Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoooj holky, chci se zeptat, jak jste to měli s naušničkama vy??? malá čeká na očkování,, teda podle doktorky,, a pak nevim. prý do dělají na ušním, krčnim…a naušničky si musim koupit sama jinde předpokládám.. ale jaký?? noo zítra si zavolám, ale více informací by mi bodlo… děkuji…
Nám doktorka píchla ouška po první hexe… normálně pediatrička. Náušničky jsme si kupovali sami, má zlaté dětské.
Můžeš nechat buď klasicky píchnout nebo nastřelit. Píchají někteří pediatři nebo na ORL, náušničky musíš mít svoje. Nastřelují taky někteří pediatři a asi i na ORL, náušničky ti nastřelí oni, nejspíš ti dají vybrat, ale jen z těch, co zrovna mají - jsou z chirurgické oceli a nastřelí se přímo na ouško. Kdybys pak chtěla dát jiné, čeká se pár týdnů po tom nastřelení, pak můžeš vyměnit třeba za zlaté.
Nastřelení je šetrnější (nebolí to) a ouško pak nehnisá ani nekrvácí (výjimky jsou asi možné). Jako nevýhoda nastřelení se uvádí, že dírka je menší a tudíž může snáz zarůst, když se náušničky nějakou dobu nenosí.
Já nechala starší dceři náušničky nastřelit a mladší bych ráda taky. Čekáme po třetím Prevenaru (pak bude delší pauza mezi očkováním) a pak nejspíš požádám stejnou doktorku, která náušničky nastřelovala starší dceři (ale už bydlíme jinde, tak doufám, že i přesto nás vezme).
Nám naušničky pichali už v porodnici, tak nevím proč se čeká na nějaký očkování…A naušničky normálně ze zlatnictví, zlatý
nám píchla ještě před očkováním a žádnej problém nebyl
a máme taky zlatý dětský normálka v klenotech koupený
Nám je doktor píchnul taky až po hexe,a máme zlatý ze zlatnictví.
My je davali taky po 2.hexe, cca v 5 mesicich. A nastrelovala nam je pediatricka (nasla jsem si na netu kontakt na 2 pediatry v okoli, co to delaji - nase to nedela). Jo a dala nam vybrat z cca 8 typu, nausnicky u ni staly asi 140 Kc (jen pecicky z chir.oceli, pozlacene) ![]()
A nám řekli, že je to jedno, zda po 6ti týdnech nebo po prvním očkování. Tak jdeme v srpnu mezi 2-3 měsícem na nastřelení ![]()
Ale to v tý porodnici mě zarazilo. Kde to je?
Příspěvek upraven 21.07.10 v 21:09
Chichi, tak koukám, že už tady máme před hexou, po první hexe, po druhé hexe, po třetí hexe. ![]()
Jasně, nemusí být problém ani před první hexavakcínou, ale já si říkám, že zas tak moc to nespěchá a přišlo mi rozumné počkat si na větší pauzu mezi očkováními - což po té třetí hexavakcíně vychází na cca půl roku věku dítěte, a to je tak akorát na to, aby si to dítě nepamatovala a dalo se jakžtakž ukočírovat, aby se náušnička mohla píchnout nebo nastřelit.
Já tedy nevím, ale mě přijde divné píchat uši mimču… Je jasné, že spoustu věcí za dítě musí rozhodnout rodiče, ale zrovna tohle bych já nechala na dítku, jestli bude náušnice chtít a kdy.
máme klasické dětské zlaté.. dva dny v lihu namočené před píchnutím!
píchali nám je v porodnici! a šli jsme s nima už domů! a dobrý! druhá dcera je měla až skoro v půl roce a dělalo to neplechu! a nechali jsme je jakoby nastřelit. oni dají do takového strojku náušnici.. a píchnou a pak už jen náušničku zapnou! bylo to hned! jinak to píchá za poplatek i naše dětská.. zkus se zeptat! doktorka ti poradí!
My nechali nastřelit u naší pediatričky - taky po první hexe, která nastřeluje tyhle plastové http://www.cs.blomdahl.com/…/default.asp?… a žádný problém, byla to rychlovka a ani kapička krve. CCa po 6 týdnech jsme vyměnili za zlaté a vše bylo v pohodě