Tvrdé břicho okolo pupíku

64
19.2.10 18:54

Tvrdnutí břicha

Ahojky,chtěla bych se vás zeptat.Od odoledne mám ztvrdlý břicho když ležím tak se mi zdá v pohodě ale když stoupnu a sáhnu si na břicho tak okolo pupíku je to takový tvrdší v podbříšku se mi to zdá zase měkčí.Je to hodně špatný?Mám hroznej strach že není něco v pořádku.Malá chvilama kope ale je to takový slabší.Prosím poraďte mi děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
19.2.10 18:56

Zapoměla jsem dodat že jsem ve 26tt a bolesti žádné nemám.Tak snad mi nějak poradíte a uklidníte mě tím že to je v těhu běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.2.10 18:59

Ahoj, já taky tvrdnu - spíš teda podbříšek a i v leže v klidu. Je to prej normální, děloha se připravuje na porod, pokud by to bylo nějak hoodně často, tak bys měla jít za gynekologem…ten ti nejspíš jako mě napíše, případně zvýší dávky magnézka a doporučí víc odpočívat, prostě klidový režim alá ležení s nohama nahoru značka ideál :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.2.10 19:14

jojo, je to normální. ale na druhou stranu nepodce%novat, ať to nevyvolá stahy. Já na to moc netrpěla, jen sem tam - pro všechny případy mám doma napsaný hořčík…ale před týdnem v noci mě to chytlo, že nezabraly ani 3 hořčíky a odležela jsem si 4 dny ve špitále. Jako bylo to jak kdybych měla v břiše tunu kamení. Kdy máš kontrolu? Řekni ti doktorovi a ten ti napíše hořčík. Nic jiného na to není. klid sám o sobě nepomůže, ale nakázaný ho určitě dostaneš taky :lol: . Hlavně žádná panika a užívej si těhu!
Jo, mně při tvrdnutí břicha naopak dítě kope jak nikdy. Asi se to mimískovi taky nelíbí..... :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.2.10 19:24

Na kontrolu mám jít 11.března já beru vitamíny od calibrum mami.Jinak vám děkuji za odpovědi moc jste mi pomohli nechtěla bych něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
19.2.10 20:15

Hele samotne tvrdnuti nic neznamena tedy podstatne je jak je to caste - rika se, ze do 10 prihaod za den je to v pohode. Takze je dost dulezite jestli to neni pravidelne treba co 15 minut apod. jo a take je lepsi kdyz je to pri namaze.
Pokud Ti bricho tvrdne casto nebo mas z toho spatnyp ocit, tak jdi radsi k dr - jistota je jistota - pokud Ti totiz tvrdne a neotviras je ke to OK, ale pokud by jsi se zacala otvirat mohl by byt problem. Nechci rozhodne strasit.
Me v prvnim tehu zacalo bricho tvrdnout asi od 24 tt - doktorovi se to nezdalo (uz jsme mela i plnou davku mg) a tak me poslal na cervikometrii a tam vse bylo v pohode. No pak ve 32 tt mi tvrdlo a bolelo fakt pravidelne co 20 minut druhy den jsme radsi jela do nemocnice a tam jsme lezela az do toho 36 tt, nebot jsme se zacala otvirat, ale nakonec jsme rodila v terminu a mimi je v poradku.
No a u druheho tehu mi bricho festne zacalo tvrdnout od 18 tt a to predevsim v klidu (hlavne kdyz jsme lezela na zadech) - tak jsem se ptala doktora a vse v poho, ale stejne jsme se po zkusenosti z prvniho tehu bala a tak me nakonec poslal ve 32 tt na cervikometrii a vse bylo OK.
Preji ohodove tehu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.2.10 20:31

Nech si napsat Magnosolv a doma můžeš klidně pít Magnesii :wink: Já beru to magnesium už od nějakého 13tt 1× denně a jsou i holky, co ho v tvém týdnu berou 2×2×2 :wink:
Já ho musela vzít jeden navíc jen jednou, měla jsem v noci křeče v lýtku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17724
19.2.10 20:44

Ahojky, taky se pridavam do diskuse. Me tvrdne bricho uz cca od 10tt a i nekolikrat denne, ted jsem 24tt a cca 5-10× denne. Dr. mi rekl ze pokud to neni bolestive a pokud to neni pravidelne tak neni duvod se znepokojovat, nekdo ma holt citlivejsi delohu.Zadne magnezium neberu jen GS Mamavit vitaminy a piju ted vic mineralku Magnesii, zadne jine krece nemam. Je to asi i dedicne, mamca i segra to mely stejne…Preji hlavne klid a pohodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.2.10 20:51

Mně začalo tvrdnout břicho na konci 20tt, bohužel se mi i zkrátil čípek, takže Magnosolv 3× denně a klidový režim. Nevím, jestli se ještě vůbec vrátím do práce, v pondělí mám kontrolu. Koukám ale, že nejsem žádná výjimka a že je to docela časté. Tak hlavně klid a odpočívat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
19.2.10 21:24

V prvním tehotenství jsem měla přesně v tomto období břicho tvrdé snad při každém kroku. Může to být třeba signál, aby jsi trochu zvolnila, více odpočívala. Obávala bych se pokud by ty stahy začaly být bolestivé a pravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
21.2.10 19:13
Dephulka píše:
Ahojky,chtěla bych se vás zeptat.Od odoledne mám ztvrdlý břicho když ležím tak se mi zdá v pohodě ale když stoupnu a sáhnu si na břicho tak okolo pupíku je to takový tvrdší v podbříšku se mi to zdá zase měkčí.Je to hodně špatný?Mám hroznej strach že není něco v pořádku.Malá chvilama kope ale je to takový slabší.Prosím poraďte mi děkuji.

Myslím, že v tomhle případě nejde o tvrdnutí bříška - píše že nahoře tvrdé, dole měkké - ale o miminko samotné. Pokud to tvrdé po chvíli zmizí, tak prcek odplul. Tvrdnutí bříška jde i částečně cítit, nebo aspoň já ho první ucítím (břicho jak šutr) a teprve pak si sáhnu a je tvrdé celé - ne jen horní půlka.
Podle mě se ti mimi „boulí“ (hlavičkou nebo prdýlkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.2.10 00:05

ahojda - pokud se jedná o tvrdnutí dělohy poznáš to když si bříško promačkáš když ztvrdne - pokud to je děloha bude tvrdý celý…krásně je cítit kde až je děloha.....normální to je ke konci těhu ale spoustě ženských se to stává mnohem dřív - jak už tu zaznělo mnohokrát - nemělo by to být často......pokud Ti bude tvrdnout břicho pořád tak pro jistotu zavolej doktorovi a konzultuj to - jednak Ti napíše hořčík a prohlídne Tě jestli je vše ok - tj. uklidní Tě že budeš vědět že to je v pořádku a pokud by se měnil čípek doporučí Ti určitě klid a častější kontroly.....já s tím mám potiže od 19.týdne beru hořčík 6× denně a mívám velký problémy tvrdnutí i bolest celého břicha- který vznikají z nějaké blbé námahy a přetrvávají 2-3dny, který proležím…pak se to srovná a pomalu začnu zkoušet co to snese :think:

pokud to neni ojediněle určitě zavolej doktorovi jestli bys neměla na kontrolu dřív.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
22.2.10 12:18

ahoj holky, prosim taky o vase zkusenosti. Ja uz na tvrdnuti beru magnesii lactici 3× 2 denne a jsem na neschopence, odpozorovala jsem ze mi tvrdne podbrisek kdyz mam plna streva - rano nez jdu na wc a pak vecer i nekolikrat za hodinu. casto to ale neni cely podbrisek, jenom jeho kousicek citim tvrdy. Myslite ze i to je tvrdnuti, nebo se pretaci mimco? Myslite, ze to muze byt od strev? dekuju, taky mam strach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
26.9.13 12:32

Potřebuju poradit, mám pocit, že mám břicho tvrdé celý den, byla jsem v nemocnici se zkracujícím se čípkem, ale poctivě jsem ležela a před dvěma týdny mi doktorka řekla, že už je čípek v normě a ležet už nemusím, což je fajn, mám doma skoro dvouleté batole a manžel už nedostane dovolenou, předepsala mi hořčík, beru ho 6× denně, ale břicho tvrdne furt, někdy i bolí, ale miminko pěkně kope, tak si říkám, jestli to vydrží do pondělka, kdy ordinuje moje doktorka nebo to mám řešit hned a jen do nemocnice, jsem ve 26.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.9.13 12:39

@iggy.piggy jistota je jistota.. já bych radši zajela. Stokrát lépe plašit, než dojet pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí