Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jsem tu nová, prosím o pomoc mám holčičku 16měsíců zhruba před 14 dny začala mít řidší stolici chodí jednou denně ale ta stolice je opravdu řídká nemá žádný tvar je toho velká hromada a pokaždé to má všude rozmazané po zadečku nikdy takovou konzistenci neměla většinou měla válečky nebo takovou tu plastelínu. Před týdnem jí prořízli horní jednicky ale stolice je pořád stejná a do toho se ještě dnes přidala teplota 37,7. Nechce jíst žádné kousky jen kašovitou stravu a je hodně unavená. Nevím jestli to mám řešit a zítra raději zajet na dětské oddělení, pokud bude horečka ještě v noci horší, mám strach že je to spíš nějaká nemoc už dokonce i přemýšlím jestli nemohla chytnout nějakou bakterii nebo parazita máme doma psa(pravidelně ho odčervuji ale stejně mám strach že od něj něco může chytit). Je to moje první dítě tak asi moc hysterčím prosím poraďte. Nebo je možné že by ji rostli další zuby? Zatím má jedničky dole, nahoře se před týdnem vyklubaly a ještě má jeden zub vedle jedniček dole.
Konzultuj v pondeli s pediatrem.
Horecka to neni, jen zvysena teplota.
Jestli kojis, hodne koj, to ji bude stacit.
Zavolej doktorce, uvidíš, co řekne. Ale moje děti přesně tohle mají při růstu zubů. I horečky.