Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky i budoucí maminky. My už máme krásného 2měsíčního chlapečka. Vše máme ok, jen nás tráéí prdíky a hrozně málo kadí…Jednou za 10 dní, ale to pak stojí za to…Nemáte s tím také někdo zkušenosti?
Ahojky, nám na prdíky pomohly Lactobacílky Baby, a kaká téměř každý den (výjimečně jednou za 2 dny). Jinak Sab simplex, i ty drahé probiotické kapičky u nás byly bez účinku ![]()
Našemu Darkovi pomohly i ty drahé kapky, ale jen na chvíli…po pár dnech užívání jako by ztratily účinek…
ty Laktobcily má teď a prdí až tak že ho to rozbrečí nebo budí v noci
![]()
s těma chlapama je to těžký
![]()
Malý také kakal jednou za 7-10 dnů. To je u kojených dětí OK. Opraví se to s příkrmy.
Na ty prdíky bych ti doporučila pít čaj pro kojící matky. Já ho pila po litrech. Malému můžeš dát feniklový čaj. Hodně pomáhá masáž příška - ve směru hodinových ručiček a cvičit nožičkama. S kapičkami moc skušeností nemám, tak v tom neporadím. já si hodně dávala pozor na jídlo aby nenadýmalo.
Co tě potěší, tak většinou problémy s prdíky většinou končí kolem druhého, max třetího měsíce. Děti se začínají pohybovat a bříško tolik nebolí.
ahojky, mám dva kluky a oba trpěli na prdíky, jediné co vždy zabralo, byla teplá plenka na bříško a jemné krouživé pohyby ve směru hod. ručiček. Zabíralo to líp, než nějaké léky ![]()
Nám na prdíky nejvíc pomohlo přes den nosit v šátku, v noci pevně zavinovat ručky k tělu. Pak prděl jak nic, jakmile se vymotal, řev a kroucení…
Ahojky, malá nám taky trpěla, asi 3 měsíce, používali jsme Sabík a vůbec to nepomáhalo a pak nám doktorka předepsala Lefax a byli jsme s ním spokojeni. Ono každé miminko je jiné a co pomohlo nám třeba nemusí pomoci druhému a naopak.
Zdravím všechny maminky ![]()
Taky nás trápí prdíky jako asi většinu miminek a hlavně chlapečků ale my jsme už vyzkoušely úplně všechno nahříváme bříško masírujeme mažeme pupíkem dávaly jsme kapky Sab simplex nezabraly vůbec tak jsme vyzkoušely baby calm ty nám zabraly na chvíli ty drahé probiotika nám taky opět zabraly jen na chvilku už si opravdu nevím rady
Malej se vztéká když tlačí tak u toho křičí musí ho to štvát taky jako nás a ty laktobacílky jsme ještě nevyzkoušely tak se vás chci zeptat zda vám pomohly a co to vlastně je jestli to jsou kapky přírodní nebo chemie nechci zase do malého cpát nějaké svinstvo vím že každému dítku pomůže něco ale nám zatím nepomohlo snad ještě nic vždycky nám to zabíralo jen chvilku nechápu čím to je a prcek sotva se vzbudí tak už ho zlobí bříško připadá mi jakoby tlačil celé dny ještě že ho to alespon v noci nechá vyspinkat
Moc vám děkuji za každou radu či nápad
to je bida, soucitim s vami. Zkuste jeste Lefax, je to sice chemie a podobna latka jako Sab Simplex, ale strika se to na bradavku pred kojenim a je v tom ten mene skodlivy konzervant. Myslim ze to je volne prodejne, nam to napsal pediatr. Pak vyzkousejte kapky BioGaia, ty jsou sice drahe ale nam pomohly. Nase mala ale nemela moc silne prdiky, tak to zabralo, ta starsi je mela o moc horsi, na tu nezabiralo take nic. Ale ve 4 mesicich opravdu ze dne na den klid. BioGaia uz muzete kdyz je vam 1 mesic, Lefax taky
děkuji a ty kapky se přímo jmenují Lefax jo??
Určitě to vyzkouším myslím že jsme už zkusily dost a naše denní priorita je že ráno namažeme bříško pak ho promasírujeme hodinku po jídle nahřejeme peckový polštářek ten mu přiložím na bříško u toho tak na hodinku usne a před každým jídlem ještě dáváme ty kapky Baby calm ale o těch Bio gaia jsem už taky slyšela a uvažuju že je asi koupím ale 600kč se mi zdá dost pokud nezaberou jsou to vyhozené peníze tak zkusím ten Lefax a uvidíme
Tak na co jsme přišli my
: pevně zavinout do zavinovačky, na bříško nahřáte pecky, dudlíka do pusy a intenzivně houpat-třeba na míči. Nejen, že se vyprdí, ale i usne a přestane plakat. Pak taky přes den, když nespí, cvičím s nožičkama a krouživým pohybem kolem pupíku masíruju bříško. A večer strčíme rektální rourku, protočíme v zadečku a zmáčkneme bříško a to je pak úleva!!Pozor, daleký dostřel!
Neměla by se používat moc často, takže je to poslední šance, většinou kolem půlnoci
A před každým kojením 5kapek Espumisanu, mezi kojením nechávám odkrknout…skoro nám nepláče… ![]()
mě zase více než pupík vyhovoval větříček http://www.eone.cz/…t_detail.php?…
jinak pomohl jen čas ![]()
janisska píše:
Tak na co jsme přišli my: pevně zavinout do zavinovačky, na bříško nahřáte pecky, dudlíka do pusy a intenzivně houpat-třeba na míči. Nejen, že se vyprdí, ale i usne a přestane plakat. Pak taky přes den, když nespí, cvičím s nožičkama a krouživým pohybem kolem pupíku masíruju bříško. A večer strčíme rektální rourku, protočíme v zadečku a zmáčkneme bříško a to je pak úleva!!Pozor, daleký dostřel!
Neměla by se používat moc často, takže je to poslední šance, většinou kolem půlnoci
A před každým kojením 5kapek Espumisanu, mezi kojením nechávám odkrknout…skoro nám nepláče…
jo zavinutí byla naše záchrana. At žije Karpp ![]()
Kiki..Domi píše:
děkuji a ty kapky se přímo jmenují Lefax jo??
Určitě to vyzkouším myslím že jsme už zkusily dost a naše denní priorita je že ráno namažeme bříško pak ho promasírujeme hodinku po jídle nahřejeme peckový polštářek ten mu přiložím na bříško u toho tak na hodinku usne a před každým jídlem ještě dáváme ty kapky Baby calm ale o těch Bio gaia jsem už taky slyšela a uvažuju že je asi koupím ale 600kč se mi zdá dost pokud nezaberou jsou to vyhozené peníze tak zkusím ten Lefax a uvidíme
Ahoj, moc dobře vím, jak se asi cítíš, taky jsme si užili s prdíky své. A to máme holčičku, no jo, jsme ta výjimka, která potvrzuje pravidlo
Bohužel nám taky nezabíralo vůbec nic a malá proplakala celé dny, od rána do večera. V noci naštěstí taktéž spala. Jediné co nám trochu ulevilo byly kapky Baby Calm. Jen Ti chci poradit, že na MMB se dají koupit probiotické kapky Bio Gaya za 240,– + poštovné. Maminky je nakupují na Slovensku nebo Polsku, tam jsou záhadně tyto kapky o polovinu levnější než u nás
Já jsem je naší malé takhle vždycky nakupovala. A později také Nutrilon a kašičky, je to v Polsku opět levnější ![]()
Vyzkoušej emulips (buď bez příchuti nebo anýzový). Ty budeš dlabat 2 x denně 10 kapek, a miminku každé ráno jednu kapičku - třeba na bradavku, ať to slízne s mlíčkem. Máme s tím skvělé zkušenosti a maminky ho chválí ![]()