Kdy koupat miminko

4621
19.7.10 22:24

Kdy koupat miminko

Ahoj,
mám měsíčního syna, všude čtu, že má mít pravidelný režim… už několikrát jsem stanovila čas koupání, pár dní to třeba vyjde a pak zrovna zase v tu dobu tvrdě spí a nechci ho násilím budit a koupat… takže koupeme až druhý den… V kolik koupete? já už jsem to několikrát měnila, ale dneska to zase nevyšlo, spí už přes 3 hodiny a to normálně nedělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
19.7.10 22:27

u taghle malyho miminka proste rezim neudelas, to ma smysl treba az po 3. mesici. Navic nemusis koupat kazdej den, kdyz spi tak ho proste nebud a vykoupej ho dalsi den …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.7.10 22:28

My koupeme na šestou a když to nevyjde tak se svět nezboří :) Hlavně jelikož je atopik tak jednou za 2-3 dny, či dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
19.7.10 22:28

Spousta maminek koupe mezi 1900-2000, ale pokud syn spí, nebudila bych ho, je ještě malý a čas na režim ještě přijde. Jeden den to bez koupání vydržíte. Časem taky vysleduješ, jaký čas pro něj bude nejvhodnější podle večerního krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.7.10 22:31

V měsíci to neřeš. Jednou to vyjde v tebou určený čas, jindy plusminus hodinka, někdy to nevyjde vůbec. Časem se to ustálí. V měsíci některá mimča víc spí než bdí (tedy ne u nás) a trefit koupání do času kdy nespí není jednoduché. Ten rituál koupání, převlékání, mazání, krmení a spaní bych zachovala. Na čase bych zatím nelpěla. Ono se to stejně zpočátku mění z týdne na týden. A když to nějaký den nezvládneš s koupáním vůbec, nic se neděje.

• Citovat
  • Upravit
338
19.7.10 22:31

u takovy prdolky rezim asi nejde…

Snazila jsem se koupat kolem sedme,aby pred osmou uz chrupala a docela se darilo,kdyz byla vzhuru dyl pred tou hodinou koupani,koupala jsem driv,kdyz spala,holt jsem ho posunula.

Ted v 10 mesicich koupeme kolem sedme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.7.10 22:34

Taky bych to zatím neřešila.Já se taky snažila koupat ve stejnou dobu,ale někdy to prostě nevyšlo.Časem se to srovná,a upravíš si to jak to to bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
19.7.10 22:35

právě jsem chtěla koupat před spaním (i mým) :roll: tz. tak v 21:30, on dřív usnul tak v 22,
pak usínal už v 21, tak jsem koupala v 20:30 a dneska spí už od 18:30 a ještě se nevzbudil :mrgreen: , což je divný, normálně už má hlad minimálně po 3h :-o
takže nebudit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.7.10 22:42
Terlas píše:
právě jsem chtěla koupat před spaním (i mým) :roll: tz. tak v 21:30, on dřív usnul tak v 22,
pak usínal už v 21, tak jsem koupala v 20:30 a dneska spí už od 18:30 a ještě se nevzbudil :mrgreen: , což je divný, normálně už má hlad minimálně po 3h :-o
takže nebudit? :think:

NEBUDIT NEBUDIT NEBUDIT. za pár měsíců si budeš rvát vlasy, že tě to vůbec napadlo budit a budeš šťastná, že spí alespoň chvíli. bud proboha ráda, že spí. V měsíci to bude každý den jinak. A klidně i několik dalších měsíců.
Maximálně bych budila na kojení po těch 4 hod. přes den a 6ti v noci kvuli laktaci, ale i to bych si už dneska rozmyslela a raději jen odstříkala.

• Citovat
  • Upravit
2118
19.7.10 22:45

Tak nam byli 3m a koupu az kdyz se mi vzbudi nekdy az ve 20h :lol: Ono je to u kazdeho miminka jine, myslim si, ze az budou lez a pres den se kapanek unavi pak treba zavedu pravidelny rezimek, ale ted mi to prijde zbytecne nebot nekdy papame po 3h jindy po 4h a tak je to i se spankem jeden den spinka jak sipkova ruzenka :-P a dalsi den ne a ne zabrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
19.7.10 22:51

ja bych take nebudila… spis bych si hlidala cas kvuli kojeni. Me vzdycky sestra rikala,nenechat dyl jak 3 hodiny o hladu - jako po 3 hodkach sem nebudila,ale po 4 bych uz pres den vzbudila- v noci teda ne.Jinak ja koupala kazdy den - jen ve vode,ale proste kvuli rezimu a snazila jsem se kolem 18-20 …vetsinou jsme se trefili a vyslo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
19.7.10 22:51
78mamina píše:
Tak nam byli 3m a koupu az kdyz se mi vzbudi nekdy az ve 20h :lol: Ono je to u kazdeho miminka jine, myslim si, ze az budou lez a pres den se kapanek unavi pak treba zavedu pravidelny rezimek, ale ted mi to prijde zbytecne nebot nekdy papame po 3h jindy po 4h a tak je to i se spankem jeden den spinka jak sipkova ruzenka :-P a dalsi den ne a ne zabrat :roll:

jj to znám, včera cele den řval a ted je tuhej :lol: , ale mě už se nalívají prsa a bolí, odstříkám a on se za 10 min. vzbudí :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.7.10 22:52

Přesnš,určitě ho nebuď.On si sám řekne,až bude mít hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.7.10 23:04

jak píšou holky, prcek je opravdu ještě hodně malinkej, za chvíly už bude spolupracovat líp, jde o to hlavně se tak nějak společně sehrát, pak vypozoruješ když chce spinkat, nebo si hrát aby vám to vycházelo na koupání ve stejnou hodinu, my třeba musíme za každou cenu stůj co stůj po obědě alespon na 2 hodiny jít spát, jinak by klárka už usínala kolem 5 hodiny a vstávala ve 3 ráno, takže jí většinou uspím i když zrovna nechce, ale jinak já jsem dost zastáncem režimu, četla jsemi názory nechat mimii jak se mu chce, ale já dodržují režim od 3 měsíců, to jsem i klárku odstěhovala do své postýlky, a nemáme žádný problém

každopádně na tohle všechno máš ještě času dost:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.7.10 23:20

a nam treba rezim nevyhovuje..ja to nemam rada mit veci presne naplanovany…proste delame veci jak nam vyjdou…a jsme taky spokojeny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí