Nemocenská versus paragraf
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenská versus paragraf
Prosím o radu, jsem teď na nemocenské, v pondělí jdu na kontrolu, do toho mi onemocněla dcera, takže řeším, jestli si prodloužím nemocenskou, nebo jestli mám od úterka nastoupit na paragraf, se v tom nevyznám. Prosím, kdo o tom má šajnu, jestli se může vyjádřit. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@bedrunec Tak obecně: kdybyste onemocněly naráz, je výhodnější paragraf - nejsou tam první tři dny neplacené. Na druhou stranu, paragraf je omezený na devět kalendářních dní, čili pokud má dcera např. neštovice nebo zápal plic, tak je ve Tvé současné situaci lepší se doléčit a na paragraf jít poté.
Obecně nicméně dle sociálky bys měla primárně léčit sebe - tedy vždy mít nemocenskou, když je něco Tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem na nemocenské od tohoto pondělka - píchali mi ucho, mám antib. S dcerou jsem šla dneska - vypadá to na angínu, ale čekáme na výtěr. V pondělí jdu na ko a v út. bych měla jít do práce, tak ještě i záleží, jestli mi dr. nemoc. prodlouží, i když nebude třeba, ale jen kvůli dceři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem na nemocenské a chci se zeptat jestli jde ukončit neschopenku a hned druhý den nastoupit na paragraf - nastupuji s dcerou do nemocnice, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska219 Teoreticky jde, prakticky, když bude dcera hospitalizovaná, tak na paragraf nemáš nárok, neb o ni pečuje nemocnice, ne ty. Ale pokud máš nárok na hospitalizaci s ní (tedy je do 6 let, nebo to schválil revizák), tak zůstaneš na neschopence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska219 Je to tak, pokud bude dcera hospitalizovaná, nárok na ošetřovačku mít nebudeš, budou ji ošetřovat v nemocnici, tam je opravdu pouze nárok na neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři je 5 let. a jdeme s mandlemi, kde bude 3 dny. myslela sem že zajdu za dětskou a napíše mi paragraf už dva dny předem aby dcera neonemocněla před operací a byla sní už doma a ještě pak týden po operaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ii
Ahoj, řeším to same, dcerka nemocná a já taky vzala jsem si paragraf ale přenášíme si to jedna na druhou. A ten paragraf je na 9 dní a 10 den je nástup do práce, vím počítají se i víkendy. Jsem na paragrafu prvně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit