protože sami NEVÍ, co SIDS způsobuje a řídí se obecnými preventivními doporučeními.
janinkaz mě tak spali všechny 3 děti. Ten nejmladší neusne jinak než na bříšku. Hraje se na zádíčkách, ale jakmile je unavený a není na bříšku, tak začne plakat. Když ho otočím, spí během chvilinky. Monitor nemám, jenom kontroluju ![]()
Ve spánku na břšku je bohužel vyšší riziko syndromu náhlého úmrtí, takže já jsem malou na břicho nedávala i když jsem měla monitor dechu. Obávám se, že jen občasné juknutí do pokoje by v tomhle případě bylo naprosto neúčinné.
Můj Mareček spal na zádech tak prvních 14dní, pak spal jen na bříšku, pořád! až do doby, kdy se začal sám otáček, takže tak do 4.měs.
Dobrý den, nám malý spí asi od dvou měsíců na bříšku v kočárku v postýlce na boku i tak máme monitor a je to v pohodě.Jak tu někdo psal přes den je na zádech,ale jak chce spinkat brečí a dáme na bříško a spinká, hlavně klidně ne jak na zádech kdy se pořád budí.