Nemocenská a práce na dohodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenská a práce na dohodu
Je tu někdo, kdo se vyzná a mohl by mi poradit? Momentálně jsem zaměstnaná, ale na dlouhodobější nemocenské a naskytla se mi příležitost přivýdělku na dohodu o provedení práce (u jiné firmy). Je to možné skloubit dohromady a pracovat na dohodu, přesto, že jsem na nemocenské? Samozřejmě s dodržením doby vycházek atd.. Nebo se to úplně vylučuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš, pokud ti to nebrání v léčbě, a samozřejmě při dodržení vycházek. takže musí jít úplně jinou práci. když bys byla jako prodavačka doma se zlomenou nohou, tak můžeš třeba doučovat nějaký dítě, v klidu si u toho sedět, ale určitě ne prodávat v jiným obchodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bondy1 Není to tak. Může byt neschopna jedné práce, ale třeba jinou dělat může. Přesně jak píše @slavuska1 .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Předem se omlouvám za anonym, ale nerada bych, aby se kdokoliv z mého okolí dozvědět nad čím přemýšlím.
Vím, že mohu pracovat v jiném oboru při nemocenské, ale zajímě mě, zda se musí můj současný zaměstnavatel dozvědět, že během nemocenské pracuji jinde.
Musím to nějak současnému zaměstnavateli, dokládat? Nebo se jen domluvím s lékařem?
Věc se má takto: Pracuju „rukama“ a mám dlouhodobé bolesti rukou. Lékaři mi řekli, po rehabilitacích, po lécích a mastích, které nepomohly, že je to z přetížení a jedinou pomocí by mi bylo dát ruku na dlouho do dlahy. Tehdy jsem to odmítla, kvůli zaměstnání a co si budeme povídat, kvůli penězům. Ale letos jsem se dočetla, že je možné pracovat jinde, tak by to s penězi nebylo tak strašné. Ale nevím, jestli bych musela práci u jiného zaměstnavatele hlásit u svého současného. ![]()
Děkuji za odpovědi.
- Citovat
- Upravit
Jelikož se nebude jednat o stejnou práci, tak nemusíš, akorát se s tou novou musíš vejít do vycházek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si teda neumim predstavit, jak v 6hodinovych vychazkach dochazim do jine prace a jeste s dlahou na ruce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit