Nemoc a porod

Tazvesnice
25.5.19 19:10

Mela jsem horecku a rymu, pri porodu nic, po porodu taky nic, telo vi, na co se ma soustredit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76590
25.5.19 19:14

@Ajinac též jsem před porodem byla šíleně nachcípaná, nemoc odešla sama s porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
25.5.19 19:14

Bud v klidu. U porodu se mnou byl manzel s osklivou anginou, zalecen antibiotikama, a nechali ho tam cely porod, i syna si mohl podrzet, normalne pak i za nami chodil. Velice me to prekvapilo, ale zjevne to jde, mimi nic nechytlo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.5.19 19:18

Šla jsem rodit šílene nachlazena, během porodu to jako zázrakem samo odeznelo. :nevim: Dodnes nechápu, jak je to mozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
25.5.19 19:34

Rodila jsem s doznivajici chřipkou, přirozeně, týden po termínu. Pro syna v pohodě, pro mě náročnější, neměla jsem sílu pořádně tlačit (neudychala jsem to)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
25.5.19 19:38

@Ajinac
Jo, jen mi teda chtěli vyvolávat porod a díky ty chřipce mě nechali :mrgreen:. Takže jsem týden přenášela, další den jsem měla nastoupit a podle zátěžových testu (malej b hodně malej, tak byla obava jestli normální porod dá) buď vyvolat nebo císař… Tak to brouček rozsekl :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.5.19 19:59

Já spíš naopak, do porodu dobrý a po porodu jsem vzdy onemocněla. Unavene a zeslable telo, imunita v háji. Po posledním porodu me silene bolelo v krku uz v porodnici, do krku mi koukli, ale rikali, ze nejsou praktici, ze mi nic napsat nemohou, at si jdu neco koupit do nemocniční lekarny. Žádná opatření nedelali, ze by me dali na izolacku nebo roušku. Cestou z porodnice jsem se stavila k doktorovi, mela jsem anginu, dostala jsem penicilin. Malá to nechytla. Novorozenec ma imunitu, ktera se posiluje ještě kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
25.5.19 20:19

Ja jsem mela nejakou virózu a nikdo to neresil, porodila jsem normalne (no spis prekotne) a dali me na triluzak k dalsim 2 miminum. Akorat mi poskytli erarni detske kapky do nosu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
25.5.19 20:37

Druhe dite sem sla rodit taky z bolesti krku, horeckou atd. Uz u kontrakci sem si vsimla, ze krk najednou neboli a po porodu uz mi vubec nic nebylo :nevim: Za to po obou porodech sem vzdy zimu komplet promarodila. A to sem rodila obe deti v lete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.5.19 23:19

Rodila jsem s masivním zánětem ledvin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.19 21:23

Porod s horečkou?

Ahojte jsem prakticky v termínu - 39+5 a rozjela se mi nějaká viróza. Příznaky nic dramatického - škrábání v krku, rýma, velká únava a bolest hlavy. Dle pátečního testu crp to není bakterie. Ale mám bohužel horečku skoro 39. Paralenem ji držím na uzdě, ale netuším jak v tomto stavu zvládnout porod a následnou péči o novorozence + batole, které mám doma. Po porodu se mnou nemůže manžel být doma, naopak ho čeká pracovní výjezd, tak budu na vše sama a hrozím se jak to zvládnu v tomto stavu. Nevíte někdo jak se toho co nejdřív zbavit? Dala jsem si hromadu zelí, česnek, do nosu stříkám mořskou vodu a vincentku. Deska jsem to riskla a dala si zázvorák. Sotva se ploužím :roll: Začalo to v noci na pátek, od té doby ležím, ale zlepšení nevidím, spíš ta teplota leze nahoru.

• Citovat
  • Upravit
4071
27.7.19 21:27
@Anonymní píše:
Ahojte jsem prakticky v termínu - 39+5 a rozjela se mi nějaká viróza. Příznaky nic dramatického - škrábání v krku, rýma, velká únava a bolest hlavy. Dle pátečního testu crp to není bakterie. Ale mám bohužel horečku skoro 39. Paralenem ji držím na uzdě, ale netuším jak v tomto stavu zvládnout porod a následnou péči o novorozence + batole, které mám doma. Po porodu se mnou nemůže manžel být doma, naopak ho čeká pracovní výjezd, tak budu na vše sama a hrozím se jak to zvládnu v tomto stavu. Nevíte někdo jak se toho co nejdřív zbavit? Dala jsem si hromadu zelí, česnek, do nosu stříkám mořskou vodu a vincentku. Deska jsem to riskla a dala si zázvorák. Sotva se ploužím :roll: Začalo to v noci na pátek, od té doby ležím, ale zlepšení nevidím, spíš ta teplota leze nahoru.

8o to vás jako manzel necha samotnou? I kdyby byl ředitel zemekoule, co je dulezitejsiho nez rodina?! A co kdyz treba budete rodit cisarem? To se jako bude starat kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
27.7.19 21:29
@Anonymní píše:

Tak by asi manzel mel stanovit priority, ne. Kdyz se to zhorsuje, tak jit opet k Dr na kontrolu. A hlavne lezet. Manzel se musi zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.19 21:33

No taky na to koukám že manžel odjíždí na pracovní výjezd 8o můj hned týden volno, týden otcovská dovolená a má toho v práci až nad hlavu ale v tu chvíli kdy jsme se vraceli z porodnice chtěl být s nami. a jinak horečku máš dost vysokou ja bych raději zajela do nemocnice nebo k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
27.7.19 21:35
@Anonymní píše:

Ahoj, ja rodila pred 11 dny se zapalem prudusek a infekci usi a hosohltanu. V den porodu jsem to mela 4ty den, teda den kdy to vse vrcholilo i kdyz jsem brala antibiotika od doktora. Vyjma teploty jsem mela skoro vse co ty. Porod jsem zvladla rychle a v pohode, bez poporodniho zraneni, ale doporucuji co nejvice odpocivat - kdyz se mi porod rozjel na noc byla jsem moc rada, ze jsem cely den predtym lezela v posteli a oddychovala. Mala se narodila druhy den rano o 8:45. Jinak jsem bral sinupret, na krk jsem davala slane obklady, na prudusky zabal z masla, nos a hrdlo proplachovala a kloktala slanou vodu a salvejovym vyluhem - ta se sice v tehu nema, ale na kloktani kdyz to pak nepolknes to jde, zase tak moc se toho do tela nedostane. Pak lipovy caj a na hrdlo tamtum verde strikala lokalne. Dale jsem si davala multivitamin a b-komplex. Pokud muzes zapoj rodinu, ja si neumim predstavit poporodnich par dnu bez pomoci manzela, a to mame jen tohle novorozene. Sice to odemne po par dnech manzel taky chytl, ale to ja uz bylo relativne ok, tak jsme to zvladli a ted uz jen dolecujeme. Drzim palce aby si to zvladla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí