Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám malý dotaz, ve středu mám jít na první těhotenský screening do Brno- Veveří, budu zrovna 10+6, sestřička mě takto objednala, proto se ptám, není to příliš brzy, nebudou výsledky zkreslené, většinou jsem četla že těhulky chodí kolem 12-13 týdne? Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, děkuji za diskuzi
![]()
Já jdu v pátek a to budu 11+0 a všude slyším jak jdu brzy a holky kolem mě chodí až kolem 13-14tt a tak si říkám, zda bude vše vidět a nejdu zbytečně brzy… Ale jak koukám, tak i jinde zvou takto brzy ![]()
Tak správně se provádí mezi 11. - 14. týdnem, takže pohoda. Já jsem byla pokaždé 12+x
@chs.jasmin píše:
Ahoj, děkuji za diskuzi![]()
Já jdu v pátek a to budu 11+0 a všude slyším jak jdu brzy a holky kolem mě chodí až kolem 13-14tt a tak si říkám, zda bude vše vidět a nejdu zbytečně brzy… Ale jak koukám, tak i jinde zvou takto brzy
Já byla taky tak, je to ok ![]()
Ahoj všichni, mám otázečku. Ve středu jsem byla na krvi, která se bere na výsledky prvotrimestrálního screeningu, a v pátek jsem dostala angínu jako hrom. Napadlo mě, jestli jsem v té krvi nemohla mít už nějaké hodnoty. Aby mi ted ty výsledky nevyšli špatně, třeba jen kvůli tomu, že už tam bylo,,něco,, z té angíny.
Ahoj já byla 10+5 a divili se, že jdu moc brzy. Vzali mě krev a udělali utz, ale musím ještě jednou (v 14+0)…prej plod nebyl dostečně velký na to aby ho prohlédli důkladně…mluvila otom, že je lepší když má alespoň 6cm (moje měřilo 4.38cm-samozdřejmě na můj tt bylo v pohodě velké)a nemohla třeba spočítat prstíčky a ták. Takže za mě ti říkám, že je lepší jít až o 2týdny později.
Na screening se chodi 11tt na krev a za 2 tydny na utz…ake v brne se chodi na krev a utz v jeden den a vysledky jsu jiz ten den nebo druhej…ja byla ve stredu na screeningu a byla jsem 13+0na utz v 11tt je rozhodne brzy a
ke asi vemou piuze krev v tom 11 tt a jak rikam tak v tom 13tt ten utz ![]()
Mni a s tema vysledkama ovlivnene anginou..me vse vyslo ok akorat papp-a me vysel nizsi nez ma norma je 0.5 a ja mela 0.32 tak jdu na triple testy tak nejsem z toho taky moc nadsena
@kristii mě zas vyšel zvýšený hcg a jdu taky triple testy
asi kvůli Ket.
@macina25 A co je vlastne to hcg?? vim ze me doktorka rikala ze ten papp-a je nejakej hormon produkovany palcentou ale mam strach furt co bude je to moe prvni tehu a chtela bych aby bylo vse ok..korat se dej jen stresuju
![]()
@kristii z krve ti hodnotí to papp-a a hcg! jen dvě věci a pokud tu jednu máš špatnou pak se dělají ty triple testy. Tady na diskuzi tohcg mělo více holek, tak se snažím tím nestresovat, ale co víš? pohledej tady na emimino jestli tu tvoji hodnotu někdo měl a jak se to řešilo a tak…zvýšené hodnoty taky nemusí nic dobrého značit.
Mno jako prave jsem cetla ze nizzke papp neni dobre ale vyssi hcg taky ne tak je to tak na stjno no
tak uvidim 24.10
@kristii HCG je těhotenský hormon (na jeho detekci v moči jsou založené těhotenské testy). U NT screeningu nehrají roli ani tak jednotlivé hodnoty, ale celkové zkombinování těch výsledků krve a nameřených hodnot miminka na UTZ.
Jaká ti vyšla v rámci screeningu rizka na jednotlivé syndromy? To je podstatné. Myslím, že pokud by byl screening pozitivní, už by tě honili po genetice a podobně.
Takže se stresuješ zcela zbytečně.
@Svistice Tak screening mam negativni Riziko M.Down odpovidajci veku matky 1/887 Kombinovane riziko M.down z vysledku v 1trimestru:1/1200 hodnota papp-a:0,96 mlU/ml…0,32MoM HCG:19,4 ng/ml…0,71 MoM mno a mam jen doporucnej tripe test v 16tt a ve 20tt Doppler ultrazvuk