Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky,náš synek nastoupil v pondělí do školky a vše bylo v pořádku. Dnes jsem ho již musela nechat doma protože mu teče rýma z nosíku a má teplotu. Šla jsem ho do školky omluvit a vše je vpořádku. ale je to zvláštní když sotva nastoupil a už je nemocný.Doufám že ho to přes víkend přejde a v pondělí půjdeme zase do školky. Nevím ale jak se mám v takovém případě chovat.Musí se také ve školce odhlašovat obědy? nemám zatím žádné zkušenosti. Je to naše první dítě a první školka.Můžu ho pak do školky odvést aniž bych musela mít doklad od doktorky že je zdravý?Vím že se ve školce sejde i více nemocných dětí, ale já se nechtěla hned na začátku vystavit tomu že mi dítě vrátí domů…Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den. Jana
Doklad od doktora potřeba není a obědy se musí odhlašovat na ty dny co nebude chodit, jinak bys ten neodhlášený oběd musela zaplatit tak by to bylo v naší školce. A přeci bys nevodila dítě do školky s teplotou i když víš že nějaký mámy tam svoje nemocné děti vodí..
Janičko, tak první křest…
od dr mít nic nemusíš, když odhlašuješ ze školky, odhlašuješ i obědy (aspoň u nás), ten den kdy odhlašuješ - nenadále - si oběd můžeš vyzvednout. na další dny bude odhlášený. Pak ve školce zase přihlašuješ
nebo většinou řekneš do kdy budete doma..u nás je na to ve školce sešit a nebo telefonicky…ale to vám určitě řeknou na první schůzce rodičů, nebo vaše učitelka poradí.
jinak ten první rok po našich zkušenostech doporučuju…pokud lze..při prvních příznacích rýmy, únavy…nechat dítě hodně odpočívat, nenechávat na spaní ve školce (to se nejlíp roznáší bacily, jak se všichni zastaví v jedné místnosti), cpát horem dolem vitamíny…echinaceu, vit C. aj…, první rok je na tohle náročnější…
Z.
Fascinuje mě Tvoje věta: „ale je to zvláštní když sotva nastoupil a už je nemocný“ … zvláštní to fakt není je to bohužel normální. Zpočátku chodí do školky a jsou doma tak půl na půl, než si ty nemoce proodělají a na ty bacily si zvyknou. Takže hlavu vzhůru, bude to dobrý, ale teď budete marodit víc.
Hodně štěstí!
zalezi jak to funguje v ktere skolce, u nas v nynejsi a i v predchozi skolce se odhlasuje do 8 hodin a obed ten den nepocitaji.
Kamoska musi odhlasit den dopredu, pokud se ji rano kluk vzbudi s teplotou, tak obed necha propadnout nebo pro nej musi dojit.
Jinak neni pravidlem, ze ty co nastoupi do skolky tak hned omarodi, dcera chodi od 2 a trictvrte a nemocna, cimz myslim virozu ma tyden na podzim a tyden na jare - velke buch buch buch jak to zatukavam ![]()
Co mne ale bere das, kdyz pri prvnim priznaku nemoci si ja beru paragraf nebo si slozite zarizuju hlidani a pak si v satne skolky pripadam jak na plicnim oddeleni a prevazne u nas to jsou deti maminek na MD.
Ted jsem taky na MD a tim spis, kdyz bude mlada nastydla tak ji do skolky neposlu, at to hned vylezi a neprinese ze skolky k miminu jeste neco horsiho…
Anonymní,
nevím, co Tě na té větě „fascinuje“. Prostě se maminka zalekla, že kluk vlezl do školky a už je nemocný po pár dnech. Že stoupne nemocnost, to je častá věc, ale není to samozřejmost.
Ahoj
náš Michal taky nastoupil v pondělí a v pátek už nešel kvůli rýmě ale předpokládala jsem to - když jsem ho v pondělí kdy bylo u nás 17 stupňů a foukal studený vítr zahlídla na zahradě ve školce jen v tričku s krátkým rukávem tak jsem docela zuřila - kdyby neměl rýmu byl by to myslím malý zázrak - učitelkám jsem řekla že si přeju aby na něj dohlídly a v případě studeného počasí mu daly jednu ze dvou mikin které tam má nanevímco:o(
Anonymni píše:
Anonymní,
nevím, co Tě na té větě „fascinuje“. Prostě se maminka zalekla, že kluk vlezl do školky a už je nemocný po pár dnech. Že stoupne nemocnost, to je častá věc, ale není to samozřejmost.
Ahoj maminky, děkuji za odpovědi a k mé větě, prostě jsem nečekala že ho budu hned první školkový týden omlouvat kvůli nemoci. Nechtěla jsem vypadat že ho nechávám doma jen, píšu „jen“ kvůli rýmě ale zase jsem nechtěla dostat vynadáno že ho tam s rýmou posílám. Ještě nevím jak to chodí a snad se nám ty nemoci vyhnou. Už mu dávám vitamínky v podobě Echináčků, a doma si oblečení ohlídám, ale je pravda že také byli ve středu na zahradě a zrovna teplo nebylo a měl na sobě také jen triko… a to nám učitelky řekly že máme na poličku připravit věci na ven a ty v kterých chodíme do školky máme schovat. Tak jsem to tak udělala ale učitelky mu mikinu také nedaly. No mají 25dětí a tak asi není lehké ohlídat a obléct všechny..... moc vám všem děkuji… krásný den. Janča
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.