Změna práce v téhle době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.11.20 15:34

Změna práce v téhle době

Ahoj holky,
Měnily byste v téhle době práci? Mám tuhle práci cca 2,5 roku, ale neustále takový vnitrni stres, co se tam děje, na co jsem zapomněla, atd.. práce samotná mě baví, ale ty šílené okolností a dobří kolegové už taky odesli, no tak už začínám vyhlizet jinou praci. Myslíte, že je to v téhle době horší a práce neni? Jsem z moravskoslezského kraje, mám střední s maturitou a přijde mi, že na pracáku je míst a mist. Měnily byste teďka, nebo raději počkali, nez to celé přejde? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.11.20 15:45

Já jsem po 15 letech změnila práci teď v září. Po měsíci už vím, že to není ono a hledám dal. Chtěla bych odejít ještě během zkušební doby.
Mám VŠ humanitních směru, zatím to vidím pozitivne, ale také si nekladou podmínky na delku dojíždění, pracovní dobu apod.

• Citovat
  • Upravit
901
1.11.20 16:31

No, nevím, jestli se to dá považovat za relevantní, ale právě zítra nastupuji do práce nové. Měla jsem DPP, jsem na rodičáku a nová práce je HPP. Výběrko jsem absolvovala v září. Podle mě, pokud nejsi spokojená, proč se nepoohlednout jinde, vždyť nedáváš výpověď :). V tomhle bych se současnou situací neomezovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15750
1.11.20 16:56

Neměním zaměstnání podle viru či počasí, ale podle toho, zda chci, nebo nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 17:31

Ne, teď bych teda fakt neměnila. :nevim: Jestli máš rozjetou HPP na dobu neurčitou a měnila bys za dementní zkušebku v nové práci, která ti nedává absolutně žádné jistoty, myslím, že by to bylo dost riskantní.

Ještě mám v živé paměti z března, jak moc dokáží firmy panikařit v této koronadobě, no a lidi ve zkušebce jsou prostě první na ráně. Ne nutně proto, že by byli méně chytří, vzdělaní nebo schopní, než stávající dlouhodobí zaměstnanci. Je to z toho důvodu, že je snadné zbavit se jich s nulovými náklady. Navíc taky asi spíš nečekej, že má teď někdo někde chuť zaučovat a věnovat se nováčkovi. :think:

• Citovat
  • Upravit
4121
1.11.20 19:31

Záleží asi také na tvém oboru. Ale asi bych raději počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
1.11.20 22:24

To přece záleží co děláš. :nevim: jíst se bude pořád a zdravotníky budeme potřebovat taky pořád. Jestli jsi obyčejná kancelářská krysa, tak těch jen s maturitou u nás na jedno místo stojí desítky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
1.11.20 22:28

Já jsem změnila v srpnu, práci jsem hledala duben-květen, všichni si ťukali na čelo, že je blbá doba apod., dneska už mám po zkušebce. Kdybych čekala, tak čekám třeba rok a těžko říct, čeho bych se dočkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.11.20 23:46
@Serpentini píše:
To přece záleží co děláš. :nevim: jíst se bude pořád a zdravotníky budeme potřebovat taky pořád. Jestli jsi obyčejná kancelářská krysa, tak těch jen s maturitou u nás na jedno místo stojí desítky :nevim:

Souhlas, Z moravskoslezkého a střední s maturitou, pokud perfektně neovládáš jazyky nebo nemáš nějakou special dovednost teď ani náhodou. A co bys chtěla dělat, abys neměla vnitřní stres, to mi taky příjde jako zvláštní požadavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.11.20 23:53

Já bych asi raději pockala jestli nejsi zdravotník nebo neděláš s jidlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.20 11:17

Obnova diskuze a rada

Ahoj holky chci se zeptat, zda mi některá nemůžete poradit. Jsem teď na uradu práce, od října, předtím jsem pracovala rok a půl na hpp, teď jsem si našla práci, první tři měsíce mi chtějí dát dpp, vydělala bych si 25.000 hrubého, a potom až smlouvu po zkusebce tj. ty tři měsíce. jsem po potratu, srpen 2020 a teď jsme se znovu začali snažit o miminko. Když otehotnim, bojím se že potom nebudu mít nárok na žádné peníze když teď nastoupí na dpp a ne na smlouvu, nějak moc nevím jak se to počítá. Můžete mi některá nějak poradit? Moc moc děkuju, Mirka

• Citovat
  • Upravit
846
6.11.20 11:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat, zda mi některá nemůžete poradit. Jsem teď na uradu práce, od října, předtím jsem pracovala rok a půl na hpp, teď jsem si našla práci, první tři měsíce mi chtějí dát dpp, vydělala bych si 25.000 hrubého, a potom až smlouvu po zkusebce tj. ty tři měsíce. jsem po potratu, srpen 2020 a teď jsme se znovu začali snažit o miminko. Když otehotnim, bojím se že potom nebudu mít nárok na žádné peníze když teď nastoupí na dpp a ne na smlouvu, nějak moc nevím jak se to počítá. Můžete mi některá nějak poradit? Moc moc děkuju, Mirka

No, moc bych jim nevěřila teda. :think: Nebo spíš vůbec.

Hele, jak se počítá nárok na MD a RD netuším. Jednu věc ale můžu říct k těm smlouvám: To, že ti dají na 3 měsíce DPP v žádném případě neznamená, že tyto odpracované 3 měsíce na DPP automaticky nahradí zkušebku. Tzn. i kdyby si tě chtěli nechat potom, klidně ti můžou dát smlouvu HPP s normální 3 měsíční zkušebkou. A zase si nechávat volné ruce kdyby se tě chtěli zbavit :cert: Takže bys zase „jela od nuly“.

Plus další věc je, jestli by ti vůbec dali HPP na dobu neurčitou, nebo jen určitou.

Celkově to na mě působí nedůvěryhodně, ale chápu, že teď není lehká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.11.20 13:14
@holkazprahy1 píše:
No, moc bych jim nevěřila teda. :think: Nebo spíš vůbec.

Hele, jak se počítá nárok na MD a RD netuším. Jednu věc ale můžu říct k těm smlouvám: To, že ti dají na 3 měsíce DPP v žádném případě neznamená, že tyto odpracované 3 měsíce na DPP automaticky nahradí zkušebku. Tzn. i kdyby si tě chtěli nechat potom, klidně ti můžou dát smlouvu HPP s normální 3 měsíční zkušebkou. A zase si nechávat volné ruce kdyby se tě chtěli zbavit :cert: Takže bys zase „jela od nuly“.

Plus další věc je, jestli by ti vůbec dali HPP na dobu neurčitou, nebo jen určitou.

Celkově to na mě působí nedůvěryhodně, ale chápu, že teď není lehká doba.
, dekuju. No první mi chtějí dát dpp s tříměsíční zkušební dobou, potom normálně smlouvu na hpp. Ale nevyjádřil se jestli na dobu neurčitou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
6.11.20 13:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Měnily byste v téhle době práci? Mám tuhle práci cca 2,5 roku, ale neustále takový vnitrni stres, co se tam děje, na co jsem zapomněla, atd.. práce samotná mě baví, ale ty šílené okolností a dobří kolegové už taky odesli, no tak už začínám vyhlizet jinou praci. Myslíte, že je to v téhle době horší a práce neni? Jsem z moravskoslezského kraje, mám střední s maturitou a přijde mi, že na pracáku je míst a mist. Měnily byste teďka, nebo raději počkali, nez to celé přejde? :?

Záleží v jakém se pohybuješ oboru a jaké jsou tvé představy. Dle mého názoru práce pro lidi, kteří opravdu dělat chtějí, je pořád dost.
Pracuji ve strojírenství a korona se nás vůbec nedotkla. Máme plnou zakázkovou náplň na 4 roky dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.10.21 15:52

Oživuju diskuzi - pracovní dilema

Potřebovala bych poradit v mé situaci. Z důvodu šikany v práci jsem dala po roce snahy to řešit výpověď. Jsem tu 12 let, několikrát se obměnil kolektiv i vedoucí, už se to nedá. Práce samotná mě velmi baví, je mi to dost líto, ale už nemůžu že středu ani spát.
Našla jsem si 2 jiná zaměstnání a nevím pro které se rozhodnout.

1. By bylo denní od 8 - 16.30 a 1× za 14 dní práce o víkendu. Po víkendu 1 den volna v týdnu. Práce velmi podobná mé, co nyní vykonávám. Peněz nic moc, nepřesáhne 25 tis hrubého, nabízejí
vyšší odměny, ale na ty není nárok. Tu se musím do konce října rozhodnout, místo pak nebude.

2. By byla za pěkné peníze, ale v nepřetržitém provozu, tzn den - noc 12 hod. Klasika krátký dlouhý týden, pokud je dost personálu, jinak směn víc, prý ne víc jak 17,18 za měsíc. Tady lze nastoupit kdykoli, práce bude i za půl roku.

Proč to tak řeším je, že jsem kvůli rodině z nepřetržitého provozu odešla (před 10 lety). Tady v tomto zaměstnání mám denní s daleko lepším platovým ohodnocením než nabízí v 1. možnosti, ale už v práci nedávám šikanu. Je mi přes 40 let, tak se nočních trochu bojím, předtím mi ale problém nedělaly. Spíš vadily manželovi, tehdy jsem měla děti malé. Zatím jinou práci v mém regionu (nejsem z Prahy) nemám - buď směnný provoz či mizerný plat.
Co byste mi poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat