Pozitivní screening z krve, UZ v pořádku

12
18.2.10 08:16

Pozitivní screening

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušenost jako já. Včera jsem v Brně podstoupila screening v 1.trimestru. Ultrazvuk nám vyšel dobře, výskyt DS s velmi malou pravděpodobností, odjeli jsme s manželem spokojení. Ale večer nám volala ještě doktorka výsledky z krve a tam že byly nějaké nesrovnalosti. Pozvali mě za 3 týdny na vyšetření T13 a T18, pravděpodobnost 1/150. Nebyli jste na tom některá podobně? Máme hrozný strach. Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
18.2.10 09:07

Ahojky, je mi líto, že máš takové starosti, snad to dobře dopadne a bude to jen nesrovnalost hormonálních hladin, ono stačí i být nastydlá a můžou tam být odchylky…
já jsem teda měla 1. screening dobrej, ale v triple testu jsem měla nějký zmatky, a právě že to prý může být, já byla těsně po viróze.
A dopadlo to dobře.
Moc držím palce. Taky bych se bála. Proč tě nepozvali dřív na odběr choriových klků???
Kdo to asi má 3 týdny vydržet a nezbláznit se? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anette28
18.2.10 10:19

Ahoj, já být tebou, tak si tam zavolám a zeptám se na ten odběr choriových klků.Mně taky vyšly špatně testy, musela jsem čekat a nakonec jsem šla na amniocentézu.Kdyby to bylo dřív než v tom 16tém týdnu, tak jde právě udělat ten odběr choriových klků, je zde menší pravděpodobnost potratu než při amniocentéze.

• Citovat
  • Upravit
12
18.2.10 10:57

To čekání bude nekonečné, to vím už teď. Možná je na ty choriové klky pozdě, jsem už ve 13 tt. Nevím, zkusím si tam zavolat a uvidím, co mi řeknou. Pořád se uklidňuji tím, že ty dvě vv co mi vyšly špatně v krvi by měly jít vidět z ultrazvuku. Tak jsem to aspoň vyčetla na internetu v popisech. Děkuji vám moc za podporu i za rady, nachlazená jsem opravdu byla, tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.10 11:03

Ahoj, a kolik Ti je? Protože segra byla minulý týden taky na I. screenu a krev dělala bordel, doktorka řekla že u vyššího věku a nadváze to není nic neobyvklýho, tak jí uklidnila :) Mně vyšly blbě triply, sestřička mi pravděpodobně posunula TT a už to bylo. Drž se a nemysli na nejhorší :) Kolik bylo NT?

• Citovat
  • Upravit
Anette28
18.2.10 11:05

Určitě to bude v pohodě, jestli je to vidět na UTZ to nevim, já jsem měla riziko na Downa a ten na UTZ vidět je taky, ale nikdo ti neřekne na 100procent, že porodíš zdravý dítě, to ti řekne jen amnio nebo ten odběr choriových klků a mně vyšlo riziko 1:40, takže jsem s tím odběrem plodovky vůbec neváhala.

• Citovat
  • Upravit
12
18.2.10 11:53

Je mi 25 a s váhou jsem problémy nikdy neměla. NT bylo 1,6mm. Pokusím se být v klidu, musím přece myslet na mimíska. Při měření miminka doktorce nějak neseděl TT, tak uvidíme co mi řeknou za ty 3 týdny. Ještě jsem přemýšlela, jestli by ty hormony nemohla nějak ovlivňovat štítná žláza. CHodím s ní na kontroly od puberty, léky jsem nebrala, jen mi teď endokrinoložka nasadila jodthyrox. Toto jsou ale jen mé úvahy, možná je to každé úplně něco jiného.Asi jako ty Anette, pokud by plodovka potvrdila, že je miminko v pořádku, také ji podstoupím. Moc Vám děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anette28
18.2.10 12:08

NT 1,6mm je ukázaková hodnota.Je fakt, že když ti nesedí týdny, tak ti nikdy nevyjde dobře screening.Určitě to bude v pohodě, budu držet palce.

• Citovat
  • Upravit
NumLock
18.2.10 12:40

Ahoj,moje sestra měla riziko 1:4 a má zdravou holčičku,špatný výpočet podle mě,bala na odběru plodové vody,ale to čekání bylo strašné.

