Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, jak jste učili své chlapečky čůrat do záchodu? Ve stoje nebo jste dávali sednout na dětské prkénko?
Chci pomalu začít odplenkovávat a zkoušet záchod, takže by se mi hodily nějaké rady a tipy😊
@Ricotka píše:
Ahoj maminky, jak jste učili své chlapečky čůrat do záchodu? Ve stoje nebo jste dávali sednout na dětské prkénko?
Chci pomalu začít odplenkovávat a zkoušet záchod, takže by se mi hodily nějaké rady a tipy😊
No ahojky a kolik má chlapeček roků? Je blbý se zeptat na nočník, učíš ho už na nočník? Protože mi přijde hned od plenky na záchod jako velký skok. všechno má svoje a každé dítě se nejdříve musí naučit chodit na nočník. To je pro něj vlastně takový malý záchod ![]()
Napřed doma nočník, venku ve stoje. Pak nějak sami plynule přešli na curani ve stoje na záchod. Až dorostli do patřičné velikosti a rozumu.
Prvně nočník, pak jsem mu dávala na záchod dětské prkénko a asi tak od 2,5 roku se naučil automaticky čůrat v sedě už bez něj.
Myslím, že v dospělosti mu to pak většina žen ocení. ![]()
Prvně nočník, potom přešel rychle na klasické WC. Stále chodí čůrat v sedě, ve skolce pry cura ve stoje. Má 4 a čtvrt.
Má plastový detsky zachudek a cura v sede. Vestoje je to myslím dost překonané a nehygienicke. Leda venku curaji chlapi vestoje, doma sedej. Měl ještě nocnik, ale ten moc neobliboval a nechtěl na nej pak už chodit. Ten zachudek má rad a sam si ho i vybral na internetu ![]()
Vzhledem k totálnímu bojkotu nočníku rovnou na záchod. Stoupnul si na stoličku. Ve školce u nás očekávají, že chlapecci curaji ve stoje, tak jsme aspoň nemuseli přeučovat.
Nočník odmítal, párkrát se zadařilo, ale bylo to křečovité, moc se mu nelíbilo. Tak se učil hned na velký záchod nebo taky venku na stojáka se podařilo. Třeba ho tam pořád vodit a vyprávět mu u toho pohádky.