Odstátá ouška

4610
19.7.10 19:54

odstátá ouška

Ahojky, jsem mamka 3 kluků a jedné holčičky. Kluci ti mají všichni uši v pořádku, bohužel malá podědila ouška po mě a obě jí odstávají, jedno více a druhé o něco míň. Já jsem celou pubertu trpěla díky posměchům okolí a odmítala jsem nosit culíky. Chtěla bych moji holčičku tohohle trápení ušetřit a nechat jí ouška upravit. Chci se zeptat kolik to asi stojí a jestli s tím má některá mamka tady zkušenosti. Předem moc děkuji za odpovědi Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
19.7.10 19:59

Ve 2m je myslim na nejake soudy casu dost. Slysela jsem ale, ze snad do 5 let hradi plastiku presmiru odstavajich usi pojistovna.

Mmch Mates ma predivku Usak. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
19.7.10 19:59

jana79 -ahojky…mám podobný problém taky malé odstávají ouška… :-) to má po babičce a tatínkovi…zítra jdu na 3-letou prohlídku tak se tam chci zeptat co a jak…dám vědět…až bude vědět více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.7.10 20:06

Pojišťovna platí do deseti let.
Moje neteř na tom byla teď v devíti letech. Má ušička po zákroku krásné.
Kdybych měla dceru s tímto problémem, tak bych ji nechala ušička přišít. Taky jsem si prošla v dětství posměchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.7.10 20:06

My uz to mame za sebou. Pojistovna hradi operaci do deviti let a urcite bych na to sla. Mne to doporucila sama doktorka, hlavne z duvodu toho, aby se mala necitila kvuli tomu psychicky spatne a nemusela snaset nejake negativni reakce se sveho okoli. Sami vam reknou v kolika je nejlepsi na operaci. Co jsem se doslechla, tak cim driv tim lip. Mene to pak boli. Jo a jestli nekdo rika ze neboli, tak boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.7.10 20:17

ja si myslim ze ve 2 mesicich je jeste more casu aby se to zlepsilo.
ja mela jako dite take odstavaci usi,mati me dala v peti na plastiku,mala kdyz se narodila tak byla taky jako rogalka a ted ma dva a uz to neni takove tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
19.7.10 20:22

huffmanka a ostatní, co už jste na zákroku byli: jak dlouho to trvá, jaká je rekonvalescence… Terezku to taky čeká, naše mudra mi řekla, že si mám zajít na polikliniku na ušní, kde jí ouška změří a přesně stanoví další postup. Že nepotřebujeme ani žádanku. Chtěly bych, aby to podstoupila, než nastoupí do školky, ale nějak se tam nemůžu odhodlat. Přeci jen je to moje dítě a každá taková představa mě nesmírně trápí. Jak jste tohle překonaly? Asijsem příliš úzkostná, ale mám strach, že budu vyvádět víc než ona.
I já děkuji za další podrobnosti a snad zakladatelce nebude vadit, že jse přidávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
19.7.10 21:05

Já jsem slyšela, že je to nejlepší absolvovat před nástupem do školy. Ve školce to děti ještě tolik neřeší, tam bych se tak posměchu nebála, ve škole to bude horší. ALe ve 2 měsícíh je ještě předčasné to řešit, ještě se to může změnit. Někdo říká, že pomáhá čepička přes ouška, nevím, nezkoušela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
19.7.10 21:22

Moje roční dcera má strašně odstátá ouška- můj strejda- primář ORL(kdyžtak dám kontakt) říká,že je čas- až tak kolem pěti let- dělá se to v anestezi- úplné nebo lokální,víc nevím,ale zjistím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.7.10 21:32

Doufám že se Jana79 nebude zlobit ale tohle téma mě taky hodně zajímá!Natálce ouška taky odstávaj ale hlavně to jedno před rokem jsem to řešila že by jsme na plastiku šli ale okolí mě přesvědčilo abych to nechala až na ní jenže mám strach aby pak nebylo pozdě a zbytečně se netrápila posměchem spolužáků :-? a vlastně ani nevím jak byćh jí teďkom vysvětlila že na nějaký zákrok půjde když teďkom jí něco takového netrápí a taky je to poserka a já co se týče děti(vlastně jako každá mamina)taky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.7.10 21:47

tak u me uz je to dlouho co jsem na zakroku byla,ale vim,ze jsem nastoupila do spitalu,dalsi den byl zakrok,cca po tydnu domu,ouska zafacovana,pak tahani stehu-to jsem pry tak rvala,ze mudra rikala,ze jsem nejhorsi decko co v zivote videla :roll:
Jsem rada,ze jsem na zakroku byla,nosila jsem mikadko a ouska mi couhala ven.
Jizvy videt jsou,ale vidi je jen ten,kdo se podiva zblizka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
19.7.10 21:51

Já bych to, Katulo, tedy řešila, i když podle metříku už to asi do nástupu do školy nestihnete. Ale děti dokážou být zlé, neriskovala bych posměch, mohla by se trápit. Prostě bych jí řekla pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
19.7.10 22:20

Holky moc a moc děkuji za odpovědi, Anička se mi ráno budí s ouškem srolovaným dovnitř, neustále preferuje pravou stranu, druhé ucho jí odstává mín ale je to už ted hrozně vidět. Mě do dnešního dne švagrová říká mogvaj :twisted: :evil:
Holky co jste se přidali, vůbec mi to nevadí jsem moc ráda že jste se ozvali aspon vím že tebnhle problém neřeším sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
19.7.10 23:03
jana79 píše:
Holky moc a moc děkuji za odpovědi, Anička se mi ráno budí s ouškem srolovaným dovnitř, neustále preferuje pravou stranu, druhé ucho jí odstává mín ale je to už ted hrozně vidět.

Tak moje malá má na levé straně to samé - ucho se jí roluje a levou stranu preferuje. Jsou jí taky 2 měsíce, sice se jí to trošku srovnává, ale málo teda na tý problematičtější straně, pravé je přijatelné. Už dlouho mám koupenou látku na čelenku, ale nějak nejsem schopná jí ušít :zed: Všichni řeší, kdy jí necháme píchnout ouška, ale když nevím, jak ty ouška budou vypadat, jestli se to srovná, tak se mi do naušnic fakt nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.7.10 07:47

ZuzoM no to už opravdu nestihnem neboť Natálka teďkom vyšla první třídu! :wink:

No ještě zkáknu za dr a zkonzultuju to sní aby mi řekla a co a jak! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...