• Citovat
  • Upravit
2073
18.2.10 20:55

Tak ja jsme u prvniho tehu na tomto screeningu nebyla a vysli mi spatne triplle testy - nastesti pak po doberu plodove vody bylo vse v poradku, ale ty nervy.
A tak u druheho jsme si rekla, ze si zaplatim ty v prvnim trimestru jelikoz jsou daleko presnejsi urcite vyjdou dobre a ja pak budu klida ale ono ouha - jen jsme tam prisla bylo mi oznameno, ze vysledky krve jsou pozitivni ted uz presne nevim kolik, ale bylo to urcite pod 1:100. Takze jsem hned sla na UTZ tam rekli, ze vse je OK, ale ze to takto nemohou vyloucit tkaze me okamzite ten den poslali na genetickou konzulataci - tam jsme se dozvedela vlastne to same, ze to muze by falesne pozitivni a ze mam vyber bud (jeste ten den) jit na CVS nebo pockat a po triple testech (ktere nejspi take vyjsou pozitivni - kdyz jsme je mela pozitivni i v prvnim tehu)a pak jit na plodovku - to mi prislo priserne cekat tolik tydnu a nejistote - tkaze jsme jeste ten den sla na CVS - no a druhy den uz jsme vedela, ze vse je OK a ze cekame zdraveho chlapecka :-)
Takze tam fakt zkus zavolat a na to CVS se poptat - dela se do 13 tt (proto jsem tehda na to musela jit hned ten den) Je to tedy trochu neprijemnejsi nez odber plodovky a take je tam trochu vetsi riziko, ale zase predstava tech tydnu nejistoty …
Moc drzim palce at je vse v poradku - vim jake to jsou nervy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.2.10 09:10

Moc všem děkuji za příspěvky, jsem o trošku klidnější. Do Brna jsem si volala, řekli mi, že ty choriové klky už vážně nestihneme. Co se dá dělat, budu muset čekat. Myslíte že mi budou rovnou dělat ty triple testy? Budu v 16.týdnu tt. Doktorka mi po telefonu řekla, že si mám sebou vzít KS + Rh faktor. Tak jsem přemýšlela, jestli to potřebují na ty triply…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anette28
20.2.10 12:59

Ahoj, ty triplle testy se dělají skoro všem, aby ti je nedělali, to bys je musela jedině odmítnout.Je hodně vysoká pravděpodobnost, že ti vyjdou taky pozitivně, ty totiž vycházejí pozitivně taky skoro všem, takže buď v klidu.A pak ti dají na zvážení nejspíš odběr plodovky, ale jak se rozhodněš, to už bude na tobě.Riziko potratu při odběru plodovky je 0,5-1%, bylo mi řečeno, že nejčastěji se potrácejí plody, které mají nějakou vadu, já sama jsem to podstoupila, vůbec to nebolí, je to spíš takový tlak, každopádně jsem chtěla vědět, že můj mimís je na 100 %zdravej.Výsledky jsem měla do 24hodin.

• Citovat
  • Upravit
12
20.3.10 10:20

Ahoj holky, po delší době se opět hlásím. Tak už máme za sebou genetickou konzultaci, triple testy mi ani nenabízeli, bylo nejspíš jasné jak by vyšly. Rovnou mi doporučili odběr plodové vody. Pan doktor nejdřív udělal podrobný ultrazvuk, po něm řekl, že nevidí nic abnormálního, že podle něj čekám zdravé miminko. Pak provedl odběr, nic hrozného,přesně jak jste popisovali, jen jsem cítila nepříjemný tlak. Pak jsem si chvíli poležela, dostala jsem hořčík a jeli jsme domů. Tak jsme čekali a čekali, dny se vlekly a včera po 12.dnech jsem našla na netu výsledky - vše je O.K., mimísek je zdravý!!!!!! Obrovská úleva a pocit štěstí!!! Moc Vám všem děkuji za podporu, moc jsme mi pomohly!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anette28
20.3.10 11:01

Ahoj, blahopřeju a přeji pohodové těhotenství. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1
30.6.11 12:20

Ahojky

Ahojky
v úterý jsem byla na 1 Screening,utrazvukové tam bylo vše v pořádku,ale v krvi mi něco je,včera mi to volali,dneska tam budu ještě volat co to vlasntně je.A chi dodat že jsem od začátku těhotenství nachlazená,tudíž když jsem tam šla tak sem měla neboli ještě drobet mám rýmu.takže jak čtu tady utebe že jsi vlastně byla nachlazená a zkreslito to že ta hladina byla nízká.Jsem 12+6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí