Změna práce v téhle době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
4.10.21 15:53

Mělo být že stresu ani spát, automatická oprava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
4.10.21 16:07

Tak záleží, o jakém finačním rozdílu mezi 1. a 2. variantou se bavíme.

Pak také náplň práce: píšeš, že to první je činnost velmi podobná té dosavadní, ta druhá činnost se hodně liší? Máš s tím zkušenost? Bavilo by tě to?

Ale především: co ti říká instinkt?? Kam tě táhne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
4.10.21 16:32

@handula Jsem 40+ a nocni bych uz nedala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
4.10.21 16:36

Tak dulezity je:

• kolik je financni rozdil? Je pro vasi rodinnou ekonomickou situaci zasadni? Zmeni se vam pri nizsim platu kvalita zivota?
  • jaky obor je 1./2. moznost? Co te vic bavi? Kde to na tebe lip pusobi?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56058
4.10.21 16:40

40+,vykašlala bych se na noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
4.10.21 16:49

Pokud nemáte finanční nouzi, šla bych si možnosti 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
4.10.21 16:51

Asi bych šla za penězi a když si nezvykneš, tak při tom hledala něco jinýho ve stejným finančním ohodnocení, co nebude na směny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15211
4.10.21 17:14

@handula Pokud nemáte finanční nouzi, volila bych práci č. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11158
4.10.21 18:10

Zkusila bych práci 1, eventuálně můžeš hledat přitom další nebo přejít do práce 2, pokud to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.10.21 18:41
@ábécédé321 píše:
Tak záleží, o jakém finačním rozdílu mezi 1. a 2. variantou se bavíme.

Pak také náplň práce: píšeš, že to první je činnost velmi podobná té dosavadní, ta druhá činnost se hodně liší? Máš s tím zkušenost? Bavilo by tě to?

Ale především: co ti říká instinkt?? Kam tě táhne?

Rozdíl je cca 12 tis. Jsem sestra a to první je v domácí péči což dělám 12 let a baví mě to. Nabízí 12 lidí na den, nejsou zas tak daleko od sebe, prac doba od 8 do 16.30, víkend on týden. Mají elektronickou dokumentaci kt se dá psát z domova. Plat 22.5 tis hrubého + odměny až 8 tis.
To druhé je v nemocnici což znám naposledy před 10 lety. Ještě mě napadla varianta špitál na 3/4 úvazku a zbytek DP

Manžel vydělává max 24 čistého, já dosud kolem 29. Manželovi se to moc nelíbí. Tohle jsem hledala asi 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
4.10.21 19:28
@handula píše:
Rozdíl je cca 12 tis. Jsem sestra a to první je v domácí péči což dělám 12 let a baví mě to. Nabízí 12 lidí na den, nejsou zas tak daleko od sebe, prac doba od 8 do 16.30, víkend on týden. Mají elektronickou dokumentaci kt se dá psát z domova. Plat 22.5 tis hrubého + odměny až 8 tis.
To druhé je v nemocnici což znám naposledy před 10 lety. Ještě mě napadla varianta špitál na 3/4 úvazku a zbytek DPManžel vydělává max 24 čistého, já dosud kolem 29. Manželovi se to moc nelíbí. Tohle jsem hledala asi 4 měsíce.

Co se manželovi nelíbí? Nepovažuje toho zaměstnavatele za spolehlivého? Nebo to, že bys už nevydělávala víc než on? A on o změně zaměstnání neuvažuje??

Takže ještě ode mě :palec: za ten odvážnej krok a podání výpovědi, jestli tě v tom manžel úplně 100% nepodporoval! :kytka:

Pokud se ten zaměstnavatel jeví jako solidní, má dobrou pověst, dá ti řádnou pracovni smlouvu na pevnou měsíční mzdu, poslechla bych ten instinkt a přijala tu první nabídku.

Budeš mít zkušební dobu, možná smlouvu na dobu určitou, tak bys případně viděla, jak je to v reálu s těmi odměnami, co teď slibují… A jestli je ta druhá nabídka časově méně omezená, není to takový risk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.10.21 19:47
@handula píše:
To druhé je v nemocnici což znám naposledy před 10 lety. Ještě mě napadla varianta špitál na 3/4 úvazku a zbytek DPManžel vydělává max 24 čistého, já dosud kolem 29. Manželovi se to moc nelíbí. Tohle jsem hledala asi 4 měsíce.

Radu moc nemám, jen takovou, že v tvém věku noční je velký špatný.(jsem starší, neber to ve zlém)
Ale teda reaguju na to, jak špatně jsou tyhle služby placené, to je velmi smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 21:06

Ty jsi ochotná dělat po 12 letech praxe za 22500? 8o 8o 8o I pokladní si vydělá víc :think: A při dnešních cenách, jak z toho chceš vyžít? Já bych na tvém místě hledala dál. Já jsem taky sestra, mám 4 roky praxe a nedělala bych ani za těch 29. Rozdíl mezi směnným provozem a provozem beze směn bude vždy, bohužel. Ale tohle je opravdu nedůstojný plat. Dá se najít místo s lepším platovým ohodnocením. Držím palce :kytka:

Anonym kvůli údajům o práci, oči a uši jsou všude.

• Citovat
  • Upravit
33382
5.10.21 08:18
@handula píše:

Aha, tak sestra, to je trochu něco jiného. Když jdi psala krátký dlouhý týden, tak mě napadla buď fabrika, nebo ošetřovatelka. Ve fabrice dělala brigadu dcera 2 měsíce při VŠ, o prázdninách. Pro ni to byl tehdy hodně pěkný výdělek, ale natrvalo by to byla hrůza, 12 hodin v noci stát u mašiny.

Ošetřovatelku v domově duchodcu dělá kamarádka v 54 letech, dělá to asi 3 roky a uvažuje o změně. Dělala 25 let účetní a vyhořela. V této práci si vycistila hlavu, ale už ji to začíná fyzicky zmáhat. V noci si můžou lehnout, když má štěstí, pár hodin spí.

Jiná kamarádka v 57 letech dělá sestru ve FN, lůžkové oddělení. Ne jip, ARO, ne covid. V pohodě, i noční a víkendy, v noci si i pospi. Špinavou a těžší práci dělají osetřovatelky. Dělala jsem ji daně, za 2020 měla hrubého 800 tisíc. Má SŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.10.21 17:41

@ábécédé321 - rozdíl je cca 10 tis. oproti nemocnici, oproti mému současnému příjmu cca 4 tis. Bude to samozřejmě znát. Náplň práce se samozřejmě liší. Co mě na DP nejvíc asi baví je to, že člověk získá možnost osobnějšího přístupu k pacientovi, ten vztah je úplně jiný než v nemocnici. Práce ve špitále mě ale též bavila.
Manželovi se nelíbí, že se nad šikanu u nás nepovznesu a neignoruju ji. Co se té nové práce týká, nelíbí se mu ten základ a vysoké odměny, kt nemusím dostat. Zda bude pevná měsíční mzda nevím. Ředitelka mi řekla, že to má takto schválně, kvůli grantům. Děkuji za názor, přijde mi to rozumný.

@Stevia - moc děkuju :), určitě to špatně neberu, však nemládne nikdo. Si věk uvědomuju, proto i můj dotaz. Jo je to blbě placený, já mám VOŠ, VŠ, specializaci a roky praxe a plat fakt nic moc. Tedy v DP, v té nemocnici ne, ale je vždy něco za něco.

@adresa - práci ve fabrice s celonočním stáním bych už nedala, klobouk dolů. Fakt obdivuju ženský, co zvládají práci na normy. To si člověk snad nemůže pomalu ani odskočit na wc. To jsou hrozný podmínky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat