Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můžeš si koupit mořskou vodu ve spreji, jinak v lékárně ti poradí jaké máš další možnosti. Já používala tu vodu a byla jsem s ní spokojená
Dobrý den, prosím moc o radu. Již více než týden bojuji s rýmou (žlutá někdy zejména po ránu nazelenalá). Používám mořskou vodu, ale to mi vůbec nepomáhá, tak používám i Olynth. 1) jak dlouho je možné používat Olynth při kojení a v jakém dávkování? 2) Je možné přidat i nějaké další kapky při kojení? 3) Pomohlo by užívání tablet Sinupret a lze při kojení? Velice děkuji.
odpověď
Olynth je možné při kojení užívat v doporučených dávkách pro dospělé, tj. podle potřeby až 3×denně 1 sprejovou dávku do každé nosní dírky, bez přerušení neaplikovat déle než 1 týden. Žluto-zeleně zbarvený sekret z nosu může znamenat bakteriální komplikaci a případně vyžadovat i léčbu antibiotiky, které předepisuje lékař. Tablety Sinupret můžete vyzkoušet, působí příznivě při zánětlivých respiračních onemocněních, použití při kojení je možné, užívají se v dávce 3×denně 2 tablety po dobu 1-2 týdnů.