Nemocny kocour

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.20 22:15

Nemocny kocour

Dobry den, mam doma 12leteho kocoura.
4.6 jsme podle vysledku krve zjistili ze ma selhavani ledvin. Byla mu nasazena dieta, pronefra, pred tydnem jsem mu jeste koupila renavast. Mel podkozni infuze na zavodneni, a denne do nej musim dostat 300ml vody protoze sam moc nepije tak strikackou do tlamy.
Po tydnu vysledky opet nic moc. Takze oper podkozni infuze a po tydnu vysledky jeste horsi.
Zasla jsem tedy na jinou vet. Nechci to snim vzdat :(. Dali mu kapacky primo do zily, kapeme 4dny 3krat 4krat denne 45minut. Ted tedy 4dny ty kapacky do zily a 5den odber krve a pry pokud to bude porad stejne ci horsi uz nema smysl pokracovat v lecbe.
Chci se zeptat, jsou tyto zilni kapacky lepsi? A prijde mi strasne kratka doba na to aby se zlepsilo vysledky po 4dnech. Prosim o jakoukoliv zkusenost ci radu: vysledky krve prikladam.
1 je z 4.6
2 z 12.6
3 z 24.6

Příspěvek upraven 28.01.21 v 20:00

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
1.7.20 22:20

To je mi moc líto :( taky bych to jen tak nevzdává a jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 22:25
  • Citovat
  • Upravit
34322
1.7.20 22:28

Pokud selhavani ledvin potvrdi krve, tak uz je to jen prodluzovani v radu tydnu :-(.
Ber ohled hlavne na to, jestli bojuje nebo to vzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 22:34

@Lucie_Sx ano ale muzou se podpurne udrzovat a zit muze i nekolik dalsich let. Samozrejme pri diete

• Citovat
  • Upravit
3682
1.7.20 22:41

Kdyby to bylo aspoň stejné, ale ono se to horší, ne? Na té předposlední fotce jsou výsledky urea a kreat. ještě vyšší než na začátku, že? Jako pokud máš pocit, že ho nic netrápí, tak ho léč, ale moji kočce když selhali ledviny tak jsem věděla, že je zle a nechtěla jsem ji prodlužovat život o pár dnů, ten pohled na ni mě bolel. Strašně jsem to ořvala, ale byla to pro ni vysvobození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.7.20 23:17
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ano ale muzou se podpurne udrzovat a zit muze i nekolik dalsich let. Samozrejme pri diete

Já nevím jaké jsou hodnoty u kočky, ale náš pes měl o dost větší hodnoty. Jediná a učinná pomoc kup si epam 24 ledvinový. Během 3 dnů hodnoty snížil a pes žije bez jakékoliv diety

• Citovat
  • Upravit
4164
1.7.20 23:36

Držím palce, ať se vše zlepší, a je moc hezké, že nevzdáváte a bojujete. My měli kdysi ten samý problém, ale už se nedalo dělat nic. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
1.7.20 23:38

@Nell2 Když ono máš selhání ledvin akutní a chronické.
My jsme měli kočky s obojím. Při akutním selhání byla kočka do týdne pryč a mohli jsme se třeba stavět na hlavu.
S chronickým se dá žít i několik let. Záleží, jak se kocour jeví celkově. Náš měl hodnoty ještě vyšší a bylo mu pořád celkem dobře. Základ je dieta a kvalitní strava.
Zakladatelko, nepočítej s tím, že ty hodnoty budou klesat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 00:04

@azalia nas ma chronicke. Proc by se nemohli snizit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.20 00:05

@smajlik345 tak to vubec nevim co je, kouknu na internet dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.20 00:06

@Karamba2020 moc dekuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3040
2.7.20 19:25

Můj měl také, a o to bylo horší, že nechtěl vůbec pít, ale k jídlu chuť měl, tak jsme mu začali dávat vodu do kapsicky jako do misky. A pak pil porad dávám mu 4× denně půl kapsicky a vždy s vodou a o moc se mu to zlepšilo. Promiň nevyznám se v těch výsledcích, tak jen mou zkušenost. A opravdu, jestli to kocour nevzdal, nevzdavala bych to ani já. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 19:40

Omlouvam se na fotky ale jinak to neslo ukazat.
Vcera jsem u kocoura na miste kde lezel nasla takove malinke hejbajici se jakoby zrnko ryze, pote jsem mu to objevila u konecniku. Tak jsem dala tabletu na odcerveni a toto z nej vyslo cca za 3hodiny od podani tablety. 8o Prosimvas, neukamenujte me ale ja vubec nevim kdy jsem ho naposledy odcervovala, je to predevsim venkovni kocka, nikdy ji nic nebylo a ja jsem holt hloupa a neodcervila jsem ho nejspis nekolik let. Zbavi se toho? Nemuze mit od toho spatne ty ledviny? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
3040
6.7.20 19:58

To vypadá na škrkavky. Určitě s nim zajdi k doktorovi i s tímto vzorkem, to není legrace a mohlo mu to hodně ublížit, když je oslabeny. :( Ale snad když to z něho vyšlo, tak bude v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný