Nemocné morčátko

37
23.1.16 14:48

nemocné morčátko

Holky pomoooc, před půl rokem jsem dostala zcela nevhodný svatební dar. Dostala jsem morče, kterého sde potřebovali zbavit, nikdo neví jak je staré. Jediné co vím, že je na jedno oko slepé, takže nejmladší nebude. Za tu dobu jsem si na něj dost zvykla. Morče je lekavé (asi že nevidí), ale jinak veselé. Dnes ráno jsem si ale všimla, že přestalo pískat, nežere, nepije, leží stále v jednom koutě a ze zadečku mu stále vytéká něco jako hodně řídká stolice. Nevíte co s ním může být??? Hlavně mi neříkejte, že umírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
23.1.16 14:50

Co třeba veterinář?!!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
23.1.16 14:52

Stolice, hnis… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21936
23.1.16 14:56

Veterina a rychle.Jak morce prestane zrat a prujem k tomu, je zle a samo se z toho nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
23.1.16 15:03
@ChGa píše:
před půl rokem jsem dostala zcela nevhodný svatební dar

Další diskuzní téma, ze kterého vyplývá, že lidi berou zvířata jako věci - dárky.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.1.16 15:12

@ChGa jedte rychle, to není dobre :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.1.16 15:43

Na veterinu a rychle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
23.1.16 16:03
@ChGa píše:
Holky pomoooc, před půl rokem jsem dostala zcela nevhodný svatební dar. Dostala jsem morče, kterého sde potřebovali zbavit, nikdo neví jak je staré. Jediné co vím, že je na jedno oko slepé, takže nejmladší nebude. Za tu dobu jsem si na něj dost zvykla. Morče je lekavé (asi že nevidí), ale jinak veselé. Dnes ráno jsem si ale všimla, že přestalo pískat, nežere, nepije, leží stále v jednom koutě a ze zadečku mu stále vytéká něco jako hodně řídká stolice. Nevíte co s ním může být??? Hlavně mi neříkejte, že umírá…

po zkusenostech se 3 morcatema vim ze skoro na 100% umira a trapi se. protoze jakmile prestane zrat a nehybe se znamena to ze umira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
23.1.16 16:06
@Ellusa píše:
Pokud se s ním jde včas ke schopnému veterinářovi, tak to tak být nemusí…

dovolim si nesouhlasit ale je to kazdeho nazor hlavne zalezi jesti je to samec nebo samice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
23.1.16 16:51

Urcite bych jela na veterinu a moc držíme palecky. Chápu te ze mas strach. Ja jsem milovnice zvířat a vždycky to silene prozivam. Napis jak to dopadlo, myslíme na Vás :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.1.16 17:13

Samice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
23.1.16 17:38

@ChGa To je špatné, jedině veterina, ale má malou šanci, bohužel, tohle se mi hodně stávalo u křečků, a nezvládli to. Uvidíš co ti řeknou, a bud zahájí léčbu, nebo bezbolestně uspí, je mi líto, ale pokud nemají moc naděje, tak se zbytečně trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
23.1.16 18:39

Logicky jet na veterinu. Nám jednou přepadlo štěně z gauče. Prostě špatně šlápnul a spadl. Kňučel, kulhal. Holt jsem vzbudila manžela po noční a jeli jsme na veterinu. Je to jako s dítětem. Není mu viditelně dobře, tak přece nebudu čekat, že se to spraví samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.1.16 23:26

Holky, tak jsem nakonec sehnala veterináře, který byl ochotný morčátku pomoci i mimo ordinační dobu. Sisinka dostala injekci na bolest + injekci na srdce a trávící soustavu, či co to přesně bylo (doktor tomu říkal znovunahazovací) s tím, že buď se cca po 4 hodinách začne pomalu srovnávat a pokud se tak do rána nestane, budeme ji muset uspat, aby se netápila. V tuto chvíi je to 5 hodin a žádné zlepšení. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
24.1.16 00:07

Určitě ho vem k veterináři co nejdřív hlavně ať má pořád přístup k vodě třeba mu jí dávej i kapátkem.. ale asi to nebude dobré :nevim: měla jsem i mladé u morčat a pokud už je starší nechci tě děsit ale podle mě už si ulevuje tím leháním na bok a trápí se :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný