Nemocenská...nemocné dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemocenska...nemocne dite
Zdravim, prosim o par rad na me otazky. Pred detma jsem jakteziva nebyla na nemocenske a ted jeste corono obdobi, tak se v tom nevyznam😔. 1)kdyz jdu na nemocenskou, tak pro zamestnavatele to vystavi muj obvodak nejaky doklad? A posilam to jen zamestnavateli nebo i na urad nejaky? A plati mi tu nemocenskou kdo? 2)kdyz mi onemocni dite, tak potvrzeni mam asi od detskeho lekare, ze? A posilam to kam, zase zamestnavateli a i nekam jinam? A kde mi to proplati, pokud jsem doma s nemocnym ditetem? Zamestnavatel ne, ze. Ted totiz jak se dite i jen nepatrne nachladi, tak do skolky nesmi. 3)kdyz se zavre skolka, ucitelky stale nevi, ta moznost jeste hrozi. To pak zas dostanu nejaky papir ve skolce? A ten posilat komu? A kdo mi to proplati? Zamestnavatele na to asi nepohlizeji zrovna nadsene
.
Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1. Neschopenka už je eletronicky, nic neposilas. Posle to tvůj obvodak. Prvních 14 plati zamestnavatel, pak stát. 2. OČR vystaví dětský doktor, posíláš to zaměstnavateli a ten pak na Cssz, která to proplati - placených je jen 9 kalendářnich dní, pak si doma zadarmo 3. Když se uzavře školka Ocr výstavi školka a postup stejný, placený je po celou dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 k bodu tři jen dodám, bže tohle si zakladatelko zjisti, pokud by to bylo aktuální. Protože jak teď zavřeli základky, tak se už do práce nenosí papír od školky, ale vyplňuje se online formulář na stránkách OSSZ, tam ti to vygeneruje číslo, ty to pak vytiskneš, podepíšeš a odevzdáš zaměstnavateli. Je to novinka teď za říjen 2020.
S ostatním souhlas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit