Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych na pohotovost jela.. Predem bych zavolala, vylicila situaci a aby o me vedeli, a pak bych jela..
Popraskane žilky v ocich?
Mám dva raubíře a nikdy se jim to nestalo, takže pro mne to je důvod k panice a návštěvě pohotovosti. Nebo minimalně bych si tam zavolala zda je to normální…
Tak na pohotovost jen zavolej a zeptej se.
Já jsem na pohotovost zavolala, popsala situaci. Po telefonu mi bylo porazeno, co a jak mám dělat a přijet, pokud by se to nelepšilo.
Ja bych taky jela a ani bych nevolala. Nam po telefonu jen rekli, ze je to na nas, jestli nam prijde, ze je prcek v ohrozeni a ze oni po telefonu rozhodnout nemuzou, bo by pohli mit opletacky s policii. Tak jsme nakonec radsi jeli a byka to nakonec dobra volba!
Ty žilky jsou podle mě z kašle a horečky.
Náš má to samý, dvě noci po sobě 39,7 srazit to nešlo, do toho záchvaty kašle.
Dneska je poprvé lepší i noc byla dobrá, bez teplot.
Vydrž, srážej střídavě Nurofenem a k tomu po třech hodinách paracetamol. Hlavně pít, jíst nemusí a uvidíš zítra.
Edit: Čtu průjem, no to bych asi zavolala, když nepije ![]()
@jakuve Je to normální. Dcera má za sebou horečky, trvaly 5 dnů. První dva dny prospala, měla přes 39 a ty žilky jí popraskaly taky. Nejlepší lék je pít a spát. Hlavně neplašit a zbytečně nestresovat dítě.
U nás to 8m měli taky… průjem, kašel že se i poblili když kašlali po jídle, horečky i 40… sráželi jsme, pospávali, a po 4 dnech jsme bez teplot, jen ještě maličko průjem. Na pohotovost jsme jeli protože 40 u 6kg dítěte mě jako prvomatku trošku rozhodilo.
Ale PILI
Příspěvek upraven 14.03.15 v 18:19
Jestli má průjem, nepije a horečka se drží nad 39, tak bych teda na pohotovost jela. Dehydrataci doma nemusíš poznat.
Kdyby byla neděle, tak řeknu vydržte do rána. Ale takhle máte před sebou ještě minimálně 36 hodin, než bude dostupný váš pediatr, a během těch se může stát ledacos. Jela bych.
Nevolala bych a rovnou jela. Radši 10× zbytečně, než něco zanedbat.
Řešila jsem dnes něco podobného, jelikož neudržel tekutiny, na pohotovost jsme jeli. Sice samozřejmě nedostaneš zázračnou piluli, ale alespoň zhodnotí stav dítěte, co se týče hydratace - to bych doma sama nepoznala, kdy je již případně čas na včasné podání kapačky a kdy je to ještě ok.
@Karleon píše:
@jakuve Je to normální. Dcera má za sebou horečky, trvaly 5 dnů. První dva dny prospala, měla přes 39 a ty žilky jí popraskaly taky. Nejlepší lék je pít a spát. Hlavně neplašit a zbytečně nestresovat dítě.
Dekuju za rozšíření znalostí
Já o tom slyším poprvé a opravdu bych plasila
Pokud to někdy u deti uvidím, tak aspoň nebudu hned stresovat.
@jakuve Já jsem to teď u ní zažila poprvé a to mám taky dvě děti, ale nějak mě to u těch horeček ani nezaskočilo, když jsem viděla, v jakém je stavu.
Jinak dcera tohle prodělala v únoru a já tento týden a bylo mi jak na umření. U obou z nás to bylo virové, ani jedna jsme nepotřebovaly návštěvu lékaře. Ale je to tedy humus.
Někdo nějaké rady?