Nemoc? Nevím :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
272
15.4.13 21:31

@Z.jev
Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.4.13 21:35

@Z.jev Díky…já si to myslela, ale…jak jsem to psala, tak jsem znejistila…no co…i učitelka má své dny… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1025
15.4.13 21:40

@Evianka jojo, já tam šla taky hlavně kvůli tomu, aby si ho poslechla. Ale na poslech čistý a dýchá oběma plícema. Na kašel jsem v ten pátek a ještě i sobotu nic nedávala, nechci zbytečně rvát lékama, ale asi jsem to právě nepodchytila :( Kdybych mu třeba od začátku dávala ten mucosolvan, tak by se mu naředila ta troška hlenu co měl a on by si ho tolik v sobě nenasyslil :( :zed: Teď už ho má v sobě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
15.4.13 21:41

@Jitka1976 No tak pokud neučíš zrovna latinu, tak se to snad dá odpustit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.4.13 21:43
@Z.jev píše:
@Jitka1976 No tak pokud neučíš zrovna latinu, tak se to snad dá odpustit :mrgreen:

Učím ve školce…a dětičky teda latinu sekaj… :andel: :mrgreen: já ne…já zlobím…

• Citovat
  • Upravit
3429
15.4.13 21:52
@Jitka1976 píše:
Učím ve školce…a dětičky teda latinu sekaj… :andel: :mrgreen: já ne…já zlobím…

A tak to má být :! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
15.4.13 22:10

Malá měla to samý… tři dny vysoký horečky, nakonec jsme šli raději k Dr. Nic nenašla a odpoledne začala hrozně kašlat, ale jen jak si lehla. Až z toho zvracela chudák. Dávala jsem ráno jitrocelovej sirup na odkašlávání a večer sinecod na zklidnění. Nakonec jsme jeli i na pohotovost, aby ji radši poslechli. Dostali jsme ještě fenistil kapky. No a teď po cca týdnu má rýmu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
15.4.13 22:43

@Evianka
Ahoj, kamarádka zkušená matka mi radila zavolat na dětské oddělení při místní porodnici, a poprosit o přepojení na sloužícího dětského lékaře, že máme nemocné dítě a řešíme zda ho v aktuálním stavu vézt na pohotovost. Že prý jsou tady u nás na maloměstě v pohodě, že tam maminky normálně volají. Kdybyste měli nějaký akutní projev teď v noci tak to taky zkus (můžou tě sprdnout co otravuješ a nezbude než jet na pohotovost, ale jak se říká radši být třikrát za vola/hysterku než to jednou podcenit).
Myslím že to ani není instinkt, ale jsi s dítětem 24hodin denně a něco se ti podvědomě nezdá, změna chování.. apatie.. jiný druh pláče.. co je ve skutečnosti soubor symptomů, který ty vidíš jako první. Jak říkají moudré knihy, není důležité jak je horečka vysoká, ale jak rychle nastoupila, jak dlouho trvá popř. nereaguje na léky, jestli má stoupající tendenci, dehydratace (žízeň vs. počurané plínky), apatie (vyčerpání), ne/chuť k jídlu, bolestivé výkřiky vs. obvyklý pláč, dušnost, záškuby/třes, neobvyklá stolice atd. každá jedna věc nemusí být vážná ale dohromady to vidíš jako první ty a proto jsi zneklidněná.
Taky není od věci si ty projevy psát, co kdy a jak nastalo, člověk ve stresu zapomene ale na papíře se to může hodit.
hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
15.4.13 22:45

No, myslim, ze to ma taky z te virozy, jeste dozvuk, tak snad… Uvidim, az ji dr poslechne, jestli nam neco rekne vic… Taky ji prave nechce davat zadnou chemii jen tak, kdyz ani nevim poradne…
Holky diky moc! V podstate jsem se jen chtěla ujistit, že nejsem silena matka, co jde k dr s kazdym prdem :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.4.13 23:27

U nás takhle začala laryngitida přes den jen tak divně párkrát zakašlala a po půlnoci se začala dusit (skoro se nemohla nadechnout).Snad to nebude váš případ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.4.13 23:39

@kjhui A proč tak složitě a nezavolat si na tu pohotovost rovnou? Tak to dělám já. Konzultuji přímo na pohotovosti, zda k nim jet. Zatím mi pokaždé poradili…

S tím kašlem. Zrovna máme něco podobného. Den teplotka, 2 dny rýmička a pak večer záchvat kašle až zvracel (hleny), sýpavý kašel (ne štěkavý) i dech, skoro až propadání hrudníčku… Druhý den u doktorky: zánět průdušek alergického typu (loni to měl totou dobou taky), žádanka na alergologii (ještě měl i jiné „alergické“ incidenty). Loni jsme skončili na inhlacích v nemocnici, letos inhlaujeme doma (syn to v pohodě snáší).

Já sama jsem mírný alergik na první jarní pyly (stromy), takže to na sobě pozoruji, že i mně to teď dost dráždí. Ta alergie v kombinaci s virozou pak může dělat takovou paseku.

Slovy paní doktroky loni z nemocnice: touto dobou je každé druhé dítě dušné.

Takže bych rozhodně zašla za doktorkou, aby ho poslechla, zda to nemá na průduškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.4.13 23:47

Nech udělat výtěr z krku a test na protilatky proti PERTUSI

Sice je na to očkovaná ale nemusela jí naběhnout imunita.

PERTUSI to je ještě dobrá diagnoza menší děti na to umírají pokud je to PERTUSI tak bude brát dva týdny ATB potom bude ještě pár mněsíců kašlat, ale bude to OK

PS rovnou s tím běž za plycařem, někteří doktoři na PERTUSI nevěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
16.4.13 00:18

Doplnění učinnost vakciny je 80-95%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.4.13 12:43

@Wiolla
Ahoj, no u nás se v rámci úspor pohotovosti ve městě zrušily a jsou v sousedním městě a to ještě jen obecná/dospělá pohotovost. A na té je zkušenost taková že tě po hodinovém čekání s dítětem buď vrátí domů s radou „pijte hodně čaj“, nebo nechají převézt na dětské do nemocnice, kde je dítě s kapačkou do rána a až pak se něco vyšetřuje, sami na pohotovosti žádná vyšetření / výtěry atd. nedělají. Není tam dětský lékař, ale klinik co řeší jen obecné symptomy a převoz do nemocnice v případně ohrožení na životě.

Takže v těchhle případech co popisuje zakladatelka, kdy to není na rychlou ale není to v pořádku, a je to v noci, je to u nás bohužel ta nejlepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
16.4.13 14:38
@martin 35 píše:
Sice je na to očkovaná ale nemusela jí naběhnout imunita.

PERTUSI to je ještě dobrá diagnoza menší děti na to umírají pokud je to PERTUSI tak bude brát dva týdny ATB potom bude ještě pár mněsíců kašlat, ale bude to OK

PS rovnou s tím běž za plycařem, někteří doktoři na PERTUSI nevěří.

Za prvé je to pertuse nebo pertussis a za druhé nestraš zakladatelku, začíná jaro a lítá tu kdeco a ne hned černý kašel :roll: A to, že někteří doktoři na pertusi nevěří, radši nekomentuju..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA