Nemocenská a práce na dohodu

1315
10.7.14 23:17

Nemocenská a práce na dohodu

Je tu někdo, kdo se vyzná a mohl by mi poradit? Momentálně jsem zaměstnaná, ale na dlouhodobější nemocenské a naskytla se mi příležitost přivýdělku na dohodu o provedení práce (u jiné firmy). Je to možné skloubit dohromady a pracovat na dohodu, přesto, že jsem na nemocenské? Samozřejmě s dodržením doby vycházek atd.. Nebo se to úplně vylučuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
10.7.14 23:38

Můžeš, pokud ti to nebrání v léčbě, a samozřejmě při dodržení vycházek. takže musí jít úplně jinou práci. když bys byla jako prodavačka doma se zlomenou nohou, tak můžeš třeba doučovat nějaký dítě, v klidu si u toho sedět, ale určitě ne prodávat v jiným obchodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.7.14 06:02

@bondy1 Není to tak. Může byt neschopna jedné práce, ale třeba jinou dělat může. Přesně jak píše @slavuska1 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.15 10:17

Ahoj
Předem se omlouvám za anonym, ale nerada bych, aby se kdokoliv z mého okolí dozvědět nad čím přemýšlím.

Vím, že mohu pracovat v jiném oboru při nemocenské, ale zajímě mě, zda se musí můj současný zaměstnavatel dozvědět, že během nemocenské pracuji jinde. :think: Musím to nějak současnému zaměstnavateli, dokládat? Nebo se jen domluvím s lékařem?

Věc se má takto: Pracuju „rukama“ a mám dlouhodobé bolesti rukou. Lékaři mi řekli, po rehabilitacích, po lécích a mastích, které nepomohly, že je to z přetížení a jedinou pomocí by mi bylo dát ruku na dlouho do dlahy. Tehdy jsem to odmítla, kvůli zaměstnání a co si budeme povídat, kvůli penězům. Ale letos jsem se dočetla, že je možné pracovat jinde, tak by to s penězi nebylo tak strašné. Ale nevím, jestli bych musela práci u jiného zaměstnavatele hlásit u svého současného. :nevim:

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
101648
24.2.15 10:29

Jelikož se nebude jednat o stejnou práci, tak nemusíš, akorát se s tou novou musíš vejít do vycházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
24.2.15 10:34

Ja si teda neumim predstavit, jak v 6hodinovych vychazkach dochazim do jine prace a jeste s dlahou na ruce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.15 10:50

@j.a.n.i1 Děkuji

@jalisca Jsou práce, kde to jde. ;) A konečně mě snad přestane bolet ruka. Je to hrozné, když to bolí, i když nic nedělám. :? Jen čistě na nemocenské zůstat z finančního hlediska nemůžu. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat