Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ChGa To je špatné, jedině veterina, ale má malou šanci, bohužel, tohle se mi hodně stávalo u křečků, a nezvládli to. Uvidíš co ti řeknou, a bud zahájí léčbu, nebo bezbolestně uspí, je mi líto, ale pokud nemají moc naděje, tak se zbytečně trápí.
Logicky jet na veterinu. Nám jednou přepadlo štěně z gauče. Prostě špatně šlápnul a spadl. Kňučel, kulhal. Holt jsem vzbudila manžela po noční a jeli jsme na veterinu. Je to jako s dítětem. Není mu viditelně dobře, tak přece nebudu čekat, že se to spraví samo ![]()
Holky, tak jsem nakonec sehnala veterináře, který byl ochotný morčátku pomoci i mimo ordinační dobu. Sisinka dostala injekci na bolest + injekci na srdce a trávící soustavu, či co to přesně bylo (doktor tomu říkal znovunahazovací) s tím, že buď se cca po 4 hodinách začne pomalu srovnávat a pokud se tak do rána nestane, budeme ji muset uspat, aby se netápila. V tuto chvíi je to 5 hodin a žádné zlepšení. ![]()
Určitě ho vem k veterináři co nejdřív hlavně ať má pořád přístup k vodě třeba mu jí dávej i kapátkem.. ale asi to nebude dobré
měla jsem i mladé u morčat a pokud už je starší nechci tě děsit ale podle mě už si ulevuje tím leháním na bok a trápí se ![]()
Dobře že jsi sehnala veterináře
ale myslím že u morčáka to nebude nutné uspat
když už bude jeho čas tak to jde většinou rychle
pro mě to nebylo jednoduchý nikdy vždycky jsem je hrozně milovala…ale budu ti moc držet palce!
třeba se vzpamatuje
@ChGa píše:
Ráno v 7 zemřela. Všem moc děkuji za rady.
moc me to mrzi ale mela jsi rict @Ellusa ta by ti ho urcite vylecila je to odbornice
To je mi moc líto
ale s morčákama je to fakt těžký jsou to křehký zvířata a když přijde jejich čas tak prostě nic neuděláme určitě ti bude brzy lépe
já to překonala tím že jsem myslela na to že už jim je líp…
pro ně je to zátěž a tohle je prostě vysvobodí..mě zůstaly na krku 3 mláďata po morčiči která byla ok a ze dne na den nic…vypiplala sem je a jsem ráda že jsem je pustila do světa dělat radost dalším dětem
bylo mi jí líto vyhrávala sem sní výstavy a tak
ale určitě se ti uleví
snad sem tě trošku podpořila ![]()
Dobrý den potřebuji pomoc mám morčatko asi 2 roky staré a celý den bylo v pořadku ale najednou začlo težce dýchat a sýpat veterina už je všude zavřená takže nemůžu nic dělat
Pokud máte s tímto někdo zkušenosti prosím napište co to bylo a jak jste to lečily Dekuji
@Karolína 1589 píše:
Dobrý den potřebuji pomoc mám morčatko asi 2 roky staré a celý den bylo v pořadku ale najednou začlo težce dýchat a sýpat veterina už je všude zavřená takže nemůžu nic dělatPokud máte s tímto někdo zkušenosti prosím napište co to bylo a jak jste to lečily Dekuji
tak sama morče nijak nevyléčíš, jestli nikde nemají pohotovost nebo není ochoten veterinář dojet (což by bylo dost drahé), tak rychle s morčetem na veterinu ráno