Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zatím jsem to nemusela řešit a ani nevím, jak to funguje. Když je vaše dítě (1.trida)nemocné nebo jde k doktorovi, jak zjišťujete látku, která se probirala, aby si to dítě dodělali? A jak to řešíte, když chybí třeba jenom jeden den? Děkuji
@Anonymní píše: Více
U nás klasické úkoly také. Ale jde mi o látku a úkoly, cvičení, co dělali v hodině
@Pfanny píše: Více
No tak v 1. - 3- třídě mi rodiče píší, starší děti prosím, aby si učivo zjišťovaly po spolužácích, případně sledovaly třídní knihu. Ale když mi rodiče napíší, tak jim to pošlu.
@Pfanny píše: Více
poprosím přes Bakaláře učitelku, ať mi to vše pošle, nemá s tím problém
U nás 3. a 4. třída, když je marodů více, učitelky píší probíranou látku hromadně na WA skupinu. Když chybí několik jednotlivců, píší to do zprávy individuálně rodičům. Napíšou stránky a cvičení, které probrali, popř. následný DÚ.
Paní učitelka píše denně marodům v první třídě info na Edupage. Občas přidá i nafocenou tabuli nebo i video (natočí ji při hodině asistentka, když ukazuje, jak se píše nové písmenko).
Druhá dcera páťačka - denně na Edupage pro všechny: strany v každé učebnici/pracáku.
Tento systém je maximálně přehledný a jako rodič ho kvituji
.
Na prvním stupni posílám info o učivu rodičům přes ŠO. Na druhém stupni posílám info přímo chybějícím žákům. Pracovní listy posílám v příloze nebo se staví rodič/ sourozenec pro tištěnou verzi. Jak se spolu domluvíme.
Škola on-line je ŠO. Někdo má Bakaláře. Prostě elektronická žákovská a forma komunikace s rodiči, žáky, kolegy mezi sebou.
@Pfanny zeptejte se svojí paní učitelky, ona Vám hlavu neutrhne a příště budete vědět, každá škola to bude mít jinak 🫣 u nás to paní učitelka při absenci dává vše vědět a ani nemají problém s uvolňováním na dovolenou
Měla jsem děti na ZŠ v době distanční výuky protože Covidové období a tam to fungovalo i pak. Učitelé dávali probranou látku včetně úkolů do Teams, hlavně pokud chybělo víc dětí.
U nás učitelka píše probíranou látku do Bakalářů - Výuka. Sešity a učebnice nám nechá na vrátnici k vyzvednutí. Pokud chybí 1-2 dny doděláváme následně.
Paní učitelka píše všechno do edupage. Máme přehled po každé hodině co se probíralo a co je za úkol ať chybí nebo nechybí