Neštovice a těhotenství

13415
19.2.10 19:01

Neštovice a těhotenství

Moc by mě zajímalo, od kdy jsou neštovice infekční a jaké riziko nesou pro ještě nenarozené mimčo, zda vůbec nějaké riziko je, když už jem sama neštovice prodělala.
Moc děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
19.2.10 19:09

Pokud si je měla s velkým výsevem, měla by si být imunní a mimču v bříšku by to ublížit fakt nemělo. Horší je jeden dva pupínky, které se označí jako neštovice a mamča se pak nakazí znovu :zed: To ale jistě není tvůj případ neboj flíček je v bezpečí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.2.10 19:15

Taky myslím, že pokud jsi je OPRAVDU měla, tak mimču nebezpečí nehrozí…
Já jsem je neměla a když jsem čekala Marka, nechali jsme na doporučení paní doktorky starší dcerku raději očkovat, aby to nepřitáhla domů, to by byl malér… Ale takhle, jak píše Lacenka, to bude u Tebe ok, neboj… :-)

Příspěvek upraven 19.02.10 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.2.10 19:15

Pokud jsi je prodělala,není se čeho bát :kytka: Jsi imunní a chráníš i miminko..

Jen musím Lacence vyvrátit - neštovice lze prodělat téměř bez příznaků.Já jsem je tak pravděpodobně prodělala - v záznamu u dětské dr.je nemám,mamka tvrdí že ne a podle testů z krve jsem imunní..A prodělal je tak i Adámek.Měl jen pár pupínků,zatímco Emička byla opupínkovaná od hlavy k patě.V případě Adámka jsem domluvená s dr.,že mu časem nechá udělat krevní testy na hladinu protilátek.

Znám maminky,kterým dítě onemocnělo neštovicemi,když byly znovu těhotné.Prodělaly je,miminko je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.2.10 19:17

Bohunko,jsi si jistá,že jsi je NEprodělala? Taky jsi je mohla prodělat,ani o tom nevíš.Nechej si udělat krevní test,je to zdarma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.2.10 19:22
Jana206 píše:
Bohunko,jsi si jistá,že jsi je NEprodělala? Taky jsi je mohla prodělat,ani o tom nevíš.Nechej si udělat krevní test,je to zdarma..
… už se stalo … neprodělala :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.2.10 19:23

Pokud jsi neštovice prodělala, tak se bát nemusíš. Já jsem si to zjišťovala v létě, byla jsem v prvním trimestru a Anežka měla neštovice. Ptala jsem se dětské doktorky i gynekologa a oba mě uklidňovali, že se nemusím bát. Jinak neštovice jsou nejvíc nebezpečné v době kolem porodu, ale jen v případě, že je matka neprodělala (a často se stává, že matka ani neví, že je prodělala a přitom má protilátky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.2.10 19:27

Tak to ještě zburcuju mamku, aby mi řekla, jaké jsem je měla (pro jistotu) a zda jsem je fakt měla, zda to není jen výplod mé mysli :pankac:
Jde mi o to, že jich je teď v mém okolí spoustu a já nechci vypadat jak hysterka, ale zase našeho „Flíčka“ nechci ohrozit. Je to vymodlené mimčo. Díky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anette28
19.2.10 19:36

Kamarádka taky chytla neštovice v těhotenství, ale vnitřní, musela chodit na infekční, ale mimčo se narodilo zdraví.

• Citovat
  • Upravit
44197
19.2.10 19:40
BohunkaP píše:
Jana206 píše:

Promiň,nechci dávat nevyžádané rady.Napsala jsem to,protože hodně lidí neví,že to jde zjistit z krve.Já jsem se stresovala dost dlouho z toho,že můžu dostat neštovice.Vlastně do té doby,než byla dostupná a i cenově dostupná vakcína :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
19.2.10 19:43

Ahojky. Pokud jsou v tvém okolí nějací nemocní, tak bych se jim určitě nějakou dobu vyhýbala.
Měla bys být sice imuní ale.....já jsem například neštovice prodělala 2× a měla jsem je pokaždé silné.
I doktoři se divili jak je to možné. :nevim:
Když jsem byla těhotná asi ve 4měsíci, dostali neštovice synovci.
Ptala jsem se u doktora a řekl mi , že dostat bych je neměla ale že nemá cenu riskovat a ať se jim po dobu co jsou infekčí vyhýbám. :palec:
Neštovice jsou nejvíce infekční než se začnou vysypávat a infekční jsou než se začnou vylupovat.
Pokud máš možnost, tak neriskuj, nestojí to za to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.2.10 19:57
Jana206 píše:
BohunkaP píše:
Jana206 píše:
Promiň,nechci dávat nevyžádané rady.Napsala jsem to,protože hodně lidí neví,že to jde zjistit z krve.Já jsem se stresovala dost dlouho z toho,že můžu dostat neštovice.Vlastně do té doby,než byla dostupná a i cenově dostupná vakcína :mrgreen:
:kytka: :palec: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
19.2.10 20:24

Já myslím, že Lacenka to myslela tak, že při slabším průběhu je větší pravděpodobnost onemocnět znova, ale i já slyšela o pánovi, který s dítětem prodělal neštovice znovu a jako dítě měl silný průběh. Čímž zakladatelku nechci strašit, je to přece jen velká vyjímka.

Určitě bych se co nejvíce dětem vyhýbala. Zkraje těhotenství to může být problém, ale to je strašně maličké procento, větší průšvih je chytit neštovice tuším do 10dnů před porodem, tam je velké riziko pro miminko, které nestihne dostat protilátky od maminky a může je chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.2.10 20:28

Moc děkuju. Názory protichůdné, ale pro mě dstačující. Nebudu hysterčit, ale taky nebudu vyhledávat kamarádky, které mají doma děti s neštovicema :wink:

Děkuju vám všem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.2.10 21:11

Já jsem Lacenku pochopila.Jen jsem se špatně vyjádřila..Možné je vše..Tak,jak to píše Lacenka a i tak,jak jsem je „prodělala neprodělala“ já.

Lacenko,nezlob se :kytka:
Já jsem si jistá,že je nedostanu,protože jsem je nechytla od svých dětí.To jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí