Nemoc z povolání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemoc z povolani
Dobry den, mozna to sem nepatri ale nemate nekdo zkusenost o nemoci z povolani, eventualne jestli by to slo dohledat zpetne cca 4 roky, mam astma od te doby co jsem odesla z predchoziho zamestnani a rizikove faktory v tomto zamestnani porad jsou, driv jsem to resila pouze od me plicni doktorky ktera tvrdila ze to nemoc z povolani neni, kdyz jsem jela do Plzne na plicni rekli ze mne mohou vysetrit pouze na doporuceni od me plicni lekarky, ktera mi ho vydat nechtela, proto se obracim sem jestli jste toto nekdo neresil zpetne dekuji za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle meho nazoru, je astma temer na urovni bolesti zad a tak jsem presvedcena, ze to jako nemoc z povolani neuhrajes. Kdybys mela treba silikozu, nebo cosi takoveho, kde je souvislost zrejma, tak asi ano, ale astma… tezko.
Jen muj nazor, ovsem nejsem plicar. Jake jsou ty rizikove faktory v tvem byvalem zamestnani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Podle meho nazoru, je astma temer na urovni bolesti zad a tak jsem presvedcena, ze to jako nemoc z povolani neuhrajes. Kdybys mela treba silikozu, nebo cosi takoveho, kde je souvislost zrejma, tak asi ano, ale astma… tezko.
Jen muj nazor, ovsem nejsem plicar. Jake jsou ty rizikove faktory v tvem byvalem zamestnani?
Skelna vata, prach, lepidla, na astma uz tam mimochodem spousta lidi nemoc z povolani ma, nevim proc me to tenkrat uznat nechteli, spis mi jde o to jestli to jde dohledat zpetne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevim. V tom pripade by to asi chtelo nejake odborne vysetreni… tak zkus nejakeho jineho plicare…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
No nevim. V tom pripade by to asi chtelo nejake odborne vysetreni… tak zkus nejakeho jineho plicare…
Bylo mi poradeno jit primo na hygienu kde primo tyto vzorky odebiraji, ale prave jsem chtela vedet jakou mohu mit sanci ze to vyjde, mimochodem do fabriky kvuli astmatu vubec nemohu proto bych potrebovala zjistit jak to funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslism, ze relativne malou. Vzheldem k tomu, ze astma muze byt zpusobeno spoustou dalsich veci, podle me bude velmi tezke prokazat, ze to je nasledek prace v takovem prostredi… Ale odbornik v tom opravdu nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Myslism, ze relativne malou. Vzheldem k tomu, ze astma muze byt zpusobeno spoustou dalsich veci, podle me bude velmi tezke prokazat, ze to je nasledek prace v takovem prostredi… Ale odbornik v tom opravdu nejsem.
No kdyz jsem tam nastoupila astma jsem nemela, vzhledem k tomu ze tam lidi s astmatem odchazi stejne tak i ja tak je velka pravdepodobnost ze to mam odtamtud, zeptam se na hygiene a uvidim každopádně dekuji za reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posudky pro nemoc z povolání zpracovává lékař v obru prac. lékařství s akreditací MZ. Tomu je povinnen váš lékař zaslat celou zdravotní dokumentaci, jeho názor není vůbec důležitý. Samozřejmě se k tomu vyjadřuje i hygiena, která zkoumá, zda je vůbec reálné, aby pracoviště, kde jste vykonávala práci mělo vliv na vznik nemoci z povolání.
seznam poskytovatelů posudků:
posudky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebovala bych radu. Prosím o anonym, jinak smazat. Pracuji v LDN a po čase se zjistilo, že jeden pacient má otevřenou tuberkulózu, všichni jsme museli na testy. Ukázalo se, že jsem ji chytla, latentní formu, tzn. že nejsem nakažlivá, můžu chodit dál do práce, ale půl roku budu jíst léky, které dost ničí játra. Je mi po nich hodně špatně a mám přísnou dietu, která taky není nejlevnější. Mám nějakou možnost, jak to řešit se zaměstnavatelem? Ten dělá mrtvého brouka a je mu to úplně jedno. Nemám nárok na úpravu pracovních podmínek, nějaký příspěvek na tu dietu, odškodnění nebo tak něco?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Prosím o anonym, jinak smazat. Pracuji v LDN a po čase se zjistilo, že jeden pacient má otevřenou tuberkulózu, všichni jsme museli na testy. Ukázalo se, že jsem ji chytla, latentní formu, tzn. že nejsem nakažlivá, můžu chodit dál do práce, ale půl roku budu jíst léky, které dost ničí játra. Je mi po nich hodně špatně a mám přísnou dietu, která taky není nejlevnější. Mám nějakou možnost, jak to řešit se zaměstnavatelem? Ten dělá mrtvého brouka a je mu to úplně jedno. Nemám nárok na úpravu pracovních podmínek, nějaký příspěvek na tu dietu, odškodnění nebo tak něco?
Tak tady je urcite sance - promluvila bych o tom v prvním pripade s vasim lekarem, ktery vam dela preventivni prohlídky v zamestnani a s plicarem, ktery te ma v peci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měla jsem to samé, co ty a také jsem to stejně chytla od klienta. Půl roku jsem tehdy brala antituberkulotika. Mě špatně nebylo, vydržím jak slon, ale fakt je, že mě to štvalo. Nevím jak teď, ale já tehdy na odškodnění nárok neměla. Bohužel, náš zákon pamatuje jen na nemocné, nikoliv jen nakažené jako ty nebo já. V USA bys peníze vysoudila, tam na to zákon pamatuje. Tady se může jít člověk akorát klouzat nebo si jít postěžovat na lampárnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemoc z povolani
Ahoj,potrebovala bych poradit,nez jsem sla na materskou tak my byla uznana nemoc z povolani u KHS a jednou za rok doizdim do Plzně na kontrolu na vysetreni kd my to taky podepsali a dkonce my rekli ze ma narok na az ctrnactinadobek platu jako odskodne te v lete bych mela nastoupit a bylo my receno jeste pred materskou,ze stejnak dostanu vypoved,me se jedna o to jak to mam te tedy udelat,aby na mne neuhrali nejakou habaduru…jo pry majit jako pri nadtupu k jejich doktorce a vzit sebou papiryale bojim se aby name neco neusili,muzete my poradit co mam te delat?Diky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi.
Pracuji v jedné menší firmě už celých 12 let. Bohužel tam máme dost chemických látek, lepidel, ředidel, silikonů atd.
Můj lékař a bohužel i já máme podezření, že mě začalo na pracovišti něco vadit. Jakmile jsem v práci déle, než 2 hodiny, mám rudý obličej a pálí, jako spálený od sluníčka.
Navrhoval mi, že v případě opakování by mě poslal na oddělení nemoci z povolání. Ovšem já se toho bojím. U nás ve firmě nejsou ani odbory, s nikým se tam moc nemažou. Zastávají názor, že každý je nahraditelný.
Mohu se zeptat, jak to celé postupuje, pokud bych se odhodlala do toho jít?
Jak celý proces trvá dlouho? Co by po mě kdo chtěl? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Karpální tunel
Zdravím, řešil někdo syndrom karpálního tunelů jako nemoc z povolání? Měla bych pár otázek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit