Nemocné dítě a zápis do základní školy

120
10.4.23 18:34

Nemocné dítě a zápis do ZŠ.

Ahoj maminky, nevíte, jak to funguje když má jít dítě na zápis do školy, ale je nemocné? Dcera má angínu a horečky neklesají, zítra má mít zápis do školy, ale to asi nedá. Já tam samozřejmě zavolám, ale myslíte že kvůli tomu může dostat rok odklad? Ona má pořád obavu yze ji nezapíšou a je z toho smutná. Na druhou stranu, za covidu to šlo i bez dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65347
10.4.23 18:35

@Sarus21 dítě k zápisu ani nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65161
10.4.23 18:35
@Sarus21 píše:
Ahoj maminky, nevíte, jak to funguje když má jít dítě na zápis do školy, ale je nemocné? Dcera má angínu a horečky neklesají, zítra má mít zápis do školy, ale to asi nedá. Já tam samozřejmě zavolám, ale myslíte že kvůli tomu může dostat rok odklad? Ona má pořád obavu yze ji nezapíšou a je z toho smutná. Na druhou stranu, za covidu to šlo i bez dětí…

Nemusis volat, jdi tam normálně sama, přítomnost dítěte neni nutna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
10.4.23 18:38

Jdi tam sama, nikam nevolej. Dite nemusi byt zapisu fyzicky pritomno. Mela jsem to tak vloni s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.23 18:45

Zavolej do školy. U nás loni tuším tři děti byly nemocné. Pro ně se po domluvě zápis další týden opakoval. Nemusel. Nebylo nutné. Rodiče chtěli, ať si projdou tím rituálem a dostanou slavnostně ty dárky. Loni to bylo opravdu štědré. Jen za nás za družinu tam byly tři výrobky a spousta dárků od sponzorů školy (pouzdro, desky na písmena, velké desky na sešity, nějaká sladká drobnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24653
10.4.23 18:46

Dítě tam být vůbec nemusí, hlavně jděte vy a doneste všechny potřebné papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120

Opravdu? Já myslela, že je tam budou nějak zkoušet jestli umí, co je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Dítě k zápisu nemusí. Syn šel na zápis v corona době a to tam ani nesměl. Já jako dítě byla taky nemocná a na zápis šla mama sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.23 18:49
@Sarus21 píše:
Opravdu? Já myslela, že je tam budou nějak zkoušet jestli umí, co je třeba.

Možná si něco o škole a tak nastuduj. Protože neinformovaný nejistý rodič, který není predskolakovi schopný vysvětlit co a jak, pro dite při vstupu do vzdělávacího systému nebude potřebnou oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
10.4.23 18:50
@Sarus21 píše:
Ahoj maminky, nevíte, jak to funguje když má jít dítě na zápis do školy, ale je nemocné? Dcera má angínu a horečky neklesají, zítra má mít zápis do školy, ale to asi nedá. Já tam samozřejmě zavolám, ale myslíte že kvůli tomu může dostat rok odklad? Ona má pořád obavu yze ji nezapíšou a je z toho smutná. Na druhou stranu, za covidu to šlo i bez dětí…

Normálně tam běž a dítě zapiš. Osobně tam nemusí. Naše nastupovala v r. 2020 a to sme jen poslali online přihlášku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24653
10.4.23 18:50
@Sarus21 píše:

To není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.4.23 19:05
@Sarus21 píše:
Škola musí vzít všechny děti, je to povinná školní docházka. Pokud chce rodič odklad, musí si sám zažádat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.23 19:14

A zápis nejsou přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.4.23 19:15

Bez tam bez ni, dite k zapisu nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
10.4.23 19:21
@Svistice píše:
Možná si něco o škole a tak nastuduj. Protože neinformovaný nejistý rodič, který není predskolakovi schopný vysvětlit co a jak, pro dite při vstupu do vzdělávacího systému nebude potřebnou oporou.

Pardon? Já to samozřejmě hledala, ale prostě jsem tuto informaci nenašla a od učitelky ze školky vím, co všechno po nich při zápisu budou chtít, dcera to ví taky tak nám přijde logické, že tam dítě má být. Akorát bohužel prostě přes víkend a svátky, když dcera onemocnela, jsem nikam volat nemohla, abych si to nějak ověřila. Tak tu že mě nedělejte matku co není své dceři oporou. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí