Bolest kyčle v klidu

Anonymní
16.2.19 17:27

Bolest kyčle v klidu

Ahoj holky, třeba máte některá zkušenost… Několik týdnů mám problém s kyčlí - v pohybu je vše OK, ale pokud jsem chvíli v klidu, tak rozhýbání je velmi nepříjemné - bolest, jakoby nebyla ta kyčel moje, nebo co… Občas mě i v sedě nebo ve stoje pobolívá…Nesetkaly jste se s tím. Jdu k lékaři, ale ty čekací doby jsou úděsné, tak třeba máte nějakou babskou radu nebo cvičení… Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
245
16.2.19 17:50

Ahoj, já jsem měla v dětství dysplazii kyčlí, postoupila jsem operaci a dlouhou dobu to bylo v pohodě, po porodech a v zátěži s dětmi se mi začaly také kycle ozývat. Nejhorší je to večer vleze před usnutím a když mám vstát. Jsou dny, kdy nic necitim, a pak, kdy to bolí fest. Je to takova vlezla bolest. U doktora mi diagnostikovali začínající koxartrozu (=artroza kycle). Režim- nepretezovat se, nic těžkého nenosit, ale rekreacne se hybat - cvičit, plavat, nedělat sporty s otřesy. Já už bohužel víc cítím, když denně víc chodím, ale chodím stejně dost, protože pohyb je na to zas dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
16.2.19 20:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, třeba máte některá zkušenost… Několik týdnů mám problém s kyčlí - v pohybu je vše OK, ale pokud jsem chvíli v klidu, tak rozhýbání je velmi nepříjemné - bolest, jakoby nebyla ta kyčel moje, nebo co… Občas mě i v sedě nebo ve stoje pobolívá…Nesetkaly jste se s tím. Jdu k lékaři, ale ty čekací doby jsou úděsné, tak třeba máte nějakou babskou radu nebo cvičení… Děkuju!

Také mám to samé…musím jít k lékaři jsem zvedava co mi řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 13:45

@Novak2 Děkuju za zprávu. Také jsem měla jako dítě dysplazii, sice jen mírnou, ale měla… Ach jo, tak to asi babské rady nevyřeší! Ať kyčle bolí co nejméně!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.19 13:45

@Annabela11 Tak si budeme vzájemně držet palce:)

• Citovat
  • Upravit
873
17.2.19 14:30

Můžete zkusit jednoduchý cvik na srovnání pánve.
Levá noha dopředu,přenést na ni váhu těla,nohu vrátit,
pravá dopředu a to samé,levá do zadu,vrátit a nakonec pravá do zadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 17:44

@Dalibor7 Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
873
18.2.19 07:57

Pokud to budeš chtít zkusit,tak můžeš udělat i test účinnosti,že to k něčemu může být.
Stačí se před cvičením předklonit a snažit se prsty dosáhnout co nejníž dokážeš,
po tomto krátkém cvičení dosáhneš cca o 3cm níže.
Nejlépe je to poznat hlavně tak,že ti někdo druhý položí ruce na okraje pánevní kosti a palce nasměruje proti sobě tak,jakoby dvě střelky a při předklonu se ty palce budou rozcházet.
Po cvičení se rozcházet přestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
18.2.19 20:44
@Anonymní píše:
@Novak2 Děkuju za zprávu. Také jsem měla jako dítě dysplazii, sice jen mírnou, ale měla… Ach jo, tak to asi babské rady nevyřeší! Ať kyčle bolí co nejméně!!!

Díky, napodobne, držím palce k doktorovi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 18:34

@Dalibor7 Jestli se ještě můžu zeptat - jaká je výdrž na každé noze? A kolikrát opakovat? Při přenosu váhy - zadní noha zůstane na zemi, nebo se zvedne? Děkuju moc za pomoc :)

• Citovat
  • Upravit
873
20.2.19 08:55

Dělá se to nádech,přenos váhy na nohu ,vrátit zpět a výdech,nejde o čas,ale jen o přenos váhy,opakování jen jednou a dle potřeby(tedy pokud to pomůže)vícekrát za den.
Ono se to těžko vysvětluje,takhle psaním,aby se to správně pochopilo.
Zjednodušeně je to,levá dopředu,vrátit,pravá dopředu vrátit,levá dozadu,vrátit,pravá dozadu,vrátit.Vždy se na vystrčenou nohu krátce přenese váha těla,takže je vždy na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.19 16:18

@Dalibor7 Díky, díky :) Pilně cvičím!

• Citovat
  • Upravit
873
27.2.19 07:55

A pomáhá to?

• načítám...