Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. Nedávno jsem si pořídila mého vůbec prvního psa, Francouzského buldočka, a snažím se ho naučit na plenku a vůbec se mi to nedaří. Má dva měsíce a zkouším úplně všechno. Když se náhodou vyčůra na plenku tak ho neskutečně pochválím a když ne tak u dávám jasně najevo, že se to nedělá. Samozřejmě sním chodím i ven, ale chceme ho naucit na plenku, jelikož přijde čas kdy nebudeme 8 hodin doma tak ať ví kde čůrat. Máme i kapky, které jsou na trénování šťeňat a nic. Čistím podlahu savem ať necítí své pachy a nic. Za každou radu budu ráda.
Děkuju moc ![]()
Učit psa čurat doma na cokoliv je cesta do pekla. Uč ho chodit ven, nejdýl ve 4 měsících nemáš co řešit…
Pes má chodit ven, ne na plenku. Buď 8 h vydrží, nebo si seženete někoho na venčení.
Riskuješ, že ti pak bude chodit na jakýkoliv kus textilie na podlaze, kdykoliv a kdekoliv. Moc prima, když máš třeba kusový koberec v obýváku…
Psy se na plenku neučí, u štěněte musíš s nehodami počítat a dospělý zdravý pes je schopný 8 hodin vydržet. Co bys dělala s německým ovčákem ![]()
Pes se přeci venčí venku, učit na plenku je největší blbost. Zdravý pes v pohodě 8 hodin bez venčení v dospělosti zvládne (pokud ho tedy naučíte venčit).
@Aduš8 píše:
Psy se na plenku neučí, u štěněte musíš s nehodami počítat a dospělý zdravý pes je schopný 8 hodin vydržet. Co bys dělala s německým ovčákem
Místo plenky se dá na zem prostěradlo
Taky mi připadá zvláštní, že toto řeší vždy jen majitelé malých plemen.
Na plenku ho neuč, je to zbytečné. Máme Bostonskou teriérku a vydrží 8 h v pohodě. Učili jsme výhradně pozitivní motivací ( veliká pochvala a odměna za každý úspěšný venčící pokus). Nosili jsme ji ven zezačátku určitě co hodinu, pak jsme to začali protahovat. Pokaždé pochvala, odměna ( bezprostředně po vykonání potřeby). Když se stala nehoda doma, vytřelo se, uklidilo, neřešilo.
@Bedronovaes Důležité je toho psa pochválit okamžitě, když čůrá ( venku, fakt na tu plínku neučte…) - my jsme vždycky jásali ještě když dřepěla, pak hned dobrotka. Když ho pochválíš později, nespojí si tu pochvalu s tím, co po něm chceš, už si to nepamatuje. Fakt je potřeba nosit ven i přes noc, byla jsem strašně nevyspalá, ale jinak to nešlo. Hlavně netrestejte za loužičky nebo hromádky v bytě, pes si to pak může vyložit tak, že je špatné se vyprazdňovat a mohl by mít pak potíž i venku, případně bude doma hledat rafinovaná místa.
Neucit vubec curat doma!!
Pokud by to nahodou casem bylo potreba, da se to naucit pozdeji, ale takto stene jenom zblbnes.
@Bedronovaes cíleně učíš aby se štěně učilo venčit doma? Já teda chválila vždy štěně když se vyvenčilo venku. pak se budeš divit že se pes vyčůrá doma kamkoliv
je to štěně tak nehody budou, ale čím častěji se vyvenčí venku tím dřív to zvládne. pes nechápe že na jednom místě dostane pochvalu a kus vedle už nesmí. Základ je pravidelnost aby pes pochopil že se ven dostane tak vydrží ![]()