Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co mne čeká na úřadě, pokud nemohu najít starý prošlý pas ještě navíc psaný na dívčí jméno. Musím na policii, nebo se to dá vyřídit přímo na úřadě? Nyní jezdíme jen na občanku, ale na podzim asi bude potřeba.
@Labužník Alenka02 Nic, řeknes, že potřebuješ nový pás a že starý neplatný nemůžeš najít.
Nečeká tě nic. Jen si požádáš o nový a řekneš, že jsi starý ztratila.
Já narazila jen na brblající úřednici. Jestli je tam nějaká pokuta, to netuším. Ale není problém mít i dva platné pasy současně. Tak proč by měl být problém nevrátit propadlý pas, který jsi ztratila?
@nozu píše:
Já narazila jen na brblající úřednici. Jestli je tam nějaká pokuta, to netuším. Ale není problém mít i dva platné pasy současně. Tak proč by měl být problém nevrátit propadlý pas, který jsi ztratila?
Ono pokud tam někdo bude mít hromadu razítek, tak ta ztráta nebude tak ojedinělá.
@Aspera ne, jde to legálně. Normálně se požádá o druhý pas a jako důvod se uvede, že chce vycestovat do země, kam by nedostal člověk do starého pasu vízum, protože tam má razítka od „nepřítele“. Je na to nějaká speciální úřední formulace. Bývá problém s USA, ale tu druhou zemi nevím. Pokud by člověk nahlásil ztrátu toho prvního pasu, tak už s ním do ciziny nevyjede a někde zase mohou mít problém s tím razítkem USA.
@Labužník Alenka02 píše: Žádná pokuta nebo potvrzení z Policie? Tak to beru.
Dostala jsem poj.eb a asi 500 pokutu
@nozu píše:
Protoze zivych pasu muzes mit nekolik. Propadly misis odevzdat
Nic, podepises papír žes ho ztratila a tím to pro ně končí. Vystaví ti nový.
Řekla jsem, že ho nemůžu najít a potřebuju nový. Udělali o tom na úřadě záznam, může za to být pokuta, u nás paní vyřešila domluvou.
Já jsem před lety prošlý pas dala dětem na hraní a malování, když jsem pak chtěla nový, trochu se to tomu policajtovi nelíbilo a hrozil asi osmi stovkama pokuty, no ale ustál to ![]()
Já byla pro pas asi před měsícem. Úřednice se mě na starý vůbec nezeptala (taky ho mám dávno prošlý, ztracený). Tak jsem ji nic neříkala, kdyby se ptala, řekla bych, že jsem ho ztratila, ale vážně nic.
Já třeba starý pas odevzdala, ale stejně o tom nemám doklad. Takže až budu chtít pas tak prostě dojdu, že chci pas.
Na mě spíš ta úřednice divně koukala, že jdu vracet starý pas. ![]()
Asi bych to moc nepitvala a prostě zažádala o nový. ![]()