PPP - termíny, zprávy, zkušenosti

Anonymní
10.4.23 14:03

PPP - termíny, zprávy, zkušenosti

Vím, že je to různé, ale zajímá mě, jak to kde je. Jaké jsou objednací lhůty do PPP? Jak dlouho trvá, než dostanete zprávu z PPP? Pokud máte zprávu z PPP, je povinnost předložit ji ve škole? Komunikuje/může komunikovat PPP přímo se školou/učitelkou? Jaké máte zkušenosti s PPP - souhlasíte s jejich výsledky nebo máte zkušenosti, že se zmýlili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65357
10.4.23 14:06
@Anonymní píše:
Vím, že je to různé, ale zajímá mě, jak to kde je. Jaké jsou objednací lhůty do PPP? Jak dlouho trvá, než dostanete zprávu z PPP? Pokud máte zprávu z PPP, je povinnost předložit ji ve škole? Komunikuje/může komunikovat PPP přímo se školou/učitelkou? Jaké máte zkušenosti s PPP - souhlasíte s jejich výsledky nebo máte zkušenosti, že se zmýlili?

Maji na zpravu mesic. Ty dostanes svoji zpravu, skola jinou. A PPP bezne jezdi na naslechy do skoly, kde s ucitelkou mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 14:35
@vokishka píše:
Maji na zpravu mesic. Ty dostanes svoji zpravu, skola jinou. A PPP bezne jezdi na naslechy do skoly, kde s ucitelkou mluvi.

To jsem netušila, že škola dostane taky zprávu a jinou. A pokud to rodiče chtějí zkusit bez nějakých podpůrných opatření? Záleží to pak na domluve s učitelkou? Nebo jakmile je nějaká zpráva, tak se jede podle toho? Co kdyz se zmýlí nebo se dítě zlepší?

• Citovat
  • Upravit
65357
10.4.23 14:40
@Anonymní píše:
To jsem netušila, že škola dostane taky zprávu a jinou. A pokud to rodiče chtějí zkusit bez nějakých podpůrných opatření? Záleží to pak na domluve s učitelkou? Nebo jakmile je nějaká zpráva, tak se jede podle toho? Co kdyz se zmýlí nebo se dítě zlepší?

Jak zmyli. Ty se muzes s poradnou pri vysetreni domluvit. Kdyz jezdi treba SPC, tak se konkrétně probira, co by bylo dobre uvwst do doporuceni, co ne. A doporuceni vetsinou plati na dva roky, mozna tri, pak musi byt nove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 15:40
@Anonymní píše:

Aktuálně je u nás objednací doma 6 měsíců. Zpráva je cca do měsíce.
Zprávy jsou dvě, jedna pro rodiče a jedna pro školu, ta jde rovnou do školy.
PPP komunikuje se školou. U nás jezdí přímo do školy sledovat děti.
Syn měl zatím vyšetření vždy na rok
Uvidíme, co letos.
U nás věřím učitelce, že ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 18:44

Když někdo chce jít do PPP, musí být impuls ze školy nebo se může rozhodnout i rodič, že se mu něco nezdá v pořádku?

Myslela jsem, že to záleží pak na rodiči, do jaké míry se tim chce ridit. Aspoň tak mi to bylo prezentováno. A myslím, že jsem to četla i tady v nějaké diskuzi. :nevim:

6 mesicu objednací lhůta je fakt dlouhá. A pak ještě měsíc čekat na zprávu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 19:08
@Anonymní píše:
Když někdo chce jít do PPP, musí být impuls ze školy nebo se může rozhodnout i rodič, že se mu něco nezdá v pořádku?

Myslela jsem, že to záleží pak na rodiči, do jaké míry se tim chce ridit. Aspoň tak mi to bylo prezentováno. A myslím, že jsem to četla i tady v nějaké diskuzi. :nevim:

6 mesicu objednací lhůta je fakt dlouhá. A pak ještě měsíc čekat na zprávu.

Může se rozhodnout i rodič, ale u nás i tak chce PPP vyjádření školy.

My potřebujeme nové vyšetření na další školní rok. Objednávali jsme se v prosinci a už má termín na konec června.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 21:34

Objednací lhůty: od prvního kontaktu do hotové zprávy to byly cca 4 měsíce. Nicméně naprostá nemožnost domluvit se na termínu (ber nebo nech být - chtěla jsem konkrétní den v týdnu, čas mi byl jedno, datum taky - nelze, jestli se nechcete přizpůsobit, máte smůlu). Celkově nepříliš vstřícná komunikace - já jsem tu pro ně, ne oni pro mě. Zpráva byla cca 14 dní po vyšetření.

Pokud je z vyšetření jenom zpráva, tak ji ppp sama škole neposila a rodič ji dát nemusí (já jsem nedala, udělali z dcery naprostého idiota). Pokud je součástí zprávy doporučení, tak to ppp škole posílá, ale rodič musí odsouhlasit jeho znění.

Co se týče toho ostatního - moje dítě poslala do ppp škola, protože se domnívala (ta škola, ne já), že je nadané. Dítě podle mě nadané je, ale má taky svá různá specifika (někdy se chová jako pako, není sociálně právě zdatné). Dítě nemělo svůj den a v ppp se předvedlo v celé své zlobící a blbnoucí kráse. Paní dokázala za hodinové vyšetření naprosto přesně odhadnout potíže, které s dítětem máme, to klobouk dolů.

Nicméně co se týče nadání, prohlásila, že dítě nadane není, že je vlastně opožděné (moje násobící prvnacka, v předchozí poradně zmerene iq přes 130, učitelka jí dává neustále úkoly navic…). Dolozila to kupou nesmyslů, například že při počítání před 10 nepoužívá správný postup (ano, má svůj, protože ve škole se ten oficiální ještě neucili) a ještě drze tvrdí, že to ve škole nebrali (nebrali, no). Taky říkala, že kdyby bylo dítě nadané, nechová se tak nevhodně (tak určitě).

Do zprávy napsala věci, které byly úplně mimo, například že dítě je pozadu v matematice a má fixovat základní postupy (to dítě, které má z iniciativy učitelky v lavici sešit s úkoly navíc a učitelka sama říká, že je napřed). Takže jsem zprávu škole nedala (a tuhle konkrétní paní už nechci ani vidět).

• Citovat
  • Upravit
11.4.23 20:09

No takhle, byla jsem tam 2×, jednou jsem tam. narazila na jednoho reditele fakt znameho festivalu v Praze, nejakou dobu jsme si psali, ale nedopadlo to..pak jsem se prihlasila nedavno, byla jsem tam.asi 2 dny a typek jako neni marnej, fotka odpovidala, vzajemna pritazlivost taky, humor ma taky dobrej, kazdopadne neco tam nehraje no :mrgreen: samozrejmne oba jsme tam byli primarne kvuli sexu, ten probehl skoro okamzite po prijezdu, ale jako schazime se furt..a swx probiha taky furt :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.23 20:10

Pardon, blba diskuze :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65357
11.4.23 20:23
@rozvedena zena píše:
Pardon, blba diskuze :mrgreen: :mrgreen:

jsem si říkala, že je to zajímavá poradna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 16:12

Obnovuji diskuzi
Jak to má vaše PPP, když rušíte termín kvůli nemoci. Objednávala jsem dítě loni v dubnu, s termínem mi volali před měsícem, měli jsme jít včera, ale bohužel nás zkosila nějaká choroba. Samozřejmě jsem hned omlouvala. Termín jsem nedostala, že se nám ozvou, ale na dotaz kdy, jsem se moc nedozvěděla, paní jen rychle zahlásila, že až do konce října mají plno. Potěšte mě, že nebudeme čekat na termín až do konce října. Jak to běžně funguje? Dávají pak uvolněné termíny těm, co byli nemocní?

• Citovat
  • Upravit
3913
14.2.25 16:26
@Anonymní píše: Více

Ty jsi objednala dítě v dubnu a oni se ti s termínem ozvali po devíti měsících? To si neumím představit, to jsi těch devět měsíců jen tak čekala, nebo jsi to tam nějak urgovala…?

Asi bych od takové poradny nečekala zázraky a volala bych tam každých řekněme čtrnáct dní a urgencí o náhradní termín. Po pár urgencích bych poslala oficiální mail vedení a popsala anabazi, co chci a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 16:30

@Platanka ano, ale v tom dubnu mi rovnou řekli, že mají hodně plno, ale zapíšou nás, prý to může být klidně rok, ale jestli to zase bude rok, tak to asi vzdám. Chlap si dělá legraci, že je to znamení zhora, že to vlastně není žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
3913
14.2.25 16:41
@Anonymní píše: Více

No, to ne, na tohle bych nebyla zvědavá. Čekat rok na termín není standartni, měsíc, dva tři, jo, ale rok ne. Urgovala bych to, případně bych napsala ten oficiální mail. Přinejhorším - i ta ppp musí mít nějaký nadřízený orgán, ne? V případě krize největší bych vznesla slušný dotaz tam.

Jako někde v ambulanci, hodinu počkáš, dvě, někdy i tři, ale kdybych čekala pět hodin, už bych asi klepala i na dveře s nápisem neklepat a ptala se, jak to vypadá. Že bych seděla v čekárně bez protestu devět hodin, to ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí