Nemohoucí senior

Anonymní
17.2.19 21:17

Nemohoucí senior

Babička 92 spadla z postele jelikož jsme u toho nebyli a měla na hlavě modřinu nechali jsme ji odvest sanitkou. udělali ji během 3 dnu vsechny vyšetření - nic si nezlomila, mrtvice se take nepotvrdila. ALE babička se nezvedne z postele, nenapije, nenají.. je hrozně vyčerpaná, unavuje ji i mluvení, cele dny tam prospí, dostala plínku…nevypadá dobře.. Otazka je že si myslím že už se nezvedne a co tedy bude následovat jestli ji dají na LDN :? anebo nám ji takto odvezou domu protože ji vlastně NIC není…nebo si ji budeme muset odvezt sami nejak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
17.2.19 21:19

Pokud ji necháte dát na LDN, tak to bude zřejmě konečná.
Vezměte ji domů. I tak to může být konečná, ale doma, ne v anonymní nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
17.2.19 21:22
@jenny.fields píše:
Pokud ji necháte dát na LDN, tak to bude zřejmě konečná.
Vezměte ji domů. I tak to může být konečná, ale doma, ne v anonymní nemocnici.

Vidím to stejně. Pokusit se babičku vzít hned domů, to je podle mě jediná naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
17.2.19 21:27

Taky bych si ji vzala domu.V charitě požádat o pomoc ,dá se tam půjčit i ta polohovací postel.Do LDN bych ji nedala .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
17.2.19 21:29

Vemte si ji domu a postarejte se o ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 21:30

@ivašot. ..mě je to jasny …problem je že ja mam 2 male deti a jsme v garsonce. takže k nam nemuže..já bych ji tady snesla ale přítel pochopitelně ne. Moje mamka ma barak je v nem sama…babi u ni posledni rok bydlela ale mama mi řekla že jsem se zbláznila že kdo se o ni bude starat.....chtěla jsem sehnat pecovatelku třeba 3× denne..penize na to babička má…ale mame to vadí že by ji nekdo cizi lezl po baraku. S mamkou jsem se pohádala…ona mi řekne TAK SI JI VEZMI… vlastne jsem se chtela asi jen vypsat…že ji mi líto že moje máma je sobec.

• Citovat
  • Upravit
14376
17.2.19 21:31

Vy musíte navštívit ošetřujícího lékaře a zeptat se na stav a vyhlídky.. A rozhodnout o tom, zda jste schopni se o ni doma postarat 24 hodin denně. Není pravda, že se na LDNku chodí umírat, měli jsme pacienty, které jsme rozrehabilitovali a rozchodili a mohli se vrátit domů. To vše záleží jen na jejím zdravotním stavu. Je důležité se uvědomit, že pokud si takhle nemohoucího člověka necháte doma, tak péče o něj není jednoduchá. Musí být neustále pod kontrolou, protože když dostanou sílu a chtějí zrovna vstát, tak to udělají, hrozí další pády a zranění. Pokud bude jen ležící, je potřeba pravidelné polohování, někdy i každou hodinu. Provádění hygieny je samozřejmostí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Takže vlivem toho pádu ji nic není? Tu únavu atd má zniceho nic? Ldn už je většinou konečná (zvlášť v tomhle věku), dělala jsem tam, ty lidi tam většinou už všechno vzdají. Že má plinku nic neznamená, tu nosí spousta seniorů i o 20 let mladších. Jinak záleží na vás co s ní chcete dělat dál, nikdo ji na ldn držet nebude, stejně jako vám ji nikdo nebude cpát domu násilím. Pokud nemáte možnost se o ní 24/7 starat můžete ještě zvážit nějakou pečovatelku nebo třeba hospic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405

Domluvit se s domácí péčí anebo charitou na pomoci, dá se půjčit polohovací postel, mohou chodit pomoct při koupání, když byste to nezvládali…
A vzít domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 21:33

@Vemas jako šlo by to tak že bych navrhla partnerovi že by se od nas odstehoval dočasne někam… máme garsonku a ja bych to nějak s dětma dala a s babičkou i v ty garsonce. Ale nevim jak to vezme partner…je to ale jedine řešení co me napada..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.19 21:35

@free333 pro mamu je to problem.. nechce se starat. nechce ani zaplatit pečovatelku.penize na to jsou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Asi bych si zaridila pečovatelku aby docházela na výpomoc. Dají se půjčit i pomůcky. Pokud by jste nezvládali tak existuje i odlehčovací služba

• Citovat
  • Upravit
14376
@Anonymní píše:
@Vemas jako šlo by to tak že bych navrhla partnerovi že by se od nas odstehoval dočasne někam… máme garsonku a ja bych to nějak s dětma dala a s babičkou i v ty garsonce. Ale nevim jak to vezme partner…je to ale jedine řešení co me napada..

Jak máš staré děti? To je tomu opravdu chceš vystavovat? Víš, co by to s nimi mohlo udělat? Já tě chápu, svou babičku jsem milovala, ale tohle si nedovedu představit. Moje sestra se starala o nemocnou tchýni do její smrti, měla vlastní pokoj a dcery z toho měly noční můry ještě v dospělosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390

Pokud máte možnost se o babičku postarat, tak bude lepší vzít ji domů. Zkuste zažádat o sanitku nebo existují soukromé služby na převoz. Babička možná málo pije a jestli k tomu špatně jí, může právě to být problém. Přece jenom sestry v nemocnici nemají tolik času a možností u každého pohlídat pitný režim a nakrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 21:37

Ne každý má na to, starat se o nemohoucího - ať už finančně, fyzicky nebo třeba psychicky :(
Naše babička skončila jako ležák po sérii operací. V nemocnici pořád slibovali rehabilitace, ale nikdy na ně nedošlo. Po těch několika narkozách na tom byla špatně i s hlavou… I když jsme ji moc milovali, sami bychom se o ni postarat nedokázali. Navštěvovali jsme ji každý den, až do její smrti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex