Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jaké máte v jakém týdnu CS?J8 mám ted ve 12(dle uz 11) CS 2.Dr se k tomu nijak nevyjádřil ale bojím se u malého jsem měla na začátku CS hned 3 apak se tlačil ven už ve 27 tt tak jsem trochu vyděšená abysme zas neztrávili půlku těhu v nemocnici
ja mela CS 3 v 18 TT a nakonec me museli riznout pro nepostupujici porod.
CS nema zadnou vypovidajici hodnotu, je treba udelat cervikometrii ultrazvukem.
Crystal87 píše:
Holky jaké máte v jakém týdnu CS?J8 mám ted ve 12(dle uz 11) CS 2.Dr se k tomu nijak nevyjádřil ale bojím se u malého jsem měla na začátku CS hned 3 apak se tlačil ven už ve 27 tt tak jsem trochu vyděšená abysme zas neztrávili půlku těhu v nemocnici
Crystal já měla cs 2 v 38 tt a šla jsem rodit , je to individuální ale přijde mi to divné , nedávno jsem četla článek že některý dr. to berou obráceně jako že od těch 7 dolu k porodu. Ale ono se to bere od počátku těhu 0 až pak 7. Hlavně jesti bereš něco na udržení, dal ti dr. hořčík? Pokud ne tak to musíš pokud se už otvíráš a zkracuje se ti čípek tak to je hodně moc brzo a není to dobře.
Jak píše Pudla, CS neříká nic o tom, kdy porodíš. Můj obvoďák mi sice psal CS do průkazky, ale pak v porodnici už ne. V prvním těhotenství jsem měla CS1 až do poslední chvíle, teď při druhém porodu 2 nebo 3, každopádně na poslední kontrole jsem na tom byla stejně jako dva týdny předtím, a za 15hodin jsem porodila..
Makyta píše:Crystal87 píše:Crystal já měla cs 2 v 38 tt a šla jsem rodit , je to individuální ale přijde mi to divné , nedávno jsem četla článek že některý dr. to berou obráceně jako že od těch 7 dolu k porodu. Ale ono se to bere od počátku těhu 0 až pak 7. Hlavně jesti bereš něco na udržení, dal ti dr. hořčík? Pokud ne tak to musíš pokud se už otvíráš a zkracuje se ti čípek tak to je hodně moc brzo a není to dobře.
Ještě jsem chtěla dodat, že holky už ti taky psaly jak to je. Hlavně zda bereš nějaký hořčík na udržení a pokud ti teda dr. k tomu nic neřekl tak to asi nebude nic vážného, asi to opravdu někteří doktoři tak píšou a taky některé maminy to prostě tak mají vidíš sama já šla rodit a měla cs 2 a některé to mají celé těhu. Tak to bude určitě dobré. Jen bych se asi fakt šetřila kor když jsi po operaci.
Crystal, klíd. Můj doktor vůbec spodem v těhu nevyšetřuje právě proto, že CS nemá žádnou vypovídací hodnotu. Je spousta holek, co polovinu těhu kvůli vyššímu CS proležela a pak jim porod stejně vyvolávali…
juj tak to jsem ráda:)já se právě vyděsila že u prvního jsem měla hned od začátku 3 a pak ve 27 tt chtěl na svět a to jsem byla u jného dr tkaže jsem věděla houby co to je a můj se mě snaží nestrašit jako že pokud nevidí fakt ěnco špatného tka mi radši nic neřekne abych byla v pohodě:)to jsem pak vyčetla v průkazce tka jsem se tak vyděsila:)ale přenášet taky zrovna moc nechci ![]()