Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžu se zeptat na radu? Jsem 28tt a o víkendu jsem chytla virózu. Bolely mě všechny klouby, ale také celé bříško a stále mi tvrdlo. Včera na UV mi Dr. řekl, že mi z toho povolily porodní cesty (na 7mm). Abych okamžitě zvýšila dávku Mg, byla v klidu a řešila to se svojí MUDr. Ke všemu mám placentu na zadní straně a ještě na hranici. Ale na zašití jsem prý už ve vysokém stupni těhotenství. Má s tím někdo zkušenosti? Nikdy jsem se nijak nepřepínala, žádné procházky (mám už 2 děti, tak to doma stačí), tak nevím, jak se to mohlo stát. A co teď? MUDr. mě chce vidět odpoledne a prý se domluvíme co dál. Ke všemu nás za 3 týdny čeká dovča, ale jen tady v ČR u přehrady. To by asi děti nerozdejchaly, když bych nejela, ale mám strach o mimi. Můžu to povolení cest nějak zlepšit? Děkuji za radu.
@trojnásobná ležet, ležet, ležet. Ale jestliže to povolilo natolik, tak s tim těžko něco uděláš. Děti to asi budou muset přežít - buď bez dovo, nebo dovo bez Tebe. Jsi ještě málo tt, předpokládám, že Tě šupnou na udržování do porodnice ![]()
@trojnásobná
No o dovolené bych být tebou vůbec neuvažovala, spíš očekávej, že budeš až do porodu v nemocnici. Tohle chce vážně tak akorát postel a kapačku. Držím palečky ať vydržíš alespoň do 32 týdne. ![]()
Já jsem nemocná skoro celé těhotenství, za sebou mám 3× ATB a nic mi nepovolilo, čípek OK, vše jak má. Tak to možná u tebe bude víc věcí dohromady, třeba to nemusí být jen tou nemocí. Každopádně, bych dovču neriskovala, přece jen jsi ještě málo daleko
No uvidíš, co ti řekne doktor, pak budeš mít víc informací, jak je to vážné.
7mm je málo, se divím že už Ti nekape gynipral do žíly
Rozhodně ležet a jako stylem max na záchod. Co bude nebo nebude záleží na kultivaci.
Děkuji za podporu, odpoledne mi MUDr. zavedla kroužek a mám ležet. Za týden kontrola, pak se uvidí. Ale prý je dobře, že se otvírám zevnitř od dělohy a ne zvenku, to by prý bylo horší. Tak doufám, že bude vše v pořádku. Zatím díky všem.
Je to asi hodně dementní dotaz, pravděpodobně mám mysl zatemněnou horečkou, tak se omlouvám ![]()
Od včera mě šíleně bolí v krku, vykašlávám nechutné hleny a teplota mi vyskočila na 38,9 a ani po Paralenu neustupuje. Pokud se nic nezmění do pondělí, samozřejmě si dojdu k doktorovi. Jde mi ale o to, že mám na pondělí kontrolu na gyndě s malym - zrušit nebo dojít i v případě teploty? Jde mi nějak o to, jak důležité jsou ty kontroly, když jsou po dvou týdnech. Kdyby se náhodou nemoc nezlepšila a bylo by třeba kontrolu odložit např. o týden?
Vím, že to asi zní hrozně zmateně ale jak už jsem psala… Jsem dneska nějaká těžce natvrdlá ![]()
Jsem teď 34+5.
@Vickee
Ja bych tedy jela na pohotovost…cekat do pondelka mi prijde hloupost ![]()
Muzes mit v tele poradny zanet a ohrozit tim i miminko…to bych neriskovala
Jela bych OKAMZITE ![]()
@Vickee já bych mu tam po ránu zavolala a zeptala se jeho, jestli to pude když jsi nemocná a aby byl připraven a čekalas tam připadně co nejmíň… a s tou nemocí bych nečekala asi na pondělí, ale pokud teplota neopadne, nebo stoupne, tak bych rovnou zkusila pohotovost…
minimálně si tam zavolat o radu co s tim…
No, pohotovost mi příjde lehce zbytečná, úplně nejsem plašící typ člověka. Děkuju za radu s tím zavoláním, nějak mě to nenapadlo ![]()
@Vickee blba je ta horecka, resila bych tu. Jinak ke gyn bych v pondeli jen zavolala ze jsem nemocna a dostavim se jindy, na tom svet nestoji ![]()
@Vickee píše:
No, pohotovost mi příjde lehce zbytečná, úplně nejsem plašící typ člověka. Děkuju za radu s tím zavoláním, nějak mě to nenapadlo
No, aspoň to zavolání, jako chápu, ale teď nejde jen o tebe a co ty bys zvládla v pohodě může být pro mimi trouble… ![]()
@Vickee ta horecka je v tehu spatna pro miminko, proto bych to pripadne resila taky driv nez v pondeli. A na gyndu pak zavolala.
@Vickee horečka je špatná hlvaně ze začátku kvůli vývoje (já ji řeba měla a nevěděla jsem ejště, že jsem těhotná), můžeš paralen nic jiného, ale jinak bych jela do nemocnice nebo se aspon poradila, kde ti doktor stejně přes telefon řekne, že raději přijet, at tě vidí-bude tím krýt sebe… sicher je sicher. je ravda, že odvčera není tak dlouho. ale přeci jen.
@Vickee Předpokládám, že doktor má i jiné pacientky, možná si tě zve v hodinách vyhrazených pro těhotné. Jakožto pacientka bych tam teda nechtěla potkat chrchlající jinou těhotnou s teplotou přes 38. ![]()
A moje švagrová z nějaké virózy/chřipky s teplotou přes 38.5 předčasně porodila ve 28. týdnu.