Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den potřebuji radu, bydlíme ve starším domě, ale nově zrekonstruovaném bytě
a pod novou plovoucí podlahou se nám začala prokousávat myš, zatím jen někde pod, když na ni zadupu uteče a vrátí se další noc, ale je to jen otázka času kdy se prokouše, pod námi jsou sklepy kam jsme už nasadili pytlíčky s jedy, ale nevím jestli se ta myš vrací znovu do sklepa nebo jestli začne prokousávat jinou cestu třeba do vedlejší místnosti, takže zatím bez úspěchu, prosím poradte někdo jak se ještě zbavit, nebo ještě lépe zamezit tomu aby se do bytu dostala? pod podlahu se nelze dostat a nechce se mi rozebírat
![]()
Ahoj, no to jsem zvědavá na rady tady, my je máme letos v baráku taky, dala jsem pastičky, už jsem chytla 2
, nicméně slyším je dál, co jsem mluvila s lidma, co je měli doma, tak tomu se zabránit v podstatě nedá, jediný co prý pomáhá a myši vyžene z baráku, je pořídit si kočku, asi si jí pořídim.
My máme kočku a se*re na to. D jinak měli jsme myši ve stropě, manžel zacpal jedinou díru, kudy se tam mohla dostt a po pár dnech to přestalo..:( jinak jed bych nedávala, ta myš kudy vleze, tudy vyleze a ještě otráví jiná zvířata venku.. pastičky, kočku.. výborný je kus vonavé slaniny na nalákání…
Za mě je lepší, aby se do bytu dostala, tam už ji spolehlivě chytnete pastičkou
Jinak se prodávají takové plašičky na myši, trochu to funguje, myši slyší zvuk, který je jim nepříjemný, člověk to neslyší. Ale tlumí to jakýkoli pevný materiál, takže nevím, jak by to fungovalo přes tu podlahu…
Bohuzel tomu nezabranis asi nijak, jednu chytnes a dalsich pet tam bude.Mne se podarilo chytnout nejspis „matku“,nakonec se chytla na piskot.Nic jineho nechtela
Ovsem od te doby asi 5 mladat.Tri jsem lapla ve spajzu do hrnce
a dve do pasticky. Dneska se mi zdalo ze neco sramoti v botniku a ta mrcha si ustlala v bote
Takze jsem zase davala pasticku.Fuj
Jo a kocoura mame, kasle na ne
![]()
A jen takova prihoda pro zasmati.Kdy jsem sedela v kuchyni u stolu, pravidelne chodila mys si sednout naproti me na linku a cumela na me i dve minuty. Normalne si myslela, ze je tu doma
No pak jsem ji chytla do toho hrnce a hodila ven.
Pastičky nebo kočku
(ale kočce je potřeba nedat nažrat, aby nebyla líná a měla potřebu se přijít pochlubit - některé kočky tu myš sežerou, jiné ji přinesou jen ukázat zabitou)
u kocoura mám vyzkoušeno, že jak se má kde nažrat, tak je línej lovit. jak nažrat nedostal, tak se snažil. No asi jako u chlapa - s nacpaným chlapem taky nic není
![]()
Uprímne te lituju. Myši jsou peklo. Až se prokousají tak to tě čeká teprv radost. Vzpomínám jak jsem se v bývalém bytě jednou vzbudila a myš mi přeběhla přes ruku (v posteli).. Ted jsme přestěhovaní a jsem fakt hysterická pořád kontroluju zavřené dveře, neotvírám ani okna ve kterých nejsou sítě, protože ty mrchy okamžitě lezou do baráku jak se to neohlídá.
Jediný co ti můžu poradit, ten jed bych dala pryč, protože až ti zdechnou v té podlaze tak se z toho smradu
![]()
Jo a mně se myši nastěhovaly do auta, a běhají mi ve stropě, v autě všude nasr… od nich, věci rozkousaný, a to je zánovní auto, měla jsem tam tu plašičku, ale to je neodradilo, takže ted mám v autě pastičky na myši a lovím. A jak nastartuju, tak stádo myší mi dupe nad hlavou, luxusní pocit
![]()
U nás to vypadá, že pomohla kuna. Měli jsme myši na půdě, v noci mi tu šramotili ve stropě. Pak se nám objevila na dvoře kuna, lezla po síti na okně na půdu, na půdě byl slyšet dupot, jak tam chodila, ale šramot ustal. Nyní teda i dupot, asi už u nás žrádlo vyžrala, tak šla lovit jinam.
Jooo, tak tohle je průser, no… Já jsem je v minulém bytě měla taky. Nevím, zda přitáhli oknem a nebo podlezli pod dveřma od bytu - blbě těsnil práh ke dveřím, každopádně se jich zbavit byl šrumec… Vyházela jsem hafo jídla a celkově potravin, protože ta jedna mrcha běhala furt v kuchyni za linkou do dřevěného obložení. Tak šlo dolu a měla tam vydlabanou díru ve zdi a tam mláďata, která měla vystláno látkou ze spodní části gauče
Tak frčeli do konťáku, syn se ještě ptal, co to je, při odpovědi, že myši, tak začal jásat, že to je mickeyho klubík
Večer, když ta mrcha zjistila, že klubík zničen, tak pískala jako prase, tak dostala pastičku a na lovečák se nechala lapit. Další parťáky jsem odchytala v komoře, asi tři… Fakt luxus pocit, když ve tři ráno se probudiš šramotem a ta sketa sedí na telce a čumí na Tebe
O to líp mi bylo, když vždycky cvakla pastička
![]()
@Anninka2 Tohle řešil můj brácha. Byl to nový dům s předzahrádkou, sousedka krmila veverky a jak se tam válela tuna oříšků, tak se tam nastěhovaly i myši. Ovšem vedle k sousedům. Byl to pronajatý byt, tak to řešil (bez úspěchu) i deratizátor. Nakonec to vyřešily obyč pastičky.
@Anninka2 píše:
Dobrý den potřebuji radu, bydlíme ve starším domě, ale nově zrekonstruovaném bytě
a pod novou plovoucí podlahou se nám začala prokousávat myš, zatím jen někde pod, když na ni zadupu uteče a vrátí se další noc, ale je to jen otázka času kdy se prokouše, pod námi jsou sklepy kam jsme už nasadili pytlíčky s jedy, ale nevím jestli se ta myš vrací znovu do sklepa nebo jestli začne prokousávat jinou cestu třeba do vedlejší místnosti, takže zatím bez úspěchu, prosím poradte někdo jak se ještě zbavit, nebo ještě lépe zamezit tomu aby se do bytu dostala? pod podlahu se nelze dostat a nechce se mi rozebírat![]()
Půjčit si nebou koupit kočku!!
Jsem alergická na kočky
tak jsme nastražili pastičky a musíme se modlit že se chytí, a nebude nám demolovat byt
![]()