Nestovice v tehotenstvi

30
22.7.10 18:39

nestovice v tehotenstvi

ahojky vsem,potrebuji radu. ma dcera dnes dostala nestovice a ja jsem tehotna a ted nevim jestli bych se mela nejak obavat. nestovice jsem jiz mela,ale clovek nikdy nevi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.7.10 18:44

Neboj, jestli jsi je měla, tak jste ty i miminko chráněni. Anežka je měla vloni a já byla v prvním trimestru. Takže jsem plašila a ptala se kde se dalo ;) . Nejrizikovější jsou neštovice v období kolem porodu (pokud maminka nemá protilátky, což ty bys mít měla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
22.7.10 19:02

Já to řešila v únoru, koukni sem, třeba ti to pomůže.

https://www.emimino.cz/…nstvi-37891/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
22.7.10 19:14

probírala jsem to s gynekologem před měsíce. pokud jsi si jistá, že jsi je prodělala, tak se nemáš čeho obávat. jediné riziko je, že se ti objeví pásový opar, který způsobuje virus velmi příbuzný tomu neštovicovému… bohužel proti tomu není žádná obrana, musíš jen počkat, jestli se objeví a nebo ne a pak to případně řešit s lékaři. určitě to ale nemá vliv na miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
22.7.10 19:43

Pasovy opar je vyvolan UPLNE TIM SAMYM virem jako nestovice (herpes zoster), ale neda se chytit, je to autoimunni zalezitost, vznikne reaktivaci tohoto viru, ktery preziva v tele v nervovych zakoncenich v latentni (=tiche) forme. Reaktivuje se v zavislosti na jistem podnetu, muze byt stres, velika unava, oslabeni organizmu v dusledku choroby atd.) nezavisle na tehotenstvi.

Pokud si nestovice mela, bud v klidu, znovu je chytit nemuzes (potazmo sance se rovna temer nule). L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 19:43

ja jsem chytla pasovy opar v tehotenstvi asi v 24tt, coz uz pry nebezpecne pro mimco neni. ale do cca 5.mesice to muze miminku vadit, mi bylo receno.

vetsina lidi ale pasovy opar nechytne, kdyz uz prodelala nestovice.

• Citovat
  • Upravit
48576
22.7.10 19:46

Tak mě hned na začátku těhu dělal dr testy.Je tam kolonka herpes vir a ten sem měla pozitivní,tak mrkni co tam máš.
Já měla v dětství velmi ošklivé neštovice i pásovej opar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
22.7.10 19:46
Anonymní píše:
ja jsem chytla pasovy opar v tehotenstvi asi v 24tt, coz uz pry nebezpecne pro mimco neni. ale do cca 5.mesice to muze miminku vadit, mi bylo receno.vetsina lidi ale pasovy opar nechytne, kdyz uz prodelala nestovice.

Bohuzel si dostala ne zrovna presne informace… Doufam, ze ne od lekare! L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.7.10 19:48

Taky jsem to resila a nakonec si nechala nabrat protilatky, protoze kdysi se kolikrat za nestovice prohlasil kdejaky pupenec, nebo tech nestovic nebylo dost na vytvoreni imunity. Jinak pokud nemas tesne pred porodem, nebo nejsi na uplnym zacatku, miminku nehrozi nic, at uz protilatky mas nebo ne.

Pasovy opar muze dostat kdokoli, kdo nestovice prodelal, virus zustava v tele neaktivni cely zivot a treba pri oslabeni imunity se probudi.

Tolik, co vim, ja mela tesne pred porodem, takze to bylo docela zajimavy 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 19:54
Lindusa píše:
Anonymní píše:
ja jsem chytla pasovy opar v tehotenstvi asi v 24tt, coz uz pry nebezpecne pro mimco neni. ale do cca 5.mesice to muze miminku vadit, mi bylo receno.vetsina lidi ale pasovy opar nechytne, kdyz uz prodelala nestovice.
Bohuzel si dostala ne zrovna presne informace… Doufam, ze ne od lekare! L.

takze vir nestovic/pasoveho oparu, pokud se projevi v tehotenstvi, neni pro mimco nebezpecny? to je dobre vedet :wink: samozrejme, ze info mam od lekare, sama bych to tezko vymyslela 8-)

• Citovat
  • Upravit
2346
22.7.10 20:22

Pokud se jedna o primo-infekci, tak se vzdy jedna o nestovice. Az ten, kdo prodela nestovice, tak ma „narok“ na pasovy opar, ale ten se uz nechyta, jen je to reaktivace, jak jsem jiz psala. Po prodelanych nestovicich si telo umi vytvorit protilatky a ty prave chrani do budoucna Tebe i plod proti dusledkum nestovic. Pokud mas „jen“ pasovy opar, na mimi vliv nema, pro Tebe je bohuzel hodne neprijemny :( . Blby je to ovsem po porodu, protoze pasovy opar je silne infekcni pro osoby, ktere jeste neprodelaly nestovice nebo nejsou oskovany. Tve ditko ma protilatky z tehotenstvi po dobu cca 3 - 6 mesicu, ale neni to 100 % obranyschopnost, proto je v pripade vyskytu pas. oparu nutno navstivit lekare co nejdrive, idealne vyfasovat antivirotika a mit postizene misto zakryte. Infekcni jsou totiz ty puchyrky, potazmo ta tekutina v nich. Po zaschnuti jiz opar infekcni neni. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 20:46

dik za info. vim, ze napred jsou nestovice a pak opar, mela jsem ho po nestovicich 2×. ze se neda ‚chytit‘, ale je v tele a kdykoliv se muze aktivovat (stresem atd.), taky vim, stejne jako ze puchyrky jsou infekcni.

jen mi nebylo jasne, zda muze vir, pokud se projevi na zacatku tehotenstvi, uskodit mimcu - takze by nemel, ok :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure