Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neboj
Já měla UTZ na jedničku (nosní kůstka přítomna, šíjové projasnění 1mm prostě vše OK) a krev dopadla katastrofálně. Na můj mladý věk vycházel Downův syndrov 1:60. Na genetice doporučili odběr plodovky pro klid v duši. Odběr jsem podstoupila a tím jsem jen získala jistotu, že je malý opravdu 100% v pořádku.
Držím palečky ať dopadneš stejně ![]()
Příspěvek upraven 11.07.14 v 11:45
@dizinka a můžu se zeptat, ten odběr plodové vody ti dělali hned? Nebo v kolikátém tt? Máme to hodně daleko, a přítel si nemůže brát furt volno:-(
Ne hned ne. Na tom screeningu jsem byla ve 12tt. Ve 13tt jsem šla na tu genetiku a odběr plodové vody se dělá nejdřív až od 16tt takže jsem do té doby musela čekat. Pak další dva týdny čekání na výsledky takže do 18tt člověk nevěděl na čem vlastně je. To na tom všem bylo nejhorší. Jinak odběr plodovky bez problému to bylo to nejmenší
Takže se neboj
@dizinka no to bude hrůza to čekání:-( já budu příští týden ve středu 14+0 už. Achjo:-(
Mě vyšly na 1 screeninku hraničně hodnoty tak jsem šla na tripl 1:360 tak mě poslali na Veveří na special ultr a tam nám řekl že je to v pořádku a na plodovku nemusím. ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskusi.
Mela jsem utz uplne v poradku, nosni kustka pritomna, projasneni 1,9mm, vse ok, ale pak mi prisly vysledky krve a ta neni dobra - Hcg 3,72 a pritom Papp jen 0,72, takze mi vysel pozitivni screening z biochemickych dat 1:120 - genet. konzultace - doporuceni na Prenascan nebo AMC.. pritom celkovy vysledek z 1. screeningnu 1:770.. v pondeli jsme se objednala na Prenascan, tak doufam, ze to bude v poradku..
mate nekdo podobnou zkusenost? ![]()
@nikaaaaaa http://www.iham.cz/…creening.pdf
Tohle je zajimavy clanek. Me uklidnil.
Obnovuji diskuzi, holky jak vám to dopadlo? Já byla na krvi 11+00tt, příští pondělí (13+5) jsem měla jít na utz..ale dneska mi volala sestřička z nemocnice, ať nechodím a objednám se rovnou na specializované pracoviště. Jen mi řekla, že mi špatně vyšla krev, že mám nižší hodnoty. Nic víc mi neřekla:-/ ve středu jedu do gennetu do liberce. Čeká mě utz a genetická konzultace. Hrozne se bojím:-